Як у Черкасах гравець «Динамо» (Київ) Віталій Миколенко робив перші кроки у футболі
П'ятниця, 09 листопада 2018, 09:51

09112018 n

Свого часу футболіст, який отримав запрошення до національної збірної команди України, займався футболом у ФК «Макс» (перші тренери І.Столовицький і С.Усаковський)

 

«Коли Віталій Миколенко, ще юним прийшов до нас з Ігорем Столовицьким займатися футболом, ми помітили, що хлопець має гарні футбольні задатки. Деякий час Віталій тренувався у групі, де тренерами був я і І. Столовицький. Через деякий час, у зв’зку із збільшенням навчальних груп, у школу на роботу був запрошений тренер Валерій Фоменков, під керівництвом якого продовжив навчання Віталій Миколенко, - згадує президент футбольного клубу «Макс» (Черкаси) Сергій Усаковський.

– Таких хлопців відразу помітно. Єдине, що не всі діти з гарним потенціалом далі розвивають свій талант і досягають мети. У даній ситуації прикладом для багатьох юних футболістів має стати Віталій Миколенко, який починаючи з раннього віку своєю самовідданою працею і, якщо можна сказати, фанатичним відношенням до занять футболом, зумів згодом досягти гарних результатів. У одинадцятирічному віці, переїхавши з батьками до Києва, Миколенко з високим футбольним потенціалом продовжив навчання у школі київського «Динамо», а через рік, у звязку з гарними показниками, був прийнятий на навчання в Академію футболу ФК «Динамо» Київ. «Динамо». На сьогодні наш земляк вже є гравцем основного складу дорослої команди і відкрив лік забитим голам у Лізі Європи. Приємно відзначити, що на днях Віталій отримав запрошення до національної збірної команди України. За всю історію це другий футболіст, який народився у Черкасах і почав займатися футболом тут, отримує шанс зіграти у збірній команді України».