Прев'ю півфіналів Кубка області з футболу
Написав Стас Лопес   
Вівторок, 08 травня 2012, 08:46

 

5550uma.png_effected

І все-таки 9-те травня – це футбольний день. Після парадів, брязкотіння медалей та шелесту квітів у прихильника черкаського футболу і цьогоріч  буде нагода стати свідком футбольних подій, та ще й доволі визначних. І мова зараз піде навіть не про фінал Кубка міста, який у святковий день відбудеться на Центральному стадіоні Черкас (старт 12.00) і, звісно, потрапить у спектр інтересів «Черкаського спорту», а про турнір з іншим трофеєм – Кубок області.

Цієї середи у Шполі та Білозір'ї відбудуться матчі-відповіді 1/2 фіналу. Зрозуміло, що присутність нашого ресурсу на цих матчах буде забезпечена, а всі відвідувачі оперативно повідомлені. На сьогодні ми в очікуванні, яке згідно з легендою, часом перевершує навіть очікуване. Отож, спробуємо розібратися, які шанси мають всі чотири команди на вихід у вирішальний матч.

9-те травня 15.00. Білозір’я

«Зоря» – «Уманьфермаш», перший матч  – 0:0

Прогноз «Черкаського спорту» – 1:0


555um2.png_effected

Напередодні Півфінального протистояння ця пара виглядала дуже інтригуючою і цікавою. Зрештою, саме ці дві команди в минулорічному фіналі визначали долю трофею. Більше того, «Зоря» – це передостанній, а«Уманьфермаш» – останній володар Кубка області. Однак перше рандеву цих команд прихильникам футболу надмірних емоцій не подарувало. Найбільше сколихнув всіх присутніх на стадіоні в Умані затягнений на півгодини старт матчу і непорозуміння з персональними картками футболістів «Зорі», які чи то забули, чи то загубили, чи то забули в яких дівчат загубили. Та як би там не було, ще до гри феміда помилувала «Зорю». Щодо самого матчу, то «Черкаський спорт» не очікував зливи забитих м’ячів, їх таки і не було. Кожна з команд мала по тайму переваги, але голів так ніхто і не побачив.

Навряд чи і в Білозір’ї хтось із команд кинется стрімголів на чужі ворота. Скоріш за все, слід очікувати тягучий футбол, як мінімум до забитого м’яча, а він в цьому матчі, взагалі, може бути один. Не зважаючи на нібито прийнятний результат «зорян» в Умані, пропускати в домашньому матчі їм архінебеспечно. На старті цього сезону в області уманчани пропускають чи не найменше, а от провали в захисті від «Зорі» виглядатимуть більш очікуваними. Як не дивно, але з Янчуком та Казанюком «Уманьфермаш» в останніх матчах має іншу проблему – напад. Нуль забитих в останньому Кубковому матчі та сухі цифри в стартовій грі чемпіонату області проти «Спартака-БЗК» мають тривожити тренерський штаб. Як би там не було, в Білозір’ї в середу буде дійсно дуже спекотно.

9-те травня 15.00. Шпола

«Шпола-ЛНЗ-Лебедин» – «Наша Ряба», перший матч 2:0

Прогноз «Черкаського спорту» – 3:1


55500f98473566

Відразу після першого матчу цих команд тренер катеринопільців – Андрій Фощій – зізнався, що у його колективу шансів на продовження турнірного шляху фактично немає. В те, що ця команда зможе відвантажити у ворота чемпіона області на його полі три м’ячі, не віриться. А ще важче гостям буде відзахищатися на нуль проти однієї з кращих передніх ліній на старті цього сезону. У «Нашої Ряби» в цьому матчі є лише один варіант ведення гри: дисциплінована оборона, зцементована самим Фощієм, та розрахунок на контратаки та прудконогість Степанова. Бодай один шанс забити у «Ряби» точно буде, питання лише в тому, чи зможе вона використати його.«Шполі» однозначно доведеться розхитувати оборону суперника і, можливо, навіть в цьому матчі їй не вдасться створити стільки моментів, як то було в Катеринополі, де суперник відкривався.

В стартовому матчі чемпіонату області  (5 травня) «Наша Ряба» грала з доволі міцною «Христинівкою» і мала можливість навіть оформити перемогу, але матч закінчився нічиєю. Натомість, шполяни прогулялися в Монастирищі, де легко забили три м’ячі і роз’їхалися. Таким чином фавориту цієї пари слід також боятися переоцінки власних сил і не готуватися до фіналу передчасно, адже навіть за таких турнірних обставин шанси є у кожного.