Переконливий реванш: «Альтаїр» – «Златокрай-2017» 5:1
Неділя, 19 серпня 2018, 07:59

190818 01

Драбівський «Альтаїр» у лівобережному дербі «переїхав» свого опонента

 

«Альтаїр» Драбів – «Златокрай-2017» Золотоніський р-н 5:1 (2:0)

18 серпня. 12 тур. Чемпіонат Черкаської обл. смт Драбів. Стадіон «Колос».

Арбітри: М.Білорус, П.Михайлюк (обидва – Черкаси), О.Коливай (Сміла).

Делегат-інспектор: В.Заєць (Вільшана).

«Альтаїр»: Я.Магльований, О.Гопка, Ю.Дмитренко, С.Грищук, В.Вдовика, О.Лобов, Д.Бреус, С.Біда, В.Ординський, Д.Черниш, О.Бичков. У другому таймі на заміну виходили: А.Лєнчінков, В.Аджубей, А.Колодяжний, Д.Ширай, М.Кретов, А.Білоус, І.Доненко. Тренер: Р.Поліщук. Президент: Г.Плічко.

«Златокрай-2017»: О.Манжела, М.Безгуба, О.Котелюх, І.Дробітько, О.Коркішко, Д.Логвиненко, К.Мітленко, А.Хрипченко, В.Гонщик, П.Кіт, В.Зоря. У другому таймі на заміну виходили: Д.Сидоренко, Д.Лебідь, Д.Масло. Тренер: М.Безгуба.

Голи: С.Грищук (18), Ю.Дмитренко (25 пен.), Д.Бреус (49, 55), Д.Ширай (87) – А.Хрипченко (57).

 

190818 02

 

Драбівчани взяли переконливий реванш за поразку на старті обласного чемпіонату.Для господарів поля – це була не лише принципова битва за «шість» очок, а й реальна можливість відірватися від пелетону переслідування.

Склалось враження, що гості програли свій матч ще до стартового свистка: на відміну від золотонішців гравці «Альтаїру» вийшли на футбольне поле із «вогником» в очах та спортивною чоловічою злістю.

Перший небезпечний момент виник на 6-ій хвилині звітного матчу: Денис Бреус з розвороту під час розіграшу стандарту пробив повз стійку воріт «Златокраю». В одній із наступних атак Дмитро Черниш нав шанс пробити голкіпера гостей у ближньому куті.

 

190818 03

 

190818 04

 

Гол відбувся на 18-ій хвилині, коли Сергій Грищук, підключившись на розіграш кутового, головою замкнув подачу Бреуса. За сім хвилин Микола Безгуба «зрізав» свого земляка – Дениса Бреуса у власному карному майданчику, а капітан «Альтаїру» Юрій Дмитренко чітко виконав покарання із 11-метрової позначки.

Лише наприкінці першого тайму приїжджій команді вдалося створити кілька напівмоментів біля воріт суперника – Павло Кіт пробив вище цілі, а Віталій Зоря з нульового кута влучив у Ярослава Магльованого.

Відразу після перерви Денис Бреус, двічі реалізувавши вихід один в один, оформив дубль у поєдинку.

На 57-ій хвилині Андрій Хрипченко розкішним ударом повз «стінку» зквитав один м’яч – 4:1.

 

190818 06

 

Попри значну перевагу в рахунку, господарі продовжили тиск на ворота опонента. Головою по центру пробив нестримний Денис Бреус, а підступний удар Артема Білоуса парирував голкіпер «Златокраю-2017» Олексій Манжела.

Довершив розгром золотонішців на 87-ій хвилині новачок драбівчан Дмитро Ширай.  

За підсумками стартового туру другого кола перемоги «Альтаїру» та УТК (+ сенсаційна поразка «Росави» в Золотоноші) дозволили їм значно відірватися від групи переслідувачів.

 

190818  05

 

Мan of the match – Денис Бреус. Мабуть справедливо було б виділити всю команду «Альтаїр», проте неможливо не виокремити півзахисника драбівчан, який оформив дубль, заробив асист та пенальті. Взяв участь у 4 гольових атаках своєї команди (на момент забиття 5 голу вже перебував на лаві запасних).