Оновлений "Славутич" завтра поновить чемпіонат
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 06 квітня 2012, 08:53

slavutich-dynamo406phoca_thumb_l_130811_16

«Зустрічаймо футбольну весну разом» – саме такими бігбордами наповнені всі Черкаси. Зустріти футбольну весну разом з черкасцями прагне футбольний клуб «Славутич». Що ж, вже завтра у черкаської команди є шанс втілити своє бажання у реальність. Саме завтра, в суботу, 7-го квітня «Славутич» прийматиме на власному газоні хмельницьке «Динамо». «Черкаський спорт» вирішив познайомити Вас із суперником нашої команди та проаналізувати шанси обох колективів на позитивний старт весняної частини чемпіонату.

 

Третю сходинку утримує черкаський «Славутич» після першого кола та кількох осінніх ігор другого. Від другого та третього місця наявне відставання у 6 та 7 очок, відіграти яке за ту кількість матчів, що лишилися буде дуже складно. А в тім, завдання потрапляти у Першу лігу будь-якою ціною у цьому сезоні перед клубом немає. Тому перед гравцями та тренерами не буде «висіти» тягар відповідальності за кожну гру. Зрештою, не все вже залежить від команди. Проте спробувати підвищитися у класі ще в цьому сезоні «Славутич» спробує, про що неодноразово зазначав головний тренер команди Олександр Кирилюк. Першим кроком на зустріч на зустріч цього завдання буде гра з «Динамо».gudvsdynamo59phoca_thumb_l_130811_4

Хмельницький клуб є хорошим суперником для першого матчу після великої перерви. «Динамо» нині посідає третє місце з кінця таблиці, тому у «Славутича» є непогані шанси на перемогу у першому весняному матчі. А враховуючи ґрунтовну підготовку команди у міжсезоння, значні кадрові підсилення, то можна вважати, що перемога у черкаського колективу вже в кишені. Але не будемо забігати на перед, а розглянемо детальніше суперника черкасців.

Після першої частини чемпіонату «Динамо» може похвалитися невтішним показником. У 16-ти матчах динамівці здобули лише дві перемоги, дві нічиї та зазнали 12 поразок. Як наслідок команда із Хмельницька у своєму активі має 8 очок і посідає 12-ту сходинку. Серед позитивних результатів команди є перемоги над командами, які йдуть нижче «Динамо» у турнірній таблиці. Це вікторія над «Енергією» з рахунком 5 : 1 та мінімальна перемога над ФК «СКАД-Ялпуг», який вже знявся з чемпіонату через фінансові труднощі.

У цьому чемпіонаті «Динамо» та «Славутич» вже зустрічалися, і, прогнозовану перемогу здобули черкаські футболісти. Тоді, 13-го серпня «Славутич» переграв «динамівців» з рахунком 2 : 0.

Звичайно, після того матчу пройшло багато часу, «Славутич» літньо-осіннього зразка і сьогоднішня команда кардинально відрізняються. Ще б пак, адже у зимове міжсезоння «Славутич» підписав ряд не просто міцних виконавців, а справжніх зірок. Приємно, що провідними новачками клубу є вихованці черкаського футболу.gvineyazahysnyk49546151

Щодо хмельницької команди, то «Динамо» також взимку дарма часу не гаяло. Відтак команда з Хмельницького підсилилась низкою нових гравців. Серед них один із найбільш небезпечних – це гвінеєць з українським паспортом Мамаді Сангаре, котрий за плечима має солідний послужний список. Гвінейський українець грав за такі команди: «ЦСКА» (Київ), «Десна» (Чернігів), ФК «Львів», «Ністру» (Атаки) та два клуби Казахстану – «Атирау» і «Окжетпесу». Також гравцям «Славутича» варто остерігатись форварда «Динамо» Микиту Донгаузера, який за 10 матчів забив два голи. Як ці підсилять хмельничан покаже очна зустріч зі «Славутичем». Але у ряді контрольних поєдинків «Динамо» переважно зазнавало поразок.

Були питання й щодо фінансування «Динамо». Адже з цим важливим аспектом у хмельницької команди виникали проблеми. Однак у міжсезоння керівництво клубу підписало угоду з АТ «Оболонь», яке фінансуватиме команду.

Стосовно «Славутича», то черкасці більш ніж ґрунтовно підготувались до весни. Відразу після завершення офіційних матчів, команда лише трохи відпочила, а то весь час проводила ряд зборів. Команда Олександра Кирилюка тренувалася і в сніг і лютий мороз, ніщо не спиняло тренера «Славутича». Тренувальний процес перш за все.

gorkunviwhjersey45DSC07293Також під час паузи чемпіонату футболку черкаської команди встигла одягнути низка футболістів. Взимку до складу «Славутича» приєдналося 11 (!) нових гравців. Серед них один із найякісніших черкаських захисників Євген Тарасенко, онлайн-конференція з яким днями відбулася на нашому сайті.

Окрім нього «Славутич» може похвалитися ще низкою якісних придбань, серед них Валентин Горкун, котрий за свою кар’єру встиг пограти за безліч українських клубів, а в цьому сезоні виступав за конкурента черкасців ФК «Суми», півзахисник Олександр Ніколайчук першому колі зіграв 11 матчів у Першій лізі за тернопільську «Ниву». Окрім низки польових гравців склад «Славутича» підсилив голкіпер Юрій Кислиця, який є тріумфатором універсіади 2007-го року. У сумі склад «Славутича» налічує 27 футболістів. Як вони ділитимуть між собою час не відомо. Зрозуміло одне, що команда серйозно підсилилась і їй по силам зачепитися за друге або перше місця.

Сам Олександр Кирилюк стримано говорить про придбання команди. «Враховуючи можливості клубу ми підписали футболістів, які зможуть скласти конкуренцію іншим гравцям. Я вважаю, що на даному етапі ми деякі проблемні позиції позакривали. Проте насправді дізнатися чи це дійсно так ми зможемо вже у першому офіційному матчі команди», – зазначив Олександр Кирилюк.

Зрештою реальну силу команди дійсно покажуть офіційні ігри. Але не треба забувати у якій формі підходить команда до матчу з «Динамо». «Славутич» не так давно провів збори у Криму, де переважно перемагав. Приїхавши у Черкаси команда продовжила тренуватися у звичному режимі. Минулого тижня черкасці зіграли в нічию з кременчуцьким «Кремінем». У тому матчі на поле виходили ледь не всі 27 гравців. Однак всі хто виходили показували хороший футбол.

Матч з «Динамо» вже завтра, і невідомо який стартовий склад Олександр Кирилюк визначить на цю гру. Чи гратиме опорний півзахисник Олександр Лобов, який на тренувальних зборах втратив місце у старті? Чи вийде зі стартових хвилин нападник Денис Атаманюк, у якого не все виходило у першому колі? Хто буде стояти на воротах, оскільки упродовж тренувальних матчів ворота захищали порівну всі три голкіпери команди? На всі ці питання ми знайдемо відповідь вже завтра.

slavutichnewguys9468DSC07312

Знаємо одне, що нині у «Славутича» проблем зі складом немає, тренеру є з кого вибирати, у будь-якому разі Олександр Кирилюк обере найсильніших виконавців, які покажуть якісний футбол у матчі з «Динамо».

 

За текстовою он-лайн трансляцією матчу "Славутич" - "Динамо" ви зможете слідкувати на нашому сайті.