Золотоніський футбольний клуб відзначив 10-річчя дитячим турніром
Четвер, 25 жовтня 2018, 17:03

DSC 0042-768x512

У Золотоноші відбулися змагання приурочені до ювілею футбольного клубу «Профіспорт»

Його співзасновниками стали підприємці – Олександр Троян і Сергій Савенко та лікар-травматолог Юрій Мазур – люди з різними характерами, різними поглядами, але об’єднані єдиною ідеєю, якій судилося жити і мати місце під сонцем. За десять років свого існування в біографію «Профіспорту» вписано багато яскравих моментів. Серед найпам’ятніших – «срібний» березень минулого року у чемпіонаті Черкащини з футзалу у категорії 40+, «золото» нинішнього року у номінації 35+ і Кубок Черкащини з футзалу. Про святкування першого ювілею клубу розповідає громадсько-політична газета “Златокрай”.

Відзначити своє перше десятиріччя вирішили неординарно: провести дитячий турнір з міні-футболу. На задум організаторів відгукнулися тренери дитячо-юнацьких спортивних шкіл селища Чорнобай, міст – Рогозів та Переяслав-Хмельницький з Київщини та місцевої Золотоніської. Значну роль в організації турніру відіграв дитячий тренер із Золотоноші Вадим Гонщик. У змаганнях взяли участь юні футболісти 2010-2011 років народження. Регламент турніру – 2 півфінальні поєдинки, матч за третє місце і фінал. Шляхом жеребкування перший матч відбувся між командами «Переяслав-кіds» (Переяслав) та ДЮСШ (Золотоноша), який завершився перемогою гостей – 5:1. Це дало їм шанс змагатися за кубок. Другий – між ФК «Рогозів» та ДЮСШ (Чорнобай) – приніс перемогу сусідам з Київщини – 3:0. Тож у боротьбі за третє місце змагалися золотоніські та чорнобаївські 8-річні футболісти. Рахунок 2:0 на користь місцевих любителів шкіряного м’яча дозволив їм здобути «бронзові» нагороди.

А за головний приз змагань та кубок між представниками Київщини розгорілася справжня боротьба. У запеклому двобої спортивна фортуна була на боці ФК «Рогозів» – 8:7. Та все ж організатори кращим гравцем турніру визнали вихованця Переяславської школи футболу Богдана Чупруна. Кращими у своїх збірних були: Марат Гурин (смт. Чорнобай), Михайло Белег(Золотоноша), Владислав Самойленко (м. Рогозів). Велику армію вболівальників представляли тата, мами, бабусі і дідусі, що прибули до Новодмитрівки звідусіль. Головним арбітром змагань був авторитетний суддя Микола Ніцак. Йому та господарям сучасного стадіону у Новодмитрівці сім’ї Олександра Приходька організатори висловлюють особливу вдячність.

Окрім кубку та медалей, кожен учасник отримав іменний диплом за участь у міні-турнірі «Профіспорт – 10 років разом». А після змагань гостинні співзасновники пригостили юних футболістів смаколиками: піцою та соками.

На завершення ветерани команди «Профіспорт» та молодь провели товариський матч. Він завершився перемогою юних продовжувачів славних традицій футбольного клубу-ювіляра – 8:5. У даному випадку досвід поступився молодості, але з великим відчуттям радості і впевненості, що «Профіспорт» має гідних наступників. Та головна заслуга прабатьків ФК полягає у достойному власному прикладі безмежної любові до спорту та відданості справі для підростаючого покоління.

Джерело: zolotonosha.ck.ua