Прев’ю другого туру чемпіонату області з футболу
Написав Максим Гаптар   
Четвер, 10 травня 2012, 17:04

preiew2turchampsoblastDSC08360

Традиційно футбольними вихідними завершується черговий робочий тиждень. Цієї суботи, 11-го травня на полях Черкащини буде відіграно п’ять матчів чемпіонату області. Другий тур подарує уболівальникам два серйозних протистояння та інші цікаві поєдинки.

 

МФК «Христинівка» - ФК «Шпола-ЛНЗ-Лебедин»

vitalymelnykpolishchuk3948DSC08833 

Амбітна «Христинівка» проти чинного чемпіона. Обидві команди будуть грати на перемогу, особливо це потрібно «Христинівці», яка минулого туру втратила очки в Катеринополі. «Шпола» почала сезон жвавіше, з гостьової перемоги над «Авангардом». Також поляни з труднощами пройшли у фінал Кубка області, який також прагнуть виграти. Тому гра на два фронти може зіграти на користь «Христинівці», яка має перед своїми вболівальниками доводити чемпіонські амбіції.

 

«Ураган» - ФК «Авангард»

uragansvsavangarpreiewz_fea575ae 

Матч аутсайдерів ліги. Переможець чемпіонату області у Першій лізі проти команди-загадки, яка лише в останній момент заявилася на змагання. Перший тур для «Урагану» склався двояко. Команда з Кривоносівки грала проти міцного і молодого «Ретро» і перемагала по ходу першого тайму. Але молодість та клас ватутінців дався взнаки, які дотиснули «Ураган». В «Авангарду» все було значно простіше. Монастирищенський колектив не зумів нічого протиставити «Шполі» і поступився вдома 0 : 3. Очевидно, що програвши перший матч сильним командам, і «Ураган» і «Авангард» будуть з усіх сил боротися за очки. З рештою, команди підходять на цей матч у однаковому стані. Питання лише в тому, чи зможе використати перевагу домашнього поля для себе «Ураган».

 

ФК «Зоря» – ФК «Ретро»

sergsydorenkozoryaDSC09572 

Центральний матч туру. Друга і третя команда цьогорічного чемпіонату вже у другому турі зійдуться в очному протистоянні. Окрім минулого сезону ці команди зустрічалися взимку, коли на стадіоні в Білозір’ї команди відкатали мирову 3 : 3. Нині ж команди знову зіграють у Білозір’ї, на штучному покритті. Тому домашній штучний постіл має піти на користь «Зорі», яка постійно тренується на цьому полі. Ватутінці ж останні матчі проводять на траві, тому у разі спеки, штучне покриття може стати на заваді молодим футболістам «Ретро».

nikasichinavaretroDSC08471

Обидві команди мають найвищі амбіції у чемпіонаті області. «Зоря» понад усе прагне стати чемпіоном, «Ретро» хоче виграти максимум матчів та продемонструвати хорошу гру. Тому вже у другому турі чемпіонату перемога у цьому матчі матиме важливе турнірне значення.

 

ФК «Уманьферммаш» – ФК «Городище»

horodyshche-gumanpreiewDSC09590 

Після нічиї у Золотоноші уманчани повертаються на власне поле, де зіграють з «Городищем». Перший тур для обох команд не можна назвати вдалим. «Городище» хоч і трималося, проте не мало особливих варіантів з «Зорею», а «Уманьферммаш» не лише не зумів виграти у «Спартака», а й міг поступитися. Не запланована втрата очок у Золотоноші спричинила відставання «Ферммашу» від основних конкурентів за найвищі місця чемпіонату. Стосовно «Городища», то не секрет, що ця команда не хапає зірок з неба і не прагне понад усе стати чемпіоном. Проте городищенські футболісти все одно прагнуть виступити якнайкраще. Гарним підтвердженням може стати гра з «Уманьферммашем».

 

«Наша Ряба» – ФК «Спартак-БЗК»

ryabavsbzkpreiewDSC08689 

Цікавий матч має відбутися у Катеринополі. У цьому місті відбудеться матч команд-відбирачів очок. Щоправда відбирання очок не є профілем обох команд. «Наша Ряба» у матчі з «Христинівкою» мала низку нагод виграти матч, у «Спартака-БЗК» також схожа ситуація. На старті чемпіонату ці команди вже здивували тих, хто недооцінював їх. Окрім нічиєї з «Христинівкою» «Наша Ряба» може похвалитися перемогою над «Шполою», однак прикрий гол шполян не дозволив катеринопільській команді претендувати на фінал Кубка. Виявляється недарма тренер «Ряби» Андрій Фощій говорив у інтерв’ю «Черкаському спорту», що його мета – чемпіонство. Гарним кроком для цього може стати домашня перемога над ФК «Спартак-БЗК». Проте, як показує практика, команда із Золотоніського району теж не проста, і може забрати очки й у катеринопільців.