Відбулося захоплююче футбольне видовище із закрученою інтригою
Неділя, 17 червня 2018, 09:33

170618-4

Один з центральних матчі туру чемпіонату Черкащини - «Златокрай-2017»- «УТК» до завершальних секунд гри тримав вболівальників у напрузі

Чемпіонат Черкаської області з футболу. Вища ліга. 7 тур

16 червня 2018р. Золотоноша. Стадіон «Колос»

«Златокрай-2017» (Золотоніський р-н) - «УТК» (Паланка, Уманський р-н ) – 2:2 (0:0)

Арбітраж матчу: Погорілий М.(Камянка), Березняк В. (Черкаси), Ліхотворік С. (Черкаський р-н).

Делегат-інспектор: Білорус О.

«Златокрай-2017»: О.Манжела, О.Котелюх, М. Безгуба, О.Удовика, (І.Дробітько, 72), О.Коркішко, М.Дровольський, (Д.Логвиненко,48), А. Бабенко (Д.Сидоренко,80), К.Мітленко (Д. Масло, 90+3), А.Хрипченко (О.Аргєєв,74), В. Горщинський, В.Панченко (В. Блонський, 68).

Почесний президент: О.Лісовий, президент: С.Макаренко, головний тренер: М.Безгуба.

«УТК»: В.Шербина, В.Олефір, Д.Подколзін, Р.Потапов, В.Горобець, Ю.Степанюк,

С.Коломієць (Д.Казанюк, 85), А.Рудь (Є.Єжаченко, 79), С.Троян, О.Раковський (О.Казанюк, 62), Пемпем Нжоя Ібрахім Мунір (А.Манасян, 80).

Запасні: В.Єрошов. (В.Трегубов, Є.Лут. Тренер: О.Казанюк. Президент: М.Гордій.

Голи: Бабенко (54хв.), Блонський (90+6) – Потапов (62 хв. з пен.), Манасян (90 хв.)

Щодо важливості зустрічі між командами«Златокрай-2017» і «УТК» достатньо було подивитися на турнірну таблицю, де команди розміщалися поряд на вершині турнірної таблиці. Єдине, що футбольна команда із с. Паланка з Уманського району у 5 матчах чемпіонату набрала максимальну кількість турнірних очок і нещодавно стала володарем Кубку Черкащини. У златокраївців – проведено було на два матчі більше і втрачено 7 очок. Таким чином фаворитом гри у цьому протистоянні була уманська команда.

Варто відзначити, що до одного з центральних матчів туру з великою відповідальністю віднеслися, як гравці «Златокраю-2017», так і організатори гри. На вході до стадіону аквагримери розмальовували усім охочим відкриті частини у клубні кольори золотоніської команди та роздавали безкоштовні квитки, за номерами, яких у перерві гри відбулося жеребкування на визначення власників призів.

170618-12

Футбольний матч активніше почали уманські футболісти. Вже на 2 хвилині гри гості виконують кутовий удар – мяч летить у бік Ібрахіма, але футболіст не попадає по шкіряній кулі. Вже через дві хвилини у господарів поля виникає можливість створити небезпечний момент, але подача Горщинського зі штрафного не доходить до адресата. Златокраївцям після цього вдається ще кілька разів небезпечно потурбувати захист суперника, але той не дає Хрипченку і Панченку вийти на ударні позиції. 

170618-3

На 10 хвилині гри в уманчан Раковський отримує відмінну нагоду відкрити рахунок у зустрічі, але мяч, після його сильного удару, влучив у поперечину воріт суперника. У відповідь контратака золотонісців і Мітленко у завершальній стадії не зумів виграти забіг у голкіпера "УТК"  Щербини, який першим встиг до мяча.

170618-1 

Після стартового спруту команди поступово збавили темп – при такій жарі багато не набігаєш. Гравці почали діяти раціональніше і не так швидко долаючи центр поля. Але при цьому на полі багато силової боротьби і можна сказати, що команди вдалися до тактичної боротьби між собою в очікуванні хто першим помилиться у захисті. На 31 хвилині у господарів поля удар в ніс в ігровому епізоді отримав Мітленко і йому протягом 5 хвилин лікарі надавали допомогу. У цей час «Златокрай-2017» грав у десятьох і міг мати неприємності, але удар Потапова з "УТК" з небезпечної позиції був не точним. На 37 хвилині гри вже Горщинський ударом зі штрафного мав відмінну можливість відкривати рахунок у грі, але Щербині вдається витягнути м’яч з «дев’ятки». Далі команди обмінялися атаками, де кожна з них могла бути результативною. Спочатку у господарів Коркішко у штрафній уманчан не очікував «подарунку» від захисників суперника і знаходячись у кількох метрах від воріт не зумів зорієнтуватися і зробити удар. Через хвилину «УТК» отримує право на пробиття штрафного удару неподалік від воріт господарі. Раковський вирішив бити на силу і влучив у стінку з гравців. Перший тайм так і закінчився без забитих голів.

Поки футболісти відпочивали відбулося жеребкування на визначення власників призів, де головним подарунком був спортивний костюм, з нанесенням символіки ФК «Златокрай-2017».

170618-5

Вже на старті другої частини гри захисник златокраївців Котелюх не дає з порушенням правил Раковському вийти сам на сам із Манжелою. Як наслідок капітан господарів поля бачить перед собою червону картку, а команда продовжує грати вдесятьох. Штрафний удар виконує Олефір, але голкіпер «Златокраю-2017» цей надскладний удар парирує. По ходу господарі змушені зробити зміни у своїх рядах з акцентом на контратаки. В одній із таких атак збивають Панченка. Горщинський зі штрафного адресує м’яч на Бабенка, який елегантним кивком голови дещо змінює траекторію польоту сфери, яка влітає у кут воріт – 1:0. Через дві хвилини «Златокрай-2017» отримує шанс, щоб подвоїти перевагу у рахунку. Події розгорталися наступним чином: Горщинський з м’ячем вбігає у штрафну гостей, але орієнтовно на лінії (про точність стику складно говорити, але декому здалося, що це сталося вже у штрафній) гравець «УТК» блокує подальший прохід золотоніського півзахисника, який від удару падає. Арбітр призначає вільний удар. Горщинський після того, як йому підіграв Мітленко, бє по воротах, але поперечина воріт, яка у першому таймі зіграла за господарів поля, цього разу допомогла «УТК».

170618-6

При такому розвитку подій уманська команда організовує штурм воріт господарів поля. В одній із атак м’яч влучає у штрафній у руку Панченка і арбітр призначає пенальті, який реалізує Потапов – 1:1. У гостей з метою підсилення атаки на поле виходить Олександр Казанюк, що додає гостроти фланговим атакам команди, які закінчуються небезпечними навісами у штрафну «Златокраю-2017». До речі, у ті важкі хвилини варто відзначити у золотонісців впевнені дії захисника Логвиненка, який після вилучення Котелюха вийшов на заміну і зайняв його місце.

170618-7 

З кожною хвилиною градус зустрічі піднімався. Гості нервують, бо мають на полі на одного гравця більше, але не можуть реалізувати цю перевагу. «УТК» робить акцент на свого темношкірого форварда, який як лев бореться за кожен мяч і одного разу ніби і рука була задіяна в його атакувальних діях, але це мало хто помітив. В одному з моментів у боротьбі за верховий мяч стикаються Ібрахім і Логвиненко і обидва падають на газон. Більше дісталося форварду уманської команди, якому довго надавали медичну допомогу а потім замінили. Неймовірний темп гри і розвиток подій закінчується тим, що захисник золотонісців Логвиненко у свої штрафній підсковзується і не взмозі завадити Манасяну впритул «розстріляти» золотоніські ворота – 1:2. Сталося це на 90 хвилині зустрічі. Арбітр компенсує 6 хвилин до основного часу гри.

170618-8 

Який був план на ці хвилини у гостей складно сказати, але було очевидним те, що для «Златокраю-2017» не було вже різниці з яким рахунком програвати. Золотонісці з «шашками наголо» йдуть на штурм воріт команди Олександра Казанюка. Спочатку Сидоренко ударом з лінії штрафної стріляє у дев’ятку воріт уманчан, але Щербині вдається парирувати цей надскладний удар. Гості організовують обережну атаку, але справа до прицільного удару ніяк не доходить. Деякий час мяч кружляє у центральній частині поля, із секунди на секунду має пролунати свисток арбітра про закінчення матчу. Яким чином потрапив мяч до невтомного Гощинського не вдалося зафіксувати, але правий бік оборони «УТК» прогавив прохід златокраївця. Ситуацію вибіг виправляти Щербина і йому практично вдалося парирувати удар Горщинського, але м’яч продовжив рух у бік воріт, куди на повних парах біг Блонський і підправив шкіряну кулю у пусті ворота – 2:2. Далі був фінальний свисток і радість одних та розпач інших і емоційні післяматчеві коментарі.

Післяматчевий кометар головного тренера ФК "Златокрай-2017" Миколи Безгуби: