ПФК «Суми» – «Славутич»: час реваншу
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 08 травня 2012, 15:21

sumy-slavytichphoca_thumb_l_250911_7

Завтра черкаський «Славутич» зіграє матч проти свого принципового суперника – ПФК «Суми». Сумчани у першому колі неабияк засмутили черкаських уболівальників, перегравши «Славутич». Тому у наших футболістів немає іншого вибору як перемагати своїх кривдників.

 

Матч проти ПФК «Суми» має принципове значення для черкаського колективу. Все друге коло черкасці ведуть погоню за «Сумами» та «Десною» аби вибороти шанс потрапити до Першої ліги. Цей матч міг стати центральним не лише у туру, а й взагалі у весняній частині чемпіонату. Однак нині шансів на підвищення у класі у «Славутича» вже майже немає.sumy-slavytichphoca_thumb_l_250911_10

До кінця чемпіонату черкасцям лишилося зіграти фактично три матчі, адже четвертий зі «СКАД-Ялпугом» проведений не буде, через зняття останніх з чемпіонату. Нині «Славутич» перебуває на третій сходинці, відстаючи від «Сум» на 8 очок. За таку малу кількість матчів, що лишилося, сподіватися на те, що черкасці «потіснять» сумчан із другої сходинки не доводиться. Адже у «Сум» лишилися матчі з доволі прохідними суперниками, у той час як «Славутичу» в одній з ігор протистоятиме лідер чемпіонату – «Десна»

Втім третя сходинка для дебютного сезону також хороший результат. «Славутич» має всі шанси захистити її до кінця першості. Натепер у черкаської команди є 6-ти очковий гандикап від «Енергії», тому наступні матчі не мають серйозного турнірного значення.

Незважаючи на все вищесказане, матч із «Сумами» має надважливе значення для черкасців. Поразка від «Сум» у першому колі з рахунком 1 : 2 напевне стала ключовою у цьому сезоні. Адже тоді, у 10-му турі черкасці, скоріше за все, програли боротьбу з друге місце.

А втім у «Сум» потрібно брати реванш за домашню поразку. Перемігши сумчан на їхньому полі, команда Олександра Кирилюка доведе свої амбіції і прагнення потрапити до Першої ліги. І якщо у цьому сезоні шансів на це небагато, то у наступному черкасці прагнутимуть лише цього результату,