"Городище" здобуває свою першу перемогу в чемпіонаті області
Написав Стас Лопес   
Субота, 19 травня 2012, 21:46

0IMG_3582

"Городище" - "Наша Ряба" 3:2 (2:1)

Голи: Франчук (25,37),Кузлик (79) - Фощій (27), Степанов (90) 

 

   День несподіванок. Так сміливо можна назвати неповний третій тур чемпіонату області. Один зі матчів, який завершився доволі несподіваним результатом, відвідав «Черкаський спорт». В перемогу на своєму полі аутсайдера чемпіонату «Городища» над «Нашою Рябою», яка набирає хід, вірилося без особливого бажання. Але, як виявилося, після фінального свистка господарі таки зуміли «розділити» «Рябу» на три очки.

   «Я вважаю, що ми сьогодні зіграли на відсотків 50 своїх можливостей. Хлопці грали без спортивної злості. Після цього матчу вони будуть покарані фінансово і, я думаю, що це буде остання така пасивна гра нашої команди», – такими жорсткими тезисами після матчу прокоментував гру команди Леонід Ласкавий. І насправді, зрозуміти функціонера клубу можна, його команда втратила реальний шанс очолити турнірну таблицю. В свою чергу, після ляпасу в попередньому турі від «Уманфермашу»  (1:8) «Городище» мало показати свій характер .

2IMG_3566

   Старт гри, як і весь поєдинок, проходив за переваги «Нашої Ряби». Втілити її в забитий м’яч приїжджі могли вже на 9-й хвилині поєдинку. Андрій Фощій вистрілив з метрів 25-ти під поперечину, потужний удар граючого тренера не без проблем перевів на кутовий голкіпер. Наступний гострий епізод виник у грі аж в середині першого тайму, вже біля воріт катеринопільців. Навіс з лівого флангу намагався дістати страж воріт приїжджих, але, наткнувшись в стрибку на своїх і чужих, втратив рівновагу. Франчуку залишилося лише знайти шпарину в густо розташованих гравцях і з центру штрафного майданчика відправити м’яч у порожні ворота – 1:0. Такий «кип’яток» на голову добряче підігрів гостей, які в агонії кинулися на ворота суперника. Задля того, аби зрівняти рахунок, їм вистачило двох хвилин. Степанов зібрав навколо себе кількох захисників, відкотив м’яч під удар партнера і той з лінії штрафного потужно пробив по центру воріт, цей удар перед собою відбив Григоренко, а першим на добиванні був Фощій – 1:1. Все ж на перерву господарі пішли у статусі лідера. На 37-й хвилині матчу черговий богатирський викид аута від Дяченко «планером» впав на дальню стійку, яку замкнув Франчук.

2IMG_3592

Андрій Фощій був найпомітнішим в матчі. Його команді це не допомогло

   Зі стартом другого тайму «Ряба» кинулася відігравати. Гольовий момент виник вже на тридцятій секунді тайму. Коли навіс з ліва замикав впритул головою Фощій, але Григоренко був на висоті. Трохи згодом ще один гольовий момент був у того ж Фощія, який класно пробивав зі штрафного і знову цю дуель виграв страж воріт «Городища». Сівши на ворота суперника і марнуючи один момент за іншим, гості оголили власні тили. Саме цим скористалося «Городище». Контрвипад, на вістрі якого був Руслан Кузлик, підірвав місцевий стадіон. Господарі повели з рахунком 3:1.


   Зрештою, навіть за таких обставин у гостей була нагода відігратися. Крок до цього, на 90-й хвилині матчу, зробив Степанов, який замкнув навіс справа – 3:2. Те, що лівий фланг оборони у господарів почав «просідати», продемонстрували і наступні атаки. Черговий навіс з цієї позиції мав замикати В’ячеслав Дєєв, але на останніх секундах матчу півзахисник не влучив з вихідної позиції. 3:2 – дещо несподіваний, але закономірний підсумок гри в Городищі. Перемогти господарі хотіли більше.

4IMG_3569

Черговий сейв Костянтина Григоренка

Віктор Шлончак: «Виграли завдяки самовіддачі. На відміну від «Нашої Ряби» ми граємо виключно місцевими футболістами і сьогодні виграли, показавши бійцівський дух, сьогодні на полі дійсно був колектив. Цікаво, що простежується якась закономірність. Нещодавно ми поступилися «Уманьфермашу» з рахунком 8:1 і зараз обіграли «Нашу Рябу». Так само цю команду ми обігравали на Кубку Першина, після того, як програли «Шполі» – 8:0".


Леонід Ласкавий: «Гра проходила за переваги команди «Нашої Ряби», але три атаки «Городища» призвели до трьох м’ячів. Думаю, не було чомусь в нас спортивного налаштування на цю гру. Також я вважаю, що сьогодні було некваліфіковане суддівство основного арбітра, що призвело до першого забитого м’яча. Коли збивають Фощія, йому ж дають жовту картку і відразу швидка атака призводить до взяття наших воріт. З перших хвилин мені все стало ясно».