Віталій Миколенко відіграв за молодіжну збірну країни
Четвер, 13 вересня 2018, 10:54

o 1d10abfb

В Запоріжжі молодіжна збірна України провела два матчі у рамках відбірного турніру Євро-2019 (U-21)

 

Команда Олександра Головка більше не має права на помилку. Для того, щоб посісти підсумкове друге місце, яке дає шанс на путівку до фінального турніру молодіжного Євро, треба перемагати у всіх матчах, що залишилися.

Втілювати в життя свої наміри синьо-жовті почали без розкачки у першому матчі проти збірної Латвії. Синьо-жовті будували свої атаки різноманітно, чергуючи навіси з флангів із комбінаціями у центральній зоні. А забити вдалося після стандарту. Коваленко заробив небезпечний штрафний, сам його й виконав, але влучив у «стінку», а після повторного пострілу Шапаренка м’яч елегантно перевів до сітки воріт центральний захисник Попов, який підключився до розіграшу стандартного положення. Невдовзі соло виконав Швед, закріпивши перевагу господарів у рахунку.

У подальшому українці трохи знизили інтенсивність дій, але продовжували тримати гру під контролем. Проте на 60-й хвилині перший удар у площину воріт Маханькова призвів до того, що рахунок скоротився. Федоровс зі штрафного, призначеного за гру рукою Попова, чудово пробив над «стінкою». А невдовзі Кігурс вдало упіймав м’яч на ногу та з-за меж штрафного завдав потужного удару під поперечину. 2:2.

Нічийний рахунок, виходячи з перебігу подій на полі, виглядав алогічним, і протримався він недовго. В одній з наступних атак українців Коваленко вдало підставив коліно під простріл Тимчика. 3:2.

У другому матчі проти збірної Андорри українським футболістам довго не вдавалося подолати насичений захист гостей, які всіляко намагалися збити темп та заспокоїти перебіг матчу. Але справжній штурм почався лише після 75-ї хвилини. Моменти почали виникати один за одним, а на 86-й хвилині Швед пробив вище воріт з 11-метрового, який сам же й заробив. Але Мар’ян не знітився і в наступній атаці завдав чудового удару у верхній кут з далекої відстані, знявши психологічний тягар з усієї команди.

 

Турнірна таблиця

   

І

В

Н

П

М

О

 1.

Англія

8

6

2

0

14-4

20

 2.

Україна

8

4

2

2

15-8

14

 3.

Шотландія

8

4

2

2

12-8

14

 4.

Голландія

8

3

3

2

15-6

12

 5.

Латвія

8

0

3

5

5-15

3

 6.

Андорра

8

0

2

6

1-21

2

 

Свій наступний матч збірна України проведе 13 жовтня у Києві проти Шотландії.