«Ураган» у себе вдома без проблем долає «Авангард»
Написав Максим Гаптар   
Субота, 12 травня 2012, 19:36

uragan-avangardrygyiturDSC00066

Кривоносівська команда здобуває легку перемогу і виходить на 5-ту сходинку турнірної таблиці.

 

Сьогодні на стадіоні «Колос» у Золотоноші проходив цікавий поєдинок команд, які у минулому турі зазнавали поразок. І «Ураган» і «Авангард» посідали останні місця у турнірній таблиці, тому суперники прагнули залишити аутсайдерські позиції. Краще це зробити вийшло в «Урагану».

uragan-avangardrygyiturDSC00040 

Футболісти кривоносівської команди не залишили шансів «Авангарду». Відразу зі стартовим свистком Максима Бурлая господарі поля заволоділи ініціативою і контролювали гру. В «Урагану» добре діяла лінія півзахисту. Особливо гострі атаки проходили із правого флангу, де розмістився новобранець «Урагану» – Дмитро Проценко.

uragan-avangardrygyiturDSC00061 

В «Урагану» у першій половині грі найбільшу гостроту створював дует Дмитро Корольов-Дмитро Проценко. Перший діяв на позиції атакувального півзахисника, він гарно читав гру, віддавав гострі передачі в розріз та і сам не забував пробивати. Проценко у свою чергу постійно загрожував воротам «Авангарду» зі свого лівого флангу.

uragan-avangardrygyiturDSC00073 

Не забували підключатися до атаки й захисники кривоносівців. Особливо відзначався правий захисник та капітан «Урагану» Микола Безгуба. Саме завдяки активним діям останнього і був відкритий рахунок. На 17-й хвилині Безгуба добре підключився до атаки, увійшовши до штрафного майданчику, «п’ятірка» «Урагану» віддав прострільну передачу у напрямок лінії воріт, де з лівого флангу її замкнув Дмитро Проценко, поклавши початок своїм голам у складі «Урагану».

uragan-avangardDSC00069 

Після забитого голу гра дещо заспокоїлась. Враховуючи спеку та лідерство у матчі, гравці «Урагану» не мчали стрімголов на ворота «Авангарду». Монастирищенські футболісти намагалися вирівняти гру, але їхні атаки не доходили навіть до воріт кривоносівців. Натомість «Ураган» став атакувати позиційно, розігруючи комбінації через центр. Вдало обігрувався з партнерами Дмитро Корольов, але на заключній стадії атак він або втрачав м’яч або пробивав не точно. Втім, цей недолік на 33-й хвилині виправив Биченко, котрий підключившись до атаки пробив влучно з дальньої відстані 2 : 0. На цьому гру можна було завершувати, адже «світлих плям» у грі команди з Монастирища так і не виникало, а футболісти «Урагану», забезпечивши комфортну перевагу практично зупинилися.

uragan-avangardrygyiturDSC00106 

Неабияку інтригу міг внести у гру момент, який трапився на 43-й хвилині. Футболісти «Авангарду» створили чи не першу небезпечну атаку, яку у штрафному майданчику фолом спинили господарі. Арбітр матчу призначив пенальті. Але удар з точки Дмитра Погорея на себе прийняла стійка воріт. 

uragan-avangardrygyiturDSC00143 

Практично весь другий тайм команди догравали матч. «Ураган» не хотів збільшувати перевагу, «Авангард» не міг. Небезпечних моментів з плином часу ставало все менше.

uragan-avangardrygyiturDSC00089 

На 63-й хвилині Биченко ще раз якісно пробив, але на місці був голкіпер «Авангарду» Оксамитний. Стосовно гостей, то в монастирищенської команди по ходу матчу виникали проблеми зі складом. До кінця матчу «Аванагард» взагалі вимушено лишився у меншості, один із гравців команди зазнав травми, а на лаві запасних було порожньо.

uragan-avangardrygyiturDSC00049 

У господарів із замінами було все в порядку, однак граючий тренер команди Владислав Шубін не квапився міняти своїх гравців. Однак за 25 хвилин до кінця на поле вийшов Олег Литвинов і дещо пожвавив гру своєї команди в атаці. А на 75-й хвилині замість Шубіна вийшов Віктор Пархоменко. За менш ніж 15 хвилин останній «пробігав» на правому фланзі практично без м’яча. Але під завісу зустрічі, отримавши кілька разів передачі півзахисник «Урагану» неабияк загострив гру. З виходом Пархоменка знову забігав Дмитро Проценко. На 91-й хвилині Дмитро обігрався з Віктором у штрафному майданчику, але як слід йому пробити не вдалося. Через кілька миттєвостей потому власний момент був у Пархоменка, але його удар забрав у руки Оксамитний. На цьому матч і завершився.

uragan-avangardrygyiturDSC00162 

2 : 0 впевнена перемога «Урагану», завдяки якій кривоносівці, маючи кращу різницю м’ячів обходять у турнірній таблиці свого «кривдника» «Ретро» і посідають 5-ту сходинку.

 

Дмитро Проценко, гравець "Урагану":

 

«Ураган» – ФК «Авангард» 2 : 0

«Ураган»: Маценко – Биченнко, Дмитренко, Безгуба, Дробітько, Хомут, Корольов, Хрипченко (Литвинов – 66 хв.), Шубін (Пархоменко – 76 хв), Проценко, Івко.

«Авангард»: Оксамитний – Шерегеда, Парипса, Погорей С., Погорей Д., Янковий, Балоха, Половека, Микода, Семенько, Кобець.