УТК перемагає в Каневі
Неділя, 30 червня 2019, 21:47

47bbb11ca68d

«Родень» (Канів) – «УТК» (Паланка) 1:5 (0:1). Чемпіонат Черкаської обл.

 

29 червня. Канів. 100 глядачів.

Арбітри: Ларін К., Білорус М. (Черкаси), Єременко М. (Чигирин)

Інспектор: Губанов В. (Черкаси)

«Родень»: Гогінава, Плугар, Кутовий, Шульга (46, Зубко), Лизогуб, Семенченко (73, Басистий), Баранов, Штих, Приймич, Магула, Секрет.

«УТК»: Щербина, Думенко (88, Дудник), Подколзін, Яловенко, Лут, Горобець (88, Любченко), О.Казанюк (83, Устенко), Троян, Рудь (73, Білоус), Раковський, Король (55, Потапов).
Голи: О. Семенченко (9, а.г.), С. Магула (54, пен), А. Рудь (59), +62хв. Д. Подколзін (62, пен), О.Раковський (75, 87)

Попередження: Шульга (30), Магула (41)

В заключному турі першого кола «УТК» завітала до Канева. Це славне місто знову представлене у вищій обласній лізі. Поки що виступи місцевого «Роденя» не приносять переможних лаврів. Але канівчани розуміли, що того особливо не варто було очікувати і до старту чемпіонату. Залишається лише побажати, щоб витримав «Родень» і його футболісти і з того в майбутньому був зиск у вигляді перемог і високих місць у таблиці.

В матчі був очевидний фаворит, що не приховаєш навіть за дипломатичністю. І гості буквально з перших секунд повністю захопили ініціативу і прийнялися штурмувати ворота Гогінави. Достатньо сказати, що перший удар тепличники завдали ще на 16-й секунді – Артем Рудь смачно приклався зльоту, але м’яч пішов вище… Та власне гол не довелося очікувати. На 8-й хвилині Олександр Казанюк, що вийшов тепер в «старті» майстерно подав зліва кутовий і Олександр Семенченко з ближньої стійки спрямував м’яча під поперечину власних воріт. Тут же господарі небезпечно огризнулися. Вперше і по суті востаннє в першому таймі.

Весь час «УТК» продовжував шукати шляхи, щоб збільшити рахунок. Активними традиційно були фланги, де підключалися не лише хавбеки а і оборонці. І справа і зліва було зроблено чимало небезпечних навісів чи прострілів. Але не зовсім сьогодні «йшло» у Артема Короля. В принципі то притаманно молодим гравцям. Він дуже старався, виконував багато роботи, але от останнього штриха сьогодні бракувало… Додамо гру голкіпера Гогінави (він, наприклад, навіть вихід сам на сам Короля на 17 хвилині локалізував) і традиційний вже цього сезону відвертий нефарт тепличників! Достатньо лише назвати три неймовірних моменти в цьому плані. На 27-й хвилині Раковський вивів на гарну позицію Казанюка. Олександр чудово пробивав в дальній кут – поперечина!!! Шоста за три останніх гри для «УТК»! На 41-й хвилині гарний простріл Рудя неймовірно впритул не замкнув той таки Раковський! На 45-й хвилині вже Казанюк виводить Раковського сам на сам з воротарем, але той своєчасно кидається під удар! Але Раковський підхоплює м’яча і прострілює – Казанюк сам перед порожніми воротами, але незбагненним чином м’яч в останню мить підстрибує і навіть такий Майстер не поцілює по тому «колобку», що тепер і від нього «пішов»! Так і пішли на перерву з отим єдиним забитим м’ячем!

Як закінчився перший тайм так розпочався і другий! Горобець виводить сам на сам з воротарем Раковського. Останній робить все майстерно і «кладе» м’яча в дальній кут – а він пролітає в сантиметрах від стійки! На 50-й хвилині Раковський б’є з 6 метрів зльоту після кутового – вище! А ви пам’ятаєте рахунок? А він мінімальний! І тут в рідкісному випаді «Родень» доходить до чужого карного майданчика і в боротьбі захисника арбітр вбачає порушення і призначає пенальті! Магула холоднокровно його реалізовує і зрівнює рахунок!!! 1:1. Тут же Раковський віддає під удар Казанюку а той з 11 метрів поцілює куди? Правильно – в поперечину! Сьомий раз за три гри!!! Але стає очевидним – «УТК» не просто домінує а розлючений! Прикладом стає епізод на 59-й хвилині. Артем Рудь вступає в боротьбу за майже втрачений м’яч в чужому штрафному (!!!), виграє ту боротьбу і тут же з розвороту б’є в дальній нижній кут!!! М’яч куди потрапляє? Правильно – в штангу! Але тепер він нарешті відскакує за лінію воріт, поряд з протилежною стійкою воріт!!! 1:2 і тепличників вже просто не вгамувати.

На 60-й хвилині з лінії воротарського б’є Раковський – вище! На 61-й хвилині з 15 метрів б’є Горобець – вище! На 11-метровій позначці на 62-й хвилині опиняється в боротьбі на полі Потапов, але арбітр розцінює як ігровий епізод. А ось 71-й хвилині в епізоді, коли «уронили» Раковського то Ларін призначає 11-метровий і у ворота господарів. Подколзін вгачує з усієї сили м’яча в ворота! 1:3. А за 4 хвилини нарешті свого добивається і Раковський. Троян класно проривається справа і прострілює а Олександр демонструє майстерність і холоднокровність. 1:4! На останок Раковський і дубль оформив…
5:1 на користь «УТК» і всі тепер в очікуванні лобового протистояння тепличників та «Альтаїра».

 

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка