Чемпіонат Білорусі: «черкаський десант»
Неділя, 09 грудня 2018, 14:53

091218 01

У чемпіонаті сусідньої держави виступають два вихованці футбольної Черкащини – Олег Карамушка та Богдан Мишенко.

 

Команда канівчанина Олега Карамушки до останнього туру претендувала на комплект нагород Чемпіонату Білорусі (проходить за системою «весна-осінь»). Попри три перемоги поспіль на фініші турніру, ФК «Вітебськ» все ж зупинився за крок від п’єдесталу – четверте місце із мінімальним відставанням в одне та двоє турнірних очок від мінського «Динамо» та «Шахтаря» із Солігорська. 34-річний центральний захисник провів на полі 20 поєдинків та відзначився забитим голом. А нуль в графі «попередження» є унікальним досягненням для кожного захисника.

 

091218 kКарамушка Олег

Народився 30 квітня 1984 року в м.Канів.

Вихованець футболу Черкащини.

1998 року переїхав до Києва, де продовжив займатися футболом у столичному РУФК.

Клуб: ФК «Вітебськ» Білорусь.

Виступав за команди: «Дніпро-2» Дніпро, «Десна» Чернігів, «Борисфен» Бориспіль, «Шахтар» Донецьк (дубль), «Металург» Запоріжжя, ФК «Харків», «Таврія» Сімферополь, «Оболонь» Київ, «Дніпро» Могильов Білорусь, ФК «Мінськ» Білорусь, «Кримтеплиця» Молодіжне, «Бєлшина» Бобруйськ Білрусь.

У 2004-2005 рр. відіграв у 5 матчах молодіжної збірної України.

 

 

Міцний середняк чемпіонату сусідньої держави «Торпедо-БелАЗ» Жодіно посів почесне п’яте місце. А кращим гравцем сезону за версією торпедівських уболівальників став Богдан Мишенко. Український легіонер стабільно йшов по дистанції протягом усього сезону, його прізвище регулярно потрапляла до трійки кращих гравців команди за підсумками турів чемпіонату Білрусі. А невеликий спад, що намітився восени, коли півзахисник не завжди потрапляв до складу, Мишенко компенсував в останніх іграх, впевнено оформивши солідний відрив від найближчих претендентів. У 26-ти зіграних матчах Мишенко забив у ворота суперників 6 м’ячівта віддав 4 голевих передачі.

 

091218 m

 

Мишенко Богдан

 

Народився 29 грудня 1994 року в с.Геронимівка Черкаського р-н

Півзахисник.

Срібний призер чемпіонату Грузії 2017 року.

Клуб: «Торпедо-БелАЗ» Жодіно, Білорусь

 

Виступав за команди: «Металург» Донецьк, «Мілсамі» Оргеєв Молдова, «Десна» Чернігів, «Динамо» Тбілісі Грузія.

Залучався до юніорської та молодіжної збірної України.