«Ретро» з перемоги стартує в Аматорській лізі
Написав Максим Гаптар   
Середа, 02 травня 2012, 20:15

retro-volodarkaDSC565609465

Сьогодні ФК «Ретро» (Ватутіне) у себе вдома вдало стартувало у чемпіонаті України серед аматорських команд. Ватутінці у напруженому матчі з рахунком 1 : 0 здолали ФК «Володарку».

 Перший в історії матч «Ретро» в Аматорській лізі України викликав неабиякий ажіотаж у Ватутіному. Подивитися на гру своєї команди прийшла велика кількість глядачів, які упродовж усього матчу підтримували «Ретро». У сонячний весняний день ватутінська команда не дуже радувала своїх уболівальників.

retro-volodarkaDSC09513

Страшенна спека не дозволила гравцям продемонстрували свій кращий футбол. Через кілька десятків хвилин від початку матчу швидкості на полі впали, і далі команди більше ходили по полю, аніж бігали.

retro-volodarkaDSC09459

На старті матчу «Ретро» володіло ігровою перевагою, ватутінці з перших хвилин прагнули потішити глядачів голом. Але гравці «Володарки» вправно захищались, не даючи бити господарям поля. Небезпечних моментів протягом усього матчу було дуже мало. На 20-й хвилині у «Ретро» виникла непогана нагода забити, проте після подачі В’ячеслава Іванова захисник ватутінців Максим Маняк не влучив у ворота. Через 7 хвилин після цього, схожий момент мав Сергій Абрамченков, але останньому не вдалося переграти голкіпера «Володарки».

retro-volodarkaDSC09469

Однак не за ці два моменти може картати себе «Ретро». Справжнім апогеєм першого тайму був стовідсотковий момент Іллі Ніколенка, який з кількох метрів не зміг переграти воротаря гостей Олексія Капусту. До слова, голкіпер «Володарки» неодноразово рятував свою команду у першому таймі.

retro-volodarkaDSC09478

У другій половині зустрічі швидкості ще більш впали. Левову частку матчу у «Ретро» нічого не виходило у нападі. Нехитрі комбінації ватутінців, довгі навісні передачі у штрафний майданчик нічого продуктивного господарям не приносило. Центральним півзахисникам не вдавалося створювати моменти, нападники не чіплялися за м’яч. Як наслідок ще у першому таймі був замінений лівий захисник «Ретро» Вадим Нишпора, замість якого вийшов Андрій Сторчоус, а по перерві відбулася заміна нападників: невиразного Іллю Ніколенка змінив Андрій Бойко.

retro-volodarkaDSC09484

Ці заміни дещо внесли корективи у гру. Андрій Бойко став частіше виборювати м’яч і небезпечно прориватися в штрафний майданчик суперника. Гості ж повністю діяли від оборони. Небезпечні атаки «Володарки» можна порахувати на пальцях однієї руки. Гра продовжила йти за таким сценарієм, що наштовхувало на неприємні думки про нічию.

retro-volodarkaDSC09490

Але рятівником ситуації став захисник «Ретро». Безперечно найкращий у матчі, Федір Каплюченко на 77-й хвилині вкотре пішов у штрафний майданчик суперника на стандарт. Підключення центрального захисника принесло перемогу команді. Після навісу Іванова Каплюченко опинився перший на м’ячі і головою переправив снаряд у ворота. 1 : 0. Своїм ударом третій номер «Ретро» здійняв на ноги уболівальників, які прийшли на поле. Будучи на моральному піднесенні,  через кілька миттєвостей Каплюченко мав ще один момент забити, але цього разу м’яч від його удару пройшов повз ворота.

retro-volodarkaDSC09537

Маючи перевагу в рахунку, «Ретро» відчуло себе вільніше. Ватутінці стали створювати більше моментів, однак оборона «Володарки» грамотно захищалася. До кінця зустрічі одним із найактивніших у складі господарів був Андрій Бойко. Було помітно, що «дев’ятка» «Ретро» хоче потішити своїх  вболівальників, які жадали, аби саме він відзначився у матчі.

retro-volodarkaDSC09555

Однак не вдалося. Забезпечивши результат, «Ретро» не мчало стрімголов забивати ще. Ватутінців цілком задовольнила мінімальна перемога. 1 : 0, на старті чемпіонату «Ретро» отримує важку і важливу перемогу.

 

Федір Каплюченко, захисник «Ретро», кращий гравець матчу за версією «Черкаського спорту»:

 

«Ретро»  – «Володарка» 1 : 0

Гол: «Ретро»: Каплюченко – 77 хв.

«Ретро»: Жеребкін (Галигузов, 46) – Маняк, Каплюченко, Іванов, Гончаров (Логвиненко, 82), Абрамченков, Нишпора (Сторчоус, 31), Койдан (Воробей, 63), Аксенов, Ніколенко (Бойко, 46), Лисконог.

Тренер-консультант: Микола Трубачов.

«Володарка»: Капуста, Кубай, Онікієнко, Войтенко (Штика, 80), Сичнарук, Скалига, Ненько (Дудар, 85), Черкашин, Дьоко, Рудюк, Півень

Головний тренер: Вадим Мандрієвський.

 

«Ретро» – «Володарка». Наші оцінки.

Віталій Жеребкін – 6,5 – воротар «Ретро» як завжди якісно відстояв у рамці воріт своєї команди.

Максим Маняк – 5,5 – центральний захисник «Ретро» відіграв весь матч, був корисним для своєї команди, проте подекуди провалювався.

Федір Каплюченко – 7 – найкращий гравець матчу. Захисник «Ретро» не лише був справжнім оплотом оборони своєї команди, а й вкотре приніс перемогу.

В’ячеслав Іванов – 5,5 – правий захисник добре попрацював на фланзі, але під кінець гри губив своїх гравців, залишаючи їх на бровці.

Вадим Нишпора – 4,5 – лівий захисник «Ретро» взагалі не увійшов у гру, за той час, який він провів на полі, багато помилявся, обрізаючи свою команду.

Дмитро Гончаров – 4,5 – хоча і відіграв майже весь матч, але багато помилявся, губився у захисті.

Сергій Абрамченков – 6 – опорний півзахисник провів усі 90 хвилин на полі, був активним, але подекуди активність переростала у брак та недоопрацювання в захисті.

В’ячеслав Койдан – 5,5 – не зовсім вдалий матч для півзахисника «Ретро». Койдан практично не створював моменти як для себе, так і для партнерів.

Олександр Аксенов – 5,5 – активний в атаці півзхасник-нападник «Ретро». Багато рухався по полю, чіплявся за м’ячі, але чогось вагомого йому створити так і не вдалося.

Костянтин Лисконог – 5,5 – підключався до атаки, але без вагомих успіхів.

Ілля Ніколенко – 4,5 – невдалий матч для нападника «Ретро», за 45 хвилин гри «десятка» «Ретро» не реалізував гольовий момент, не йшов на стик, не чіплявся за м’яч, був пасивним.

Андрій Сторчоус – 6,5 – замінивши Вадима Нишпору, добре діяв на лівому фланзі оборони, підключався до атаки.

Андрій Бойко – 6,5 – неабияк підсилив гру в атаці своєї команди, чіплявся за м’яч та протягував його, в активі Бойка кілька непоганих проходів та ударів по воротам.

Роман Воробей – 5,5 – вийшовши на заміну замість Койдана, Воробей не зумів якісно підсилити свою команду, не запам’ятався надактивними діями, проте і особливих помилок не допустив.

Дмитро Логвиненко – за менш ніж 10 хвилин, проведених на полі, на оцінку не награв.

Руслан Галигузов – 6 – другий воротар «Ретро» не допускав помилок, відіграв чисто, проте у порівнянні з Жеребкіним він програє у впевненості.