Амбітний "Ретро" з тріском провалюється в Білозір'ї
Написав Стас Лопес   
Субота, 12 травня 2012, 21:40

zorret0

ФК «Зоря» – ФК «Ретро» - 4:0

Голи Медвєдєв (39, 51), Гопка (90), Островський (90+1)

 

 

   Сьогоднішня гра в Білозір’ї очікувалася з неабияким інтересом. Недарма саме її «Черкаський спорт» назвав центральним матчем туру. Амбітний і молодий «Ретро» мав доводити свої зазіхання на найвищі місця в першості проти віце-чемпіона області. Забігаючи наперед, слід сказати, що «ретровики» задля результату сьогодні так нічого й не спромоглися показати. Виправдовуватися гості можуть хіба що відсутністю в складі кількох футболістів, включаючи і основного голкіпера, якого якісно так ніхто і не зумів замінити.

zorret3

Зважаючи на спеку арбітр переривав матч на "водопі"

   Рекордна спека в 35 градусів очікувано давила на швидкості обох команд. Швидше прийшла до тями «Зоря». Вже на 13-й хвилині матчу команда Столовицького мала забивати: Мачульський потужно пробив по центру воріт, а Басинець неоковирно вибив м’яч перед собою прямісінько на ногу Івану Александрову. Більшість глядачів на стадіоні вже бачила м’яч у воротах, однак нападник вибрав значно важчий шлях і з метра перекинув порожню рамку. Активність господарів після цього намагався притушити Ніка Січінава, але забити форварду, який цього вечора суттєво вирізнявся на фоні млявого «Ретро», так і не судилося. Найгостріший свій момент Ніка змарнував в середині тайму, коли задля того, аби замкнути подачу з лівого флангу, йому забракло кількох сантиметрів. Після цього свою флангову атаку підготувала «Зоря», замикав її Постолатьєв, але з вигідної позиції півзахисник не зумів переграти воротаря. А вже на 39-й хвилині відбулася очікувана подія – «Зоря» забила, причому розіграла класну передачу. Партнери знайшли на лівому фланзі Рябченюка і той, перебуваючи на самоті, вирізав на дальню стійку таку цукерку, що Юрія Медвєдєва не зрозуміли б партнери, аби він не вклав м’яч під стійку.

zorret1

   Після цього «Ретро» зайшло в ще більший ступор, вийти з якого ватутінцям дозволив лише другий пропущений м’яч. Сталася ця прикра для приїжджих історія вже на 6-й хвилині другого тайму. Того ж Медвєдєва партнери передачею вивели на непогану позицію, форвард у боротьбі обіграв захисника і голкіпера і оформив свій дубль – 2:0. Щоправда, є підозра, що в сам момент пасу нападник «Зорі» перебував у невеликому оф-сайді, але, не маючи відео-доказів, доводити це «Черкаський спорт» не буде.

zorret2

За мить Медвєдєв відправить мяч у порожні ворота - 2:0

   Відразу після цього настала двадцятихвилинка відкритого футболу. Зважаючи на те, що «Ретро» в агонії кинувся відігруватись, з’явилося чимало вільних зон і команди заграли фактично без захисту. В цей відрізок часу і у гостей, і у господарів було кілька гольових моментів, але використати їх ніхто так і не зумів. Черговий сплеск подій відбувся вже в момент, коли, здавалося, матч йшов до фінішної розв’язки. За фол останньої надії неподалік штрафного арбітр вилучає голкіпера «Ретро» – Павла Стогнієнка, який і сам нещодавно вийшов на заміну. Зважаючи на відсутність в складі воротарів, ставати у рамку довелося універсалу – Вадиму Гостєву. Ставши у ворота, один з лідерів «Ретро» виконав функції більше, як польового гравця у штрафному майданчику, а не воротаря. І одного разу за це поплатився. На 91-й хвилині Олексій Островський закинув Гостєву за спину «строкатого метелика». А рівно хвилину до цього свій гол забив і король заміни – Олег Гопка.


   Фірмовий розгром з рахунком 4:0 дозволив «Зорі» набрати 6 очок в двох матчах. Попри амбіції деяких команд, складається таке враження, що минулий сезон так і не завершився. На горі турнірки все ті ж – «Шпола» та «Зоря».