«УТК-2» впевнено перемагає в центральному матчі туру лідера першості області
Вівторок, 26 червня 2018, 11:11

26062018утк-2

«УТК-2» - «Шевченків край» (Звенигородський р-н 5:0. Чемпіонат Черкаської обл. (ліга)

 

«УТК-2» - «Шевченків край» (Звенигородка) 5:0 (1:0)

24 червня. Паланка. 80 глядачів.

Арбітри: Баранок (Канів), Підвісіцький (Черкаси), Шульга (Черкаси)

«УТК-2»: Московський, Д.Казанюк, Авраменко, Мельник Руслан, Рябченко (79, Кирпатий), Думенко, Мельник Олег (68, Тимчишин), Корнієнко (70, Абрамочкін), Ткач (82, Є.Казанюк), Баланюк (55, Вовокотруб), Павленко.

«Шевченків край»: Савельчук, Рокицький Ю. (46, Слинько), Гісь (46, Павленко), Халупа, Снісар, Дашковський, Плахотін, Рокицький О. (46, Гаврильченко), Гриб, Васильєв, Лісовенко. На 84 хв на заміну вийшов Снісар.

Голи: 25′ C. Баланюк, 48′ 77′ М. Павленко, 59′ О. Мельник, 90+5′ О. Вовкотруб   

Попередження: Павленко Д. (55), Ткач (81), Лісовенко (90), Халупа (90+3)

 

Перше коло першості області у підгрупі «Б» завершувалося матчем між командами, що посідали перше та друге місця в турнірній таблиці і лише одного разу на двох втрачали очки. Отож як не крути – центральний матч туру. Звенигородська команда взагалі не вперше серед лідерів турніру. Того більше – «Шевченків край» здобував за спортивним принципом право вийти до вищої обласної ліги. Але в підсумку відмовлявся. Цей факт давав привід футбольному люду посудачити. Багато хто негативно сприймав це. Я ж спокійно до цього ставлюся. В «Шевченковому краї», очевидно, просто зважували свої можливості і вирішували за доцільне залишатися конкурентною командою в першій лізі. Їх право. До того ж не забуваємо, про участь «Шевченкового краю» в першій лізі першості України з міні-футболу. Інші навпаки ризикували заявитися відразу у вищу лігу області. І то теж їх право. Так що тут, на мою думку, не має однозначно вірного чи правильного рішення – кожен сам має свою голову на плечах і приймає ті чи інші рішення.

Матч розпочався дещо сумбурно – багато боротьби і багато помилок з боку гравців обох команд. І все між двома штрафними майданчиками. Гості не збиралися поводитися сором’язливо і спробували захопити ініціативу. Правда, не можу сказати, що то їм в підсумку вдалося або принесло якісь дивіденди. Але Васільєв та Лісовенко не дозволяли розслаблятися оборонцям тепличників. Цікаво, що саме на адресу Івана Васільєва неслося з трибуни від галасливих уболівальників «Шевченкового краю» найбільше докорів і підсказок. При тому, що він візуально був одним з кращих, небезпечніших у гостей. Можливо він може ще краще і цього вимагали…

Загалом за досить рівної гри небезпечніше в нападі діяли господарі. Вони створили 6 небезпечних моментів. На 6-й хвилині ледь не вискочив сам на сам з воротарем Корнєєв. Але вирішив пробити з лінії штрафної – поряд. На 23 хвилині пройшла гостра контратака, яку розігнав О.Мельник. Але Павленку не вдалося замкнути простріл. Цілих три моменти створили «УТК-2» в заключні 5 хвилин тайму. Воно і не дивно – вони на 24 хвилині таки відкрили рахунок – знову Корнієнко увірвався до штрафної і тепер пробив в ближній кут, Савельчук удар парирував, але Баланюк доборовся до кінця і добив в сітку м’яча. Так от. На 39 хвилині Павленко чудово виграв верховий м’яч а Корнієнко на прийомі «прибрав» захисника і чисто вийшов сам на сам з воротарем. Але пробив занадто високо. На 43-й хвилині практично сам на сам вийшов вже Павленко. Пробив з лінії штрафної – поряд зі стійкою. Тут же виривався сам на сам Баланюк. Але в боротьбі не пробив точно. У гостей було два самих реальних моменти. Трапилися вони після пропущеного ними м’яча. На 26-й хвилині господарів виручив Московський, який парирував удар зблизька. А на 36-й хвилині простріл зліва Васильєва ледь не призвів до автоголу, але м’яч розминувся з воротами на десяток сантиметрів.

Те, що не сталося перед перервою, відбулося відразу по ній – в перших 15 хвилин «УТК-2» двічі забив. Спочатку Павленко (вкотре!) тікав сам на сам з воротарем і встиг в боротьбі з лінії штрафної проштовхнути м’яча в кут воріт. А за тим наважився на удар сходу метрів з 25 Олег Мельник. І був винагороджений за це – не зовсім вдало зіграв воротар і рахунок став 3:0. Тут мушу відзначити – гості відверто «поплили», як кажуть в спорті. Моменти стали виникати біля їх воріт, мов гриби після дощу. На 60 та 61-й хвилинах мав два шанси Павленко. На 63-й хвилині також сильно індивідуально зіграв юний Вовоктруб, який обіграв двох суперників і прострілив на того таки Павленка, але знову без голу!

На 75-й хвилині вчудила бригада арбітрів. В одній з нечастих атак гостей м’яч був доставлений до штрафної «УТК». Біля бокової лінії штрафної гравець «Шевченкового краю» опинився в боротьбі на газоні. З того, що бачив я – напевне таки з порушенням правил. Але арбітр не розцінив цей епізод як порушення правил. Вирішив втрутитися асистент арбітра і відмашкою прапорцем привернув увагу арбітра. Зупинка гри. Арбітр призначає 11-метровий. Зрозуміло, що пару секунд ведуться традиційні діалоги і дискусії. Навіть у випадках явних порушень футболісти завжди намагаються щось довести, хоча імовірність мати позитивну реакцію на свої апеляції нікчемно мала. Але тут добилися, що арбітр став консультуватися з асистентом арбітра. І після цього знову змінив своє рішення і замінив 11-метровий удар на просто штрафний удар. Як по мені, то боротьба була у карному майданчику і тут точно наявна помилка. Штрафний реалізувати гостям не вдалося і гол престижу вони не забили. Натомість господарі ще двічі це зробили. На 78 хвилині Павленко елегантно випередив і перекинув голкіпера. А поставив крапку в матчі Олексій Вовкотруб, який дуже впевнено увійшов у гру (замінив травмованого, нажаль, вкотре Сергія Баланюка). Олексій неодноразово брав на себе гру, обігрував технічно по кілька суперників. І ось в компенсований час його запустив у прорив Єгор Казанюк. Олексій втік зі своєї половини поля, холоднокровно обіграв голкіпера і спрямував м’яча в ворота.

Впевнена перемога «УТК-2» і вони наздоганяють якраз «Шевченків край» і тіснять його з першого місця.

 

Джерело: «Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка»