ФК «Ніка» Родниківка повернулася на обласну футбольну арену
Неділя, 15 квітня 2018, 17:19

1604 ніка

Матч Кубка Черкаської області з футболу-2018. 1/16 фіналу. «УТК-2» - «Ніка» (Родниківка) 0:1

 

Арбітри: Залозний (Городище), Філіпчак (Маньківка), Коливай (Сміла)

«УТК-2»: Московський, Темчишин, Авраменко (46, Притула), Мельник Р., Рябченко, Абрамочкін, Мельник Олег (63, Казанюк Є.), Коваленко (56, Кирпатий), Вовкотруб (65, Мельник Ол-р), Корнієнко (62, Кулик), Павленко.

«Ніка»: Березовський, Вовченко, Білокур, Яловенко, Лозенко, Трифонов (88, Височін), Бурлаченко (69, Любченко), Войтенко, Лебєдєв, Кузьменко, Куроченко (76, Крочак)

Гол: Лебєдєв (42)

Попередження: Куроченко (14), Вовкотруб (29), Павленко (37), Мельник Р.(69), Темчишин (76)

Черговий кубок області а з ним і взагалі офіційний футбольний сезон на Черкащині стартував в суботу у Родниківці – цей матч розпочинався за годину раніше за інші (по причині недостатку арбітрів деяким з них довелося і по два матчі за день обслуговувати). Ажіотажу не було, але певний інтерес був присутнім – трибуни були здебільшого заповнені. Родниківка повертається до обласного футболу. Причому не лише до кубка Черкащини. Того більше. Якщо про наміри заявитися до першої обласної ліги з Родниківки інформація надходила давно, то про імовірність заявитися до вищої ліги заговорили нещодавно. І ось остаточно стало відомо, що саме «Ніка» стане 12-м учасником головного турніру області. І це були одних із інтриг зустрічі. Адже цікаво було глянути в якому складі і стані постане майбутній новачок. Принаймні поки що склад «Ніки» не був кардинально змінений. Більшість обличь були знайомі присутнім на стадіоні. В світлі озвучених пріоритетів постав і склад «УТК-2» - декілька досвідчених ветеранів, що виступали за першу команду, і молодь, яку хочуть підготувати на перспективу для «УТК-1». Цікаво, що в другому таймі середній вік тепличників ще зменшився – попри потребу відігратися тренер випускав на поле молодь.

Сам матч вийшов із розряду «весняного». Команди проявляли багато старання, але при цьому зливи ефектних гольових моментів не послідувало. Одним з пояснень цього було те, що захисні ланки обох колективів, як по мені, зіграли з меншим браком ніж ті, хто відповідали за креатив і організацію наступальних дій. Ну а інший фактор – все ж то є початок сезону і ще є над чим працювати. При цьому я б не віддав помітної переваги одній чи іншій команді – на полі точилася приблизно рівна боротьба. Долю зустрічі вирішив єдиний забитий гол. А ось він вийшов досить таки ефектним – В’ячеслав Куроченко зробив гарну подачу майже від лівого кутового прапорця а набігаючий Владислав Лебєдєв головою вколотив м’яча від поперечини у ворота. Це сталося перед самою перервою і було напевне єдиним реальним гольовим моментом.

Після перерви номінальні господарі з «УТК-2» намагалися відігратися. Був ряд навісів, дальніх ударів (тут активнічав Олег Темчишин). В свою чергу чим ближче до фінального свистка тим більше вільних зон у чужих порядках отримували родниківці і намагалися цим скористатися. Але м’ячів більше забито не було і в наступний раунд прослідував клуб «Ніка» з Родниківки (тепер з Уманського району і Паланківської ОТГ в обласних змаганнях буде відразу 5 команд! Три з них у вищій лізі!)

Джерело: umanfootball.com.ua