"Шпола" володар Кубка Першина!
Написав Максим Гаптар   
Субота, 07 квітня 2012, 15:38

shpola-lokoDSC07848

Щойно у Білозір'ї завершився Кубок Першина. У фінальному матчі "Шпола-ЛНЗ-Лебедин" у серії післяматчевих пенальті здолала "Локомотив-Хлібодар".

Сьогодні на білозірському полі відбувся фінальний матч Кубка Першина - турніру, який тривав протягом майже місяці у цьому місті. У головному поєдинку Кубка зійшлися найсильніші команди а саме: чемпіон Черкаської області "Шпола-ЛНЗ-Лебедин" та чемпіон Кіровоградської області "Локомотив-Хлібодар". Матч між цими командами видався напруженим та цікавим.

 

З перших хвилин в атаку ринули гравці "Шполи", які на цьому турнірі не програли жодного матчу. Проте стартовий "пил" шполянських футболістів швидко пройшов, адже гострішими моменти виникали у кіровоградців. Спочатку, на 19-й хвилині гравець "Локомотива" змарнував вихід сам-на-сам. За цим моментом слідували нагоди забити на 26-й та 29-й хвилині, але точності та везіння кіровоградцям не вистачало. У чемпіона Черкащини взагалі гра не клеїлась, натомість кіровоградці поступово збільшували оберти. І вони свого досягли. На 32-й хвилині Сергій Белиш реалізував свій момент: 13-й номер "Локомотива" увірвався у штрафний майданчик "Шполи" і пробив повз голкіпера суперника.

shpola-lokoDSC07758

Шполяни намагалися швидко відігратися, але змарнували стовідсотковий момент. Після штрафного удару, голкіпер "Хлібодару" Євген Білоконь відбив м'яч перед собою, гравець "Шполи" мав нагоду добити м'яч у ворота, але поцілив прямісінько у воротаря. На цьому перший тайм і завершився, адже далі гострих моментів не було.

Друга 45-хвилинка пройшла повністю під акомпонемент "Шполи-ЛНЗ". Чемпіони Черкаської області з усіх сил намагалися зрівняти рахунок, але то захисники "Хлібодару" не давали їм цього зробити, то самі шполяни марнували нагоди. Футболісти "Шполи" проводили атаку за атакою, але їхнім моментам бракувало гостроти. Ближче до кінця матчу моментів у команд залишалося все менше. "Локомотив-Хлібодар" у другому таймі провів кілька контратак, зосередившись на грі у захисті. Задавлося, що шполянські футболісти зневірилися і опустили руки. Однак на 90-й хвилині зусиллями Артема Охрименка "Шпола" вирвала нічию. 1 : 1. На цьому і закінчився матч. Аби визначити володаря кубку, команди пробивали післяматчеві пенальті. У цьому компоненті гри кращими були шполяни.

Перші два удари гравці обох команд змарнували. Далі шполяни реалізували всі свої удари, тоді як кіровоградці ще раз не влучили у ворота. Таким чином, з рахунком 1 : 1 в основний час та 4 : 2 по пенальті "Шпола-ЛНЗ-Лебедин" стала володарем Кубка Першина 2012-го року.

shpola-lokoDSC07793

"Шпола" - "Локомотив" 1 : 1 (4 : 2 пенальті)

Голи: "Шпола": Оганесов - 90 хв, - "Локомотив": Белиш.

Після матчу були визначені кращі гравці турніру. Кращим голкіпером Кубку став воротар "Локомотива" Євген Білоконь. Найкращим молодим гравцем став півзахисник "Зорі" Дмитро Проценко. А найкращим кравцем турніру став футболіст "Шполи-ЛНЗ-Лебедин" Євген Розка, який не зумів отримати свою нагороду, оскільки перебував на весіллі.

Гравці та тренери "Шполи-ЛНЗ-Лебедин" напевно настільки відчули важливість своєї перемоги та розсмакували її, що вкрай не хотіли давати свій коментар та поділитися враженнями про фінальний матч та турнір. Тренер команди Василь Гречаний зазначив нам, що надаватиме коментарі у жовтні. Що ж, "Черкаський спорт" з нетерпінням очікуватиме цього. А поки що пропонуємо Вашій увазі відеокоментар Антона Оганесова, який люб'язно погодився поспілкуватися з нами.

Антон Оганесов, гравець "Щполи-ЛНЗ-Лебедин":

 

Фотозвіт з Кубка Першина чекайте на нашому сайті найближчим часом.