1/2 Кубка області. "Зоря" в драматичному матчі зупиняє володаря трофею
Написав Стас Лопес   
Середа, 09 травня 2012, 20:03

zoruman0

"Зоря" - "Уманьфермаш" 3:2 перший матч 0:0

Голи: Мєдвєдєв (15), Мачульський (43), Гопка (90+2) - Янчук (7.), Казанюк пен. (60

 

 

   Сьогоднішній півфінал у Білозір’ї удався на відмінно. Напередодні «Черкаський спорт» прогнозував, що, зважаючи на результат першого поєдинку цих команд (0:0), гра буде дуже обережною та з невеликою кількістю гольових моментів. На щастя, ми помилилися, але, насамперед, це слід пов’язати з дуже швидким м’ячем, який забили гості. «Уманьфермаш» відразу зі стартовим свистком заволодів ініціативою і вже на 7-й хвилині матчу повів в рахунку. Завдячувати цьому уманьчани мають своєму граючому тренеру – Сергію Янчуку, який з метрів 23-х вдало виконав штрафний ,м’яч після його удару зрекошетивши від стінки, і влігся в правому куті воріт Єрошева. 1:0 – і господарям, як мінімум, треба було забивати двічі.

 

zoruman1

zorumanstadion

 

   Зрозуміло, що такий розвиток подій приголомшив майже заповнені у цей святковий день трибуни білозірського стадіону. Натомість, господарі футбольного поля зі ступору вийшли дуже швидко і перейняли ініціативу в матчі. Непогано в ці хвилини керував діями своїх партнерів В’ячеслав Гамалій, який несподівано вийшов на футбольне поле замість другого форварда. Саме ефектна триходівка, розпочата півзахисником, і призвела до взяття воріт «Уманьфермаша»: Гамалій своєю передачею знайшов в центрі штрафного Мачульського, той випередив голкіпера і м’яко відкотив на Медвеля, який в падінні з метрів десяти забив уже в пусті ворота – 1:1.


zoruman2

В перерві присутніх на матчі розважали своїм шоу парашутисти

   Після цього «Зоря» володіла невеликою перевагою, яку втілила в забитий м’яч наприкінці першого тайму. Його автором став Сергій Мачульський, який краще зорієнтувався на добиранні після масованої атаки своєї команди. Кращий футболіст області минулого сезону вколотив сферу під стійку з лінії штрафного майданчика – 2:1. Все перевертається з ніг на голову – і станом на цю хвилину у фіналі вже «Зоря».

 

zoruman3

   В другому таймі пристрасті закипіли ще завзятіше. Причому поряд з гарячими атаками обох команд колективи не цуралися і з’ясувати відносини один з одним. Після однієї зі штовханин арбітр міг би вилучати надактивного у всіх розуміннях Мачульського, який фактично спровокував бійку. Ще один привід залишити команду в меншості у арбітра був на 60-й хвилині, коли Парфьонов ледь не розірвав футболку форварда «Уманьфермаша» в  штрафному майданчику. За фол останньої надії Парфьонов побачив жовту картку і руку арбітра ,спрямовану в бік одинадцятиметрової позначки. Вирок чітко виконав досвідчений Олександр Казанюк – 2:2.

 

IMG335843534647

Казанюк забиває пенельті - 2:2

   Фактично відразу після цього «Уманьфермаш» сів під власний штрафний майданчик і повністю віддав ініціативу господарям поля, які замайоріли численною кількістю замін. На 75-й хвилині зі штрафного міг забити Рябченюк, але удар білозірського хава потягнув Щерба. Після цього свій момент змарнував Індутний, який головою з вигідної позиції пробив вище воріт. Гол хоч і назрівав, але часу ставало все менше. Вболівальники, керівництво і особливо тренер господарів помітно нервували і коли вже, здавалося, пішли лічені секунди матчу, «Зоря» таки зуміла вирвати перемогу в неймовірно напруженому матчі. На 92-й хвилині Постолатьєв дещо несподівано отримав багато простору на правому фланзі і потужно прострілив на дальню штангу, фактично обійнявшись зі стійкою, цей простріл головою замкнув Гопка 3:2. «Зоря» – у фіналі Кубка області, де на неї чекає «Шпола».


Сергій Янчук, форвард ФК «Уманьфермаш»: «Я думаю, що сьогодні був гарний рівний матч з великою кількістю епізодів. Нам не вистачило концентрації в захисті, та й в нападі могли забити більше, тобто реалізувати свої моменти. Шкода, що ми не вийшли у фінал, але на цьому життя не закінчується. Скоро нам грати із «Зорею» в чемпіонаті і ми спробуємо взяти реванш у неї за цю поразку».

zorumanstolova

Наставник "Зорі" - Ігор Столовицький традиційно нервував. Недопомогла стримуватися навіть чемпіонська футболка 

Ігор Столовицький, головний тренер ФК «Зоря»: «Була дуже важка гра. Ми забили три красиві м’ячі, пропустили, я вважаю, непотрібні м’ячі. Як би там не складалася гра, я до останньої хвилини вірив у перемогу, але перед грою думав, що нам буде легше».