Завтра стартує чемпіонат області!
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 04 травня 2012, 09:24

champoblast0596DSC08685

Завтра у п’яти районах Черкащини розпочнеться першість Черкаської області з футболу. У чемпіонаті візьме участь 10 команд. "Черкаський спорт" пропонує до вашої уваги невеличкий анонс першого туру чемпіонату.

Матчами у Катеринополі, Золотоноші, Городищі, Ватутіному та Монастирищі візьме старт завтра футбольний чемпіонат області 2012-го року. Очікується, що цьогорічний чемпіонат стане одним із найсильніших за останні роки. За перше місце боротимуться щонайменше п’ять рівних команд. Більше місяця обласні команди вже визначали між собою стосунки, як на Кубку Першина так і на Кубку області. Останній вже добігає свого кінця, 9-го травня відбудуться матчі-відповіді 1/2 фіналу, тому, поступово увага команд перемикається на чемпіонат.

Завтра о 16.00 у районах пройде п’ять матчів чемпіонату. Вже з першого туру на нас чекають цікаві матчі.

nasharyabachampDSC08730DSC08687

 

"Наша Ряба" - МФК "Христинівка"

Відразу у перший день чемпіонату відбудеться цікаве протистояння. Саме гру "Нашої Ряби" з "Христинівкою" можна назвати центральним матчем туру. Команда з Катеринополя далі пройшла у Кубку області, і в середу боротиметься за вихід до фіналу, у той час як "Христинівка" залишила турнір на стадії чвертьфіналу. Раннє завершення кубкових матчів може піти на користь христинівській команді, адже увага футболістів нині сконцентровані лише на чемпіонат. Гравці ж «Нашої Ряби» подумки ще у Кубку області, де для них ще не все втрачено, 0 : 2 від «Шполи» ще можна відіграти. У будь-якому разі цей матч буде гарним відкриттям чемпіонату, обидві команди оперують якісним підбором гравців, і «Наша Ряба» і «Христинівка» добре попрацювали над підсиленням складу, тому матч буде цікавим.

 

ФК "Спартак-БЗК" – ФК "Уманьферммаш"

Аналогічна ситуація з "Нашою Рябою", в "Уманьферммаша". У середу у Білозір’ї на уманських футболістів чекає "Зоря". Ці команди проведуть кубковий мегаматч. Не секрет, що "Уманьферммаш" бажає повторити минулорічне досягненняя - стати володарем Кубка. Проте старт чемпіонату також має важливе значення. Під час кубкових матчів "Спартак-БЗК" справив про себе хороше враження, тому легкої прогулянки в Золотоноші уманчанам годі й чекати. Проте запас міцності "Уманьферммашу" дозволяє судити про їхню перевагу у цьому матчі.

guumanchampoblast40687DSC08905

 

ФК "Городище" - ФК "Зоря"

Ще один цікавий матч. Непоступливе "Городище" прийме на власному полі срібного призера минулорічного чемпіонату - "Зорю". Враховуючи амбіції "Зорі" у цьому сезоні, варто чекати, що білозірські футболісти з перших матчів почнуть заробляти очки. Чи зможе втримати "Зорю" на власному полі "Городище", яке ще у минулому чемпіонаті добре грало вдома, покаже стартовий матч. "На папері" перевагу має "Зоря".

zoryachampoblastDSC07005 

 

ФК "Ретро" - "Ураган"

Чемпіон області у Першій лізі "Ураган" на виїзді зіграї з міцним та амбітним "Ретро". Ватутінці вдало стратували в Аматорській лізі України, крім того вони не приховують свої амбіції і у чемпіонаті області. У свою чергу "Ураган" окрім відомої перемоги над "Зорею" з рахунком 6 : 4, золотоніська команда може "похвалитися" програшем "Урожаю" на ранній стадії Кубка області. У звітному матчі у "Ретро" не має бути труднощів із "Ураганом", але не зовсім виразна гра ватутінців проти "Володарки" може дати невеличкий шанс "Урагану", головне, щоб у золотонісців не було проблем у захисті. 

retrochampoblasti567DSC09434 

 

ФК "Авангард" - ФК "Шпола-ЛНЗ-Лебедин"

Чемпіон області "Шпола" гратиме з командою, участь якої у цьогорічній першості була під питанням. Монастирищенська команда не грала у Кубку області, тому про її силу важко щось стверджувати. Однак відома сила "Шполи", яка досить впевнено провела передсезонну підготовку. Шполяни тріумфували на Кубку Першина, нині мають гандикап у два м’ячі перед другим півфінальним матчем Кубку області з "Нашою Рябою". Важко уявити, що може завадити чемпіонам не виграти у Монстирищі. Можливо "Авангард" принесе сюрприз шполянам.

shpolachampovlasti0569877IMG6 

Журналісти "Черкаського спорту" відвідають кілька матчів першого туру, тому оперативні рахунки та звіти про матчі очікуйте на нашому сайті завтра.