"Зоря" не має проблем з "Городищем"
Написав Максим Гаптар   
Субота, 05 травня 2012, 19:02

zorya-horodyshche004958DSC09616

Голи Івана Александрова, Сергія Мачульського та безліч нереалізованих моментів дозволили «Зорі» впевнено перемогти ФК «Городище». У стартовому матчі чемпіонату області білозірська «Зоря» зі стартових хвилин стала доводити свої чемпіонські амбіції. На стадіоні у Городищі футболісти «Зорі» відчували себе справжніми господарями. Пара нападників Александров-Підвисіцький на початку матчу неабияк розхитували оборону суперника своїми проходами, однак вони не реалізовували свої моменти. Загалом, у першому таймі форварди «Зорі» змарнували таку кількість моментів, яких вистачило б не на один матч. Кращий бомбардир минулого чемпіонату Віталій Підвисіцький у цьому матчі проявив себе справжнім анти-бомбардиром. На 17-й хвилині у нього був стовідсотковий момент забити, після навісу партнера у штрафному майданчику, 7-й номер «Зорі» опинився сам перед пустими воротами, але не зумів пробити влучно головою.

zorya-horodyshcheDSC09584

Півзахист і атака білозірської команди першу половину гри відпрацювала на п’ятірку. Футболісти «Городища» не могли перейти центр поля, відігравши весь перший тайм у захисті.

zorya-horodyshcheDSC09599

Добре атаку підтримував правий півзахисник «Зорі» Павло Коркішко, він технічно обігрував опонентів, швидко проривався своїм флангом віддаючи численні передачі на партнерів. Півзахисник білозірців був одним із кращих у команді, але це не завадило тренеру команди Ігорю Столовицькому замінити його. Причому мотиви такої ранньої заміни одного з найактивніших гравців команди не зрозумілі. Після кількох простих помилок наставник «Зорі» відразу зняв з гри креативного півзахисника.

zorya-horodyshcheDSC09605

Час першого тайму завершувався, а нападники «Зорі» продовжували втрачати нагоди забити. Однак на 45-й хвилині вони таки змогли досягти свого. Після чергової атаки «Зорі» м’яч потрапив до Івана Александрова, який, обробивши його, з метрів 20-ти пробив у правий кут воріт Галущенка – 1 : 0. На цьому перший тайм завершився, атакувальний футбол «Зорі» вселяв надії у те, що білозірці продовжать грати у тому ж дусі.

zorya-horodyshcheDSC09608

Друга 45-ти хвилинка була антиподом першої. Атакувальний футбол «Зорі» залишив стадіон «Колос». Великий внесок у це зробив тренер білозірців, який на початку та в середині другого тайму почав активно змінювати своїх гравців. Як наслідок – центр поля «Зорі» виглядав мляво порівняно з першим таймом, атаки «Зорі» втратили свою гостроту, тому з’явилися шанси у господарів.

zorya-horodyshcheDSC09602

Якщо у першому таймі футболісти «Городища» не могли перейти на половину суперника, то у другій 45-хвилинці господами проводили атаку за атакою. Добре себе проявив півзахисник «Городища» Андрій Стародуб, який добре діяв як на фланзі, так і зміщувався у центр. На 66-й хвилині гравці «Городища» заробили штрафний. Удар зі стандарту майстерно виконав Андрій Стародуб, проте із верхнього кута воріт м’яч зловив Віктор Єрошев.

zorya-horodyshcheDSC09651

За кілька хвилин потому свої моменти створила «Зоря». На 73-й хвилині кращий гравець минулорічного чемпіонату Сергій Мачульський забив видовищний гол. «Четвірка» «Зорі» самотужки «протягнув» м’яч зі своєї половини поля до штрафного майданчика суперника, обігрався з партнером, після чого «накрутив» кількох захисників і пробив у правий кут воріт. 2 : 0.

zorya-horodyshcheDSC09631

Здавалося, що на цьому «Городище» «посиплеться», але ні, господарі продовжили відповідати своїми атаками. Але після другого голу бажання грати втратили обидві команди. В активі «Зорі» були непогані підключення флангових захисників Островського та Парфьонова, небезпечний удар Гамалія, але забити третій гол білозірцям не вдалося.

zorya-horodyshcheDSC09697

У підсумку 3 : 0, «Зоря» бере впевнену перемогу на старті та у хорошому настрої підходить до матчу з «Уманьферммашем», який 9-го травня прийме на своєму полі.

 

ФК «Городище» – ФК «Зоря» 0 : 2

«Городище»: Галущенко, Гладкий, Шланчак, Стародуб В., Кудин, Сукач, Стародуб А., Росощинський, Вагін, Дяченко, Шкондін.

«Зоря»: Єрошев, Парфьонов, Александров І., Коркішко, Мачульський, Островський, Александров В., Сидероенко, Підвисіцький, Рябенюк, Храєвський.

Голи: «Зоря»: Александров І. – 45 хв., Мачульський – 73 хв.