«Росава» вдома долає УТК і змушує гостей скласти повноваження володаря кубка області
Неділя, 21 квітня 2019, 15:30

e6b2fcd87cfb

Четвертьфінал Кубка Черкаської област-2019. «Росава» (Степанці) – УТК 1:0 (1:0)

 

20 квітня 2019. Степанці. 200 глядачів

Арбітри: Погорілий М. (Камянка), С.Шлончак, П.Михайлюк (Черкаси).

Інспектор: Петько (Черкаси)

«Росава»: Сорокін, Бовшик, Никитенко, Морозов, Волошенко, Вовк, Болюк, Конюша (46, Петрюк), Головко (90+3, Малимон), Пархоменко (66, Осика), Панічев (46, Матвієнко)
УТК: Єрошов, Дудник, Подколзін, Кривошей, Лут, Коломієць (82, Рудь), Горобець, Ібрахім (86, Король), Потапов (65, Троян), Раковський (70, Яловенко), Павленко (77, Лебедєв).
Гол: Головко (22)

Попередження: Подколзін (48), Осика (68), Никитенко (72), Морозов (76), Кривошей (77),

Рудь (90+3).

На 25 хвилині Потапов не реалізував пенальті (воротар)

 

Жереб кубка області утворив три пари, в яких я розцінював шанси суперників як класичні «50 на 50». В тому числі і пару «Росава» – УТК. За гостей говорили минулорічні титули. Але титули то минулорічні, а на дворі вже футбольний 2019-й. За господарів говорило, що досить непоступлива «Росава» ще посилилася, виграла зокрема передсезонний турнір імені В.Першина. Та і фактор домашньої арени аж ніяк не можна було не враховувати – розміри і якість газону впливали і на перебіг подій. На такому полі кількість єдиноборств зростає.

І цього дня боротьби очікувано було багато. А моментів якраз навпаки – небагато… Хоча перший виник досить швидко – вже на 5-й хвилині довга діагональна передача знайшла Сергія Коломійця, який увірвався справа ледь не у воротарську. Але удар у ближній кут Сорокін парирував. Наступний момент виник аж в середині першого тайму. Тепер створили його господарі. І змогли витиснути максимум з нього! Центральний оборонець УТК голосом озвучив, що саме він має намір зіграти в черговий верховий м’яч (а він сьогодні літав більше ніж котився по нерівностям газону), але той таки чомусь залетів йому за спину. А саме туди увірвався Максим Головко і встиг проштовхнути м’яча повз Віктора Єрошова! 1:0! Гості буквально тут же отримали чудовий шанс відігратися – захисник невиправдано ризиковано зіграв у своєму штрафному і в підсумку збив Потапова. Беззаперечний пенальті. Сам же постраждалий береться виконувати 11-метровий. Але удар в лівий від себе кут Романа намертво забирає Олексій Сорокін! При такій «застібнутій на всі ґудзики» грі, коли моментів не очікується багато, ціна промахів таких може бути висока. Тепличники намагаються максимально збільшити швидкості. Традиційно активні обидва фланги. Але господарі (попри те, що за висловом одного з оборонців вже до 30-хвилини «наїлися») не припускаються помилок і моментів 100-відсоткових створити гостям не дозволяють.

В перерві першими корективи в складі вносять господарі. Тренер освіжив атакувальну ланку. Варто відмітити, що нинішня «Росава» має і досить пристойну «лаву запасних». Особливо продуктивно на мою думку увійшов у гру Денис Петрюк, який, попри якість газону, не боявся брати гру на себе і вирізнявся пристойною технікою володіння м’яча. Але все ж головними дійовими особами у «Росави» мали бути ті, хто обороняв власні ворота. УТК з усіх сил намагалися відігратися. А «Росава» з напруженням але відбивалася. При цьому тиск і кількість атак тепличників не переростала в гострі моменти. Були і флангові атаки з прострілами (хоча поле і не широке), і навіси зі стандартів у розрахунку на високих гравців (тут відмічу, що не повністю така зброя була використана – не завжди вдало виконувалися «стандарти») і удари з далеку. «Росава» трималася і ще й намагалася контратакувати. З середини тайму став робити заміни і Олександр Казанюк. Випустив свіжих гравців на фланги. Це ще більше створило проблем фланговим оборонцям господарям, яких добряче навантажили до цього. Вийшов на поле іще один дебютант УТК – Святослав Яловенко. Він зокрема взявся закидати, мов з катапульти м’яча з аута. Але «Росава» відбивалася. І навіть попри це гості таки створили останній шанс відігратися. На 88-й хвилині чергова атака справа, передача Лебедєва знайшла Трояна на дальньому куті воротарського. Сергій бив низом у дальній кут. В сутолоці серед ніг м’яч таки знайшов шпарину. Але не знайшов ворота… На 90-й хвилині ще один простріл Лебедєва намагався у акробатичному стрибку замкнути Король… Але теж безрезультатно… Компенсований час не приніс бажаного гостям результату… І УТК припиняє боротьбу за кубок.

Поразка то завжди неприємно і болюче. Але тепличники доклали максимум зусиль до того, щоб перемогти. Але в футболі таке буває – суперник теж був достойний і прагнув досягнути своєї перемоги. Можливо наразі то сама цінна перемога в історії «Росави» – принаймні господарі не приховували своєї радості. І вітаю симпатичну команду зі Степанців з виходм до півфіналу. А УТК сконцентрується тепер на боротьбі в чемпіонаті області. Гра тепличників виглядала перспективно і впевнений, що перемоги не забаряться.

 

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка