ДЮФК «Фортуна» (Христинівка): ні дня без футболу
Четвер, 23 серпня 2018, 15:10

2308 мітасов

Христинівський дитячо-юнацький футбольний клуб влітку і сам організовував турніри і відгукувався на запрошення позмагатися за межами міста

Добігають свого кінця шкільні канікули. Ще швидше літо промайнуло для юних футболістів з ДЮФК «Фортуна». Виснажливі тренування, напружені змагання, далекі переїзди, перемоги та поразки не дають ні фортунівцям, ні їх тренерам жодного дня перепочинку. Доречі, вже сьомий рік поспіль тренерський склад ДЮФК «Фортуна» займається юними футболістами безперервно без відпусток, тим паче літом. Навпаки, фортунівці намагаються частіше проводити тренування в літній час та приймати участь в турнірах. Так в останні дні травня в турнірі до дня захисту дітей в місті Білозір'я вони посіли перше місце в цьому турніри серед дітей 2009 р.н, в якому приймали участь всі спортивні школи міста Черкаси. У червні місяці «Черкаський спорт» інформував про це, було проведено 2 турніра – 14-15 червня 2018 року турнір памяті Лук’янця В.І., а 24 червня 2018 року, в день міста Христинівка, пам’яті Наконечного М.П.

Липнь –серпень теж були дуже напружені місяці для юних христинівчан. Так христинівські команди взяли участь у фінальній частині всеукраїнських змагань ВФСТ «Колос» АПК України з футболу на кубок «Золотий колос України» серед дітей 2005-2006 р.н. та 2006-2007 р.н. Турнір проходив з 9 по 23 липня у Скадовську Херсонської області. Змагалися 24 команди з різних куточків України.

Головний тренер фортунівців Віктор Мітасов відзначає гарну гру наймолодших футболістів, адже за їхніми плечима лише рік тренувань та участі в турнірах. У загальному здобутку: 3 виграші, 2 нічиї і у двох іграх поступилися своїм суперникам.

У гравців 2005-2006 р.н. був реальний шанс стати переможцями, адже у своїй групі вони отримали 4 переконливі перемоги, 2 гри зіграли в нічию. Але далі не заладилося. У чвертьфіналі, чи то через втому, чи від недооцінки суперника, поступились з мінімальним рахунком 0:1. Проте у загальному заліку христинівчани посіли V місце серед 12 команд.

Далі, не менш вагомий і напружений турнір вже на рідному полі. 1-2 серпня – змагання на призи депутата міської ради, заступника голови федерації футболу району Дмитра Бадьорного серед дітей 2006-2007 р.н. та 2008-2009 р.н. Христинівчани приймали команди «Юність-Базис» (м.Умань), КДЮСШ ”Макс» (м.Черкаси) та ДЮСШ (м.Ватутіне).

За підсумками змагань у віковій категорії для дітей 2006-2007 р.н. «Фортуна-1» (м.Христинівка) обійняла перше місце, II - виборола команда ДЮСШ (м.Ватутіне), і призове III – залишила за собою – «Фортуна-2» (м.Христинівка). У другій віковій групі (2008-2009 р.н.) призові місця розподілились наступним чином: І місце - ДЮСШ (м.Ватутіне), ІІ – КДЮСШ «Макс» (м.Черкаси), ІІІ - «Фортуна-1» (м.Христинівка).

Цей турнір завершився в 13:00 2 серпня, а вже в 13:30 цього ж дня юні футболісти 2005 р.н вирушили до Закарпаття.

Там, в смт. Великий Бичків, що на Рахівщині, з нагоди святкування Дня селища, ось уже вкотре, відбувся міжнародний дитячий турнір з футболу на честь заслуженого майстра спорту Івана Яремчука. Відомий спортсмен розпочинав свою кар’єру в Черкаському «Дніпрі», і, зберігаючи найтепліші спогади про Черкащину.

Цього року участь у змаганнях взяли вісім команд, які представляли дитячо-юнацькі спортивні школи міст України і Угорщини (м.Турків).

Привітати юних учасників змагань прийшли майстер спорту Іван Яремчук, селищний голова, представники федерацій футболу України та Закарпатської області, політичні лідери, спонсори та організатори заходу. Всі команди, не дивлячись на свій юний вік, а це футболісти 2005 років народження - продемонстрували чудову гру.

У підсумковому результаті фортунівці стали третіми, поступившись лише в одній грі з рахунком 0:1. Переможці та призери цього турніру були нагороджені кубками, медалями та футбольною атрибутикою, які їм особисто вручив заслужений майстер спорту Іван Яремчук.

Із Закарпаття діти приїхали 7 серпня і вже 18 серпня 2018 року в с.Кочубіїка Уманського р-ну було урочисте відкриття нового стадіону, де в подальшому будуть виступати гравці команди ФК «Базис» Кочубіївка. В урочистостях приймали участь керівники футболу області та Уманського р-ну, керівники району та міста, було багато запрошено почесних гостей з усієї України. В показових виступах виступали представники силових видів спорту, а також юні футболісти ДЮФК «Фортуна» 2012 р.н. та 2006 р.н.

На другий день 19 серпня 2018 року м.Христинівка вперше був проведений фестиваль дитячого міні-футболу серед дітей 2010-2012 р.н. Фестиваль не передбачав виявлення переможців, по тій причині, що діти дошкільного віку та молодших класів повинні грати в цьому віці у футбол, а не змагатись за перемогу, що тягне за собою хвилювання, нервові зриви.і т.д. Тому всі учасники цього турніру, а саме ФК «Черкаси»2010-2011р.н (Президент клубу Безгуба Микола., тренер Кудін В’ячеслав), МАКС Черкаси 2011-2012 р.н. (Президент клубу Усаковський Сергій, в.о.тренера Панченко Олександр), команда ДЮФК «Фортуна» в складі якої грали діти тільки із сіл Христинівського (с.Мала Севастянівка) та Уманського району (с.Паланка, с.Кочубіївка) 2010-2011 р.н., ДЮФК «Фортуна-2» та ДЮФК «Фортуна-3» діти 2012 р.н.( Голова Правління клубу Панський Олексій, головний тренер Мітасов Віктор, тренери Мельник Олександр, Бойко Іван, Марчишин Олег) змагались по коловій системі, тобто всі команди зіграли одна з одною. Рахунки в основному були з перевагою в один-два м’ячі, та ще й була одна нічия.

Якщо брати в підсумку змагань, то тренерський склад всіх команд задоволений грою своїх дітей. Хлопці показали вміння володіти м’ячем, показали свої технічні можливості у футболі, що дуже порадувало тренерів, батьків та глядачів. Треба відзначити той факт, що в м.Христинівка вже третій рік займаються хлопчики 2011-2012 р.н, вони за ці роки були переможцями у м.Вінниця, м.Черкаси та м.Біла Церква, і на цьому фестивалі виступили дуже впевнено та достойно. По завершенню турніру всі команди отримали кубки переможців, а учасники команд – золоті медалі. Судійство забезпечили тренери команди ДЮФК «Фортуна», а саме Мельник Олександр та Бойко Іван.

В подальших планах ДЮФК «Фортуна провести турнір з міні-футболу 8-9 серпня 2018 року в м.Христинівка між командами 2005-2006р.н, який називається Кубок Фортуни. Також в планах провести турніри у вересні та жовтні.

Редакція ДЮФК «Фортуни»