ФК «Черкащина-Академія» ОТГ Білозір’я – новий амбітний футбольний проект
Четвер, 02 серпня 2018, 19:04

DSC 1033

тво гендиректора ТОВ «ФК «Черкащина-Академія» Ю.Колеснік розтавив всі крапки над «і» в ситуації, що виникла навколо футбольної команди «Черкаський Дніпро»

 

Інтернет-портал «Черкаський спорт» поспілкувався із тимчасовим виконувачем обов'язків генерального директора ТОВ ФК «Черкащина-Академія» ОТГ Білозір’я Юрієм Колесніком. Мета нашої зустрічі розтавити всі крапки над «і» в ситуації, що виникла навколо футбольної команди «Черкаський Дніпро».

 

– Останнім часом черкаські ЗМІ кожен по-своєму почали інтерпретувати історію розлучення-переїзду футбольної команди з Черкас до Білозір’я.

– У силу відомих усім обставин загальні збори засновників Корпорації «МФСО «ФК «Черкаський Дніпро» ухвалили рішення про розформування професіональної команди й призупинення її участі в чемпіонаті України. 9 липня 2018 року стало черговою чорною сторінкою в історії футболу міста Черкаси: у 63-ту річницю команди майстрів обласний центр залишився без професіонального футболу. Футбол в обласному центрі поставлено на «паузу».

ФК «Черкащина-Академія» ОТГ Білозір’я – абсолютно новий амбітний футбольний проект. Команда є учасником чемпіонату України сезону 2018/19 років серед команд другої ліги. Свої домашні матчі команда проводитиме на штучному газоні стадіону «Зоря» ОТГ Білозір’я. Штаб-квартира клубу знаходиться в навчально-тренувальному комплексі Білозірської сільської академії футболу для дітей та юнацтва.

 

– В ефірі одного з черкаських телеканалів транслювався сюжет про презентацію нової команди ФК «Черкащина-Академія». У програмі було повідомлено, що ФК «Черкащина-Академія» є правонаступником черкаського «Буревісника», «Колгоспника», «Граніту», «Дніпра», ФК «Черкаси», «Славутича», «Черкаського Дніпра»...

– На жаль, із фраз, узятих із контексту інтерв’ю президента ФК «Черкащина-Академія» Володимира Лашкула, глядач міг зробити такий висновок. Категорично заявляю: ми ніяким чином не намагалася привласнити історію футболу міста Черкаси. Ще раз наголошую: ФК «Черкащина-Академія» ОТГ Білозір’я – абсолютно новий футбольний проект. Ми пишемо свою власну історію. Підтвердженням цього є рекламна лінія на стадіоні «Зоря»: «Новий клуб. Нова команда. Нові гравці». Наша мета – інвестиція в майбутнє українського футболу. Навчання в Білозірській академії футболу має бути фундаментом для здорового способу життя та спортивної майстерності підростаючого покоління.

У свою чергу, маю сподівання, що Черкаси не надовго залишаться без футболу й у місті буде відроджено команду із славними традиціями та самобутньою історією!