Прев’ю чвертьфіналів Кубка області
Написав Максим Гаптар   
Четвер, 19 квітня 2012, 11:05

kubokoblastytrophy4953325600

Цієї суботи будуть зіграні чотири матчі 1/4 фіналу Кубка Черкаської області з футболу. З кожним наступним матчем ажіотаж до цієї події зростає, матчі приковують до себе більше уваги. Футбольні протистояння набирають обертів. Залишилося 8 найсильніших команд, а в суботу їх залишться чотири. "Черкаський спорт" пропонує до Вашої уваги прев’ю чвертьфінальних матчів.

 

 

"Наша Ряба" (Катеринопіль) - "Колос" (Чорнобай)

Вкотре команді із Катеринопіля" щастить із жеребом. У першому раунді "Наша Ряба" не без труднощів здолала "Маньківку", в 1/8 були певні проблеми з ФК "Тальне". У чвертьфіналі катеринопільчанам дістався чорнобаївський "Колос" - не проста команда, але із тих 8-ми, що лишилися не такий грізний суперник. Враховуючи амбіції "Нашої Ряби" та невизначеність із фінансуванням у "Колоса", можна поставити на Катеринопіль. До того ж матч проходитиме на полі "Нашої Ряби", тому фаворитом є господарі.

 

 

shpolalnz05DSC07829

"Шпола-ЛНЗ-Лебедин" (Шпола) - "Урожай" (Корсунь-Шевченківський)

У кого упродовж турніру були слабкі суперники, так це у "Шполи". Хоча так і має бути з чемпіоном області. Шполяни у чудовій формі підходять до Кубка області та і до чемпіонату загалом. "Шпола" провела низку товариських матчів, зіграла в нічию з кременчуцьким "Кремінем" та стала володарем Кубка Першина. У попередніх двох раундах чемпіони області відвантажили вісім сухих м’ячів своїм суперникам: 5 із них "Холоднянському", а 3 - "Каневу". "Урожай" також у гарному настрої підходить до чвертьфіналу. Команда з Корсунь-Шевченківського у двох кубкових матчах здобула ідентичні перемоги над "Росавою" та "Ураганом". З огляду на це - "Урожай" не має бути "хлопчиком для биття". Матч між цими командами розсудить, чи зможе встояти "Урожай" проти класу та майстерності "Шполи".

 

 

khrystynivka9458DSC08477

"Уманьферммаш" (Умань) - МФК "Христинівка"

Центральний матч ігрового дня. Очна зустріч "Уманьферммашу" та "Христинівки" буде резонансною подією у черкаському футболі. Матч із "Христинівкою" є першим серйозним випробуванням для уманської команди. Минулорічний володар Кубка ще не зустрічався у цьогорічному турнірі із командами Вищої ліги, тому  уманчанам потрібно налаштовуватися на не просто сильну команду, а на одну з найсильніших, на претендента на трофей. Цієї суботи в Умані буде мегаматч. Олександр Казанюк та Сергій Янчук проти Віталія Мельника та Романа Поліщука. Обидві команди гарно проходять турнірну сітку. Щоправда, в Умані були проблеми у першому матчі проти "Звенигородки", а "Христинівка" здобула непереконливу перемогу над "Ретро". З огляду на останні події, ігрова та психологічна перевага має бути на боці "Уманьферммашу". Команда з Умані поступово набирає гарний хід, у колективу вимальовується малюнок гри. Також на боці "Ферммашу" є той факт, що матч проходитиме в Умані, і гарячі місцеві вболівальники будуть неабияк підтримувати свою команду. Хоча ці команди між собою зустрічалися ще перед кубком і мінімальну перевагу здобула "Христинівка", та гра зараз не матиме значення. Адже команди, які грали тоді, і зараз - змінилися у кращий бік. Це не перші матчі, команди вже зіграні та злагоджені. Словом, гра покаже, хто сильніший.

zorya049DSC07007

 

"Спартак-БЗК" (Золотоноша) - "Зоря" (Білозір’я)

Срібні призери чемпіонату області проти середняка. Безперечним фаворитом є "Зоря", яка у попередніх двох матчах розгромлювала своїх суперників. У чвертьфіналі білозірчани випробують на міць золотоніський "Спартак-БЗК", що минулого тижня "вибив" із турніру ФК "Городище". Мало на що у цьому матчі може розраховувати "БЗК", адже "Зоря", після програшу "Урагану" на Кубку Першина, перетворилася на зовсім іншу команду. Білозірчани спокійно і методично проходили свої суперників, здобуваючи легкі "сухі" перемоги. Цього разу міць "Зорі" на собі випробує "Спартак-БЗК". Чи зможе золотоніська команда знайти в собі важелі до перемоги над "Зорею" - будемо дивитися.

 

Матчі 1/4 фіналу Кубка Черкаської області розпочнуться у суботу, 21-го квітня о 15-й годині. Матч у Катеринополі між "Нашою Рябою" та "Урожаєм" стартуватиме раніше на дві години, о 13-й. Група журналістів "Черкаського спорту" вирушить на всі чвертьфінальні матчі, тому звіти про них чекайте на нашому сайті.