1/2 Кубка області. „Шпола-ЛНЗ-Лебедин” ледь не втратила путівку в фінал
Написав Дмитро Майстренко   
Середа, 09 травня 2012, 23:15
shpola0.jpg_effected

Катеренопільська „Наша Ряба” приголомшила всіх. Навряд хтось вірив, що „ряба” зможе відіграти поразку 0:2 вдома, але їм це трохи не вдалося зробити в Шполі. Та все ж поляни зуміли забити той єдиний гол, що дає їм право позмагатися за кубок області у фіналі з білозірською „Зорею”.

„Шпола-ЛНЗ-Лебедин” – „Наша Ряба” 1:2

Голи: Оганесов А., 55 – Фощій А., 39, Козубенко О. 49.


Гості з Катеренополя  розпочали матч значно активніше за господарів. Контроль над м’ячем у центрі поля дозволив гостям першими створити небезпечні моменти біля воріт команди „Шпола-ЛНЗ-Лебедин”. З перших хвилин матчу стало зрозуміло, що тренерський штаб гостей зробив ставку на дальні удари. Гравці „Нашої Ряби” за будь-якої можливості намагалися пробивати по воротах. Особливо активно в атаці діяли на флангах катеренопільчан Дмитро Сидоренко та Олександр Козубенко. У центрі їм допомагав Дмитро Дяченко.

shpola1111.jpg_effected

Стартовий натиск шполяни, хоч із деякими погрішностями, але витримали. До середини тайму гра перейшла у спокійне русло. Хоча гості з Катеренополя і володіли трішки більше м’ячем, проте господарі дуже гостро відповідали у контратаках. Раз у раз втікали то Олександр Мисливський, то Антон Оганесов у відриви, але якоїсь дещиці їм не вистачало, щоб відправити сферу в сітку воріт.

Під кінець першої половини гри, коли здавалося команди погодилися піти на перерву за нічийного рахунку, „Наша Ряба” несподівано відкрила рахунок.

shpola1.jpg_effected

Олександр Козубенко ввів м’яч зі свого лівого флангу із-за бокової лінії. Сфера пролетіла аж до карної зони, де захисники чомусь просто спостерігали за її польотом. Найшвидше з усіх зорієнтувався центральний півзахисник гостей Андрій Фощій, який проштовхнув м’яч в дальній кут воріт. Голкіпер полян Юрій Хрієнко лише споглядав за траєкторією м’яча, що опускався в сітку.

Цей гол додавав грі цікавості, тому що гостям вистачало забити лише один гол для того, щоб відіграти поразку вдома. І в них було ще цілих 45 хвилин другої половини гри.

shpola2.jpg_effected

Четвертий тайм протистояння „Шполи-ЛНЗ-Лебедин” і „Нашої Ряби” розпочався взагалі несподівано. Гравці з Катеренополя вже на 4 хвилині подвоїли рахунок! Петро Степаненко отримав м’яч на правому фланзі, увійшов з ним у карний майданчик і прострілив у центр. Голкіпер господарів намагався зустріти форварда „Ряби”, але ні завадити, ні перехопити передачу так і не зміг. У центрі ж штрафного майданчика найспритнішим виявився Олександр Козубенко, який і відправив сферу поміж двох захисників у незахищені ворота. 2:0 і „Наша Ряба” вже може сподіватися на додатковий час.

shpola5.jpg_effected

Другий гол катеренопільців став холодною водою на голови гравців команди „Шпола-ЛНЗ-Лебедин”. Після пропущеного голу в складі шполян відразу з’явилися Максим Кретов та Єгор Семенов, які значно пожвавили гру. Господарі почали грати у футбол. Відразу відібрали м’яч і почали володіти ним. За якихось п’ять хвилин біля воріт „Ряби” виникла чи не така ж кількість моментів, як за весь час до цього. А вже за шість хвилин м’яч і взагалі побував у сітці.

Результатом численних атак полян став кутовий з правого флангу. Після подачі зліва від кутового прапорця Антон Оганесов виявися першим на м’ячі на ближній стійці. Удар через себе – і м’яч в лівому від голкіпера куті. 1:2 і вже господарі потрапляють у фінал!

shpola6.jpg_effected

Решту матчу гості намагалися забити такий потрібний їм гол, щоб дозволив зіграти у фіналі. Але футболісти „Шполи” чітко від захищалися, не дозволивши собі більше помилятися в захисті.

Матч так і закінчився з рахунком, що офіційно дозволяє команді „Шпола-ЛНЗ-Лебедин” позмагатися у фіналі за кубок області.

 

Олександр Агарін, тренер і гравець команди "Шпола-ЛНЗ-Лебедин"

 

Ласкавий Л. М., директор клубу "Наша Ряба"