"Уманьферммаш" добиває "Христинівку" в екстратаймі
Написав Максим Гаптар   
Субота, 21 квітня 2012, 20:41

uman-hrystynivkaDSC08875

У центральному матчі 1/4 фіналу Кубка області чинний володар кубка "Уманьферммаш" здобув переконливу перемогу над МФК "Христинівка" з рахунком 3 : 0. Переможний результат господарі забезпечили собі лише у третьому таймі матчу.

Сьогодні в Умані було справжнє футбольне світо. ФК "Уманьферммаш" відкривав футбольний сезон на своєму стадіоні. Підтримати свою команду у чвертьфінальному бою з "Христинівкою" прийшло близько трьох тисяч уболівальників. Господарі поля не розчарували глядачів, а зробили їм подарунок у вигляді виходу до півфіналу.

Протягом усього матчу гостріше та активніше грали футболісти "Христинівки". Гості жвавіше увійшли гру, більше контролювали м'яч, проводили атаки як через центр, так і по флангах. Але "Уманьферммаш" відповідав на це небезпечними моментами. За стартові 15 хвилин гравці "Христинівки" володіли ініціативою, але по-справжньому небезпечних нагод їм створити не вдавалося. З 15-ї по 25-ту хвилину "Уманьферммаш" перехопив м'яч та контролював його. За цей час форвард господарів Сергій Янчук створив кілька небезпечних моментів для своїх партнерів, але останні не вдало розпоряджалися з м'ячем. На 32-й хвилины гарну нагоду забити гол мав Олександр Казанюк, однак, увырвавшись у штрафний майданчик, капітан "Ферммашу" невдало пробив.

sq6Fo79B014DSC08863

Закінчення першого тайму було повністю за господарями. На 47-й хвилині стався вирішальний епізод у матчі. Гравці "Уманьферммашу" піймали суперника на контратаці, але центральний захисник "Христинівки" Юрій Галюк зупинив її у центрі поля фолом. За це капітан муніципальної команди побачив перед собою червону картку. Це вилучення небияк "урізало" шанси "Христинівки" на перемогу. На перерву команди залишали поле вже у нерівних складах.

Початок другої половини зустрічі був за господарями. Добре в атаці відпрацьовував Дмитро Ситін, який був одним із найкращих у сьогоднішньому матчі. На 53-й хвилині Ситін мав стовідсоткову нагоду забити, але свій вихід сам-на-сам нападник "Ферммашу" замість того, щоб пробити по воротам віддав передачу, тим самим змарнував момент. Після цього кілька моментів зному мав Казанюк. Але до середини тайму "Христинівка" вирівняла гру. Футболісти у синіх футболках швидко переходили центр поля, залучаючи фланги.

787997979hgfhghfdgfxh

На 74-й хвилині гості заробили штрафний удар, який наднебезпечно виконав Андрій Відошинський, але воротар господарів Щербина парирував цей удар. Через чотири хвилини Відошинський ще раз завдав якісного удару зі штрафного, який знову знівелював голкіпер. Сьогодні страж воріт Умані був на висоті. Ці два удари були чи не єдиними небезпечними моментами "Христинівки". Вилучення Галюка "урізало" атакувальний потенціал команди. Нападник Віталій Мельник практично весь матч пробігав без м'яча, і не запам'ятався гострими моментами. Добре враження про себе залишив Андрій Відошинський, котрий непогано грав на фланзі.

У рівній боротьбі завершувався матч. Протягом гри "Христинівка" грала гостріше та швидше, натомість в "Уманьферммашу" було більше гольових моментів. За нульового рахунку основний час гри і завершився. Почалися екстратайми.

DSC0886768y8y86yhjh

І відразу у третьому таймі уманська команда заграла надагресивно. За ці 15 хвилин господарі збільшили темп гри, дуже добре увійшли в гру гравці із лави запасних (у середині другого тайму травми зазнав Сергій Янчук). На 96-й хвилині Дмитро Ситін вивів свою команду уперед. Цей гол додав сил господарям, які далі жадали забити. На 112-й хвилині Ситін знову забив, подвоївши рахунок. Ці два голи деморалізували втомлених гравців "Христинівки", які просто не встигали за свіжими уманчанами. Другий екстратайм мав спокійніший характер, господарі дещо заспокоїлися. Кілька моментів створили й гості. Але останнє слово було за "Уманьферммашем". У штрафному майданчику захисники гостей порушили правила, і суддя призначив пенальті. Удар з точки майстерно виконав Олександр Казанюк, поставивши крапку у матчі.

3 : 0 і "Уманьферммаш" проходить у півфінал де гратиме з білозірською "Зорею".

sq6Fo79B014DSC08897

Дмитро Ситін сьогодні був найкращим на полі

sq6Fo79B014DSC08842

Фансектор "Ферммашу" завжди з командою

"Уманьферммаш": Щербина (115, Красніцький), О.Дзига, Гірський, Коломієць, Д.Казанюк (119, Писанюк), Трегубов, Ляхович, Пазинич (81, Горщинський), О.Казанюк, Ситін, Янчук (90, Троян)
"Христинівка": Негель, Галюк, Буянов (Харченко, 46, Меджа Анс, 75), Кикоть (Голуб, 25), Глушок, Погрібний, Білоус, Войцехівський, Вітошинський, Мельник, Поліщук
Голи: Ситін - 96 хв, 112; Казанюк О. - 120 хв. пен.

sq6Fo79B014DSC08824

Судді відпрацювали на тверду п'ятірку

 

 

Дмитро Ситін, гравець ФК "Уманьферммаш":