"Христинівка" - "Ретро": думки сторін
Написав Стас Лопес, Максим Гаптар   
Середа, 18 квітня 2012, 10:22

retrogoDSC08497

Завтра о 14-й, у стінах Федерації футболу Черкасько області відбудеться засідання КДК, у якому буде розглянуто питання щодо скандального матчу Кубка області між "Христинівкою" та "Ретро".  

Нагадаємо, що у цьому матчі на 115-й хвилині гри суддя зафіксував доволі спірний гол "Христинівки" (відео тут). Футболісти "Ретро" з усіх сил не погоджувалися зі взяттям воріт і, як наслідок, не догравши матч, залишили поле. "Черкаський спорт" звернувся за коментарями до голови федерації футболу Володимира Фощія та президента ФК "Ретро" Петра Ніколенка, аби вони висловили свої думки стосовно цієї ситуації.

 

 

foshchiy40596DSC07842

Володимир Фощій, голова Федерації футболу Черкаської області:

Знаєте, цей інцендент мені взагалі важко коментувати. Мене дивує те, що «Ретро» пішло з поля. Я не знаю хто це скомандував робити, але це свідчить про невихованість. У футболі потрібно мати повагу і догравати матч за будь-яких обставин. Зрештою, команда бере участь в якомусь чемпіонаті чи Кубку, а в такій ситуації це просто неповага до турніру та суперника. Думаю, що в таких моментах потрібно шукати компроміс.

Щодо рішення арбітра, то, можливо, там і мала місце помилка, про все це ми говоритимемо на засіданні КДК і покараємо винних. Але давайте пригадаємо скільки подібних епізодів трапляється в Першій та Прем’єр-лігах. Там чомусь команди не йдуть з поля, а дограють матч до кінця. Якщо не довіряєш арбітру то навіщо взагалі виходити на поле.

 

Петро Ніколенко, президент ФК "Ретро":

Йти з поля - це не правильно. Але у тому випадку були форс-мажорні обставнини. У нашій команді більшість футболістів - це молоді хлопці, вони побачили несправедливість і не змогли на це спокійно відреагувати. Це зламало їх. Обидві команди грали у рівній боротьбі чотири тайми. Хотілося б, щоб подібних моментів було менше, щоб був fair play.

Важко сказати, був там гол чи ні. Я не бачив, бо стояв далеко, тому не можу стверджувати. Нашими футболістами керували емоції. Забила б "Христинівка" чистий, помітний всі матч, все було б нормально. Ми б і слова не сказали. А так, враховуючи, що матч кубковий і надзвичайно спірний момент, тому спалахнули емоції.

А хто правий - нехай визначає КДК. Не хочеться, щоб кожний матч так закінчувався. Я хочу, щоб мої хлопці чесно перемагали, щоб їм ніхто не допомагав. Ми за чесний футбол, щоб люди, які прийшли на стадіон подивитися гру, отримали гарні емоції і після матчу.

Я проти скандалів. Тому, ми ні на кого не ображаємося, ніяких протестів не подаємо. Програли 1 : 2, так і буде. Головне, що до цього моменту був цікавий футбол.