«Олімп» Кам’янка – «Альтаїр» Драбів 1:7
Субота, 07 квітня 2018, 19:36

070418 1

5 тур. Група «А». Турнір пам’яті В.В.Першина. Стадіон спорткомплексу Білозірської академії футболу

 

 

«Олімп» Кам’янка – «Альтаїр» Драбів 1:7

«Олімп» (стартовий склад): Я.Іщенко, А.Шила, Ю.Нор, Є.Литовченко, С.Гарнага, В.Зоря, К.Решетняк, І.Доненко, В.Лобода, А.Матвієнко, В.Підвисіцький. У другом таймі на заміну виходили: Я.Мудрицький, В.Левенець, А.Хіврич, В.Парій, В.Петришин. Тренер: В.Вагін.

«Альтаїр»:А.Лєнчінков (Я.Магльований, 46), О.Гопка, Ю.Дмитренко (Д.Черниш, 46), С.Грищук (О.Євтушевський, 62), В.Вдовика, В.Гонщик (О.Бичков, 46), А.Білоус (М.Кретов, 46), О.Лобов, П.Степанов (В.Ординський, О.Колос (А.Колодяжний, 84), Д.Бреус. Тренер: Р.Поліщук.

Голи: П.Степанов (3), Д.Бреус (28, 30), О.Лобов (61 пен., 71 пен., 88 пен.), В.Ординський (86) – А.Матвієнко (50).

 

070418 2

Попри підсумковий результат, матч видався напруженим, видовищним та бойовим: вісім забитих голів, три пенальті та два видалення, хет-трик та дубль.

Заключна гра групового етапу була визначальною для обох команд. «Альтаїру» для виходу у фінал необхідно було не програти у звітному поєдинку, а у разі успіху «Олімпа» саме він зіграв би у вирішальному матчі представницького турніру. Втім, поразка відкинула кам’янчан на останній рядок турнірної таблиці.

070418 4

 

070418 5

Цікавинкою групового етапу став температурний режим: у першому турі драбівчани зіграли проти «ЛНЗ-Лебедин» за –5°С морозу, а гра четвертого туру відбувалася вже за +20°С.

Перед грою обидві команди влаштували справжню овацію для групи гравців «Олімпа», які вчора ввечері (!) в Сумах в складі звенигородського «Шевченківського краю» виборола третє місце футзального чемпіонату України серед команд другої ліги.

Героєм поєдинку став досвідчений Вадим Гонщик, який, хоча і не відзначився забитим м’ячем, втім вніс вагомий вклад в перемогу «Альтаїра». Гонщик буквально розірвав правий фланг суперника та був активним учасником гольових атак.

Рахунок у матчі було відкрито на третій хвилині – Вадим Гонщик, уникнувши положення поза грою, викотив шкіряну кулю під удар Петру Степанову.

070418 3

На 16-ій хвилині під час однієї атаки поперечка двічі рятувала «Олімп»: спочатку на прострільну флангову передачу ударом з ходу відгукнувся Петро Степанов, а на підборі трохи не пощастило Денису Бреусу.

Далі була спроба Олександра Лобова закинути за «комірець» голкіперу кам’янчан Ярославу Іщенку.

На 28-ій хвилині «альтаїрівці» подвоїли рахунок у грі: нестримний Гонщик «вирізав» на Степанова, але удар Петра у ближній кут парирував Іщенко, втім Денис Бреус ввігнав шкіряну кулю під поперечку. Вже за дві хвилини Бреус (розібравшись із захисником, пробив під голкіпером) встиг оформити дубль.

Суперник відповів двома небезпечними пострілами Віталія Підвисіцького (зреагував на удар Андрій Лєнчінков) та Сергія Гарнаги «снаряд» ліг поряд із стійкою воріт.

070418 6

Також відзначимо перед перервою спробу Олега Гопки ударом на виконання вразити ворота «Олімпа».

Відразу після відпочинку Антон Матвієнко сквитав один гол – 3:1.

Далі були два чітко реалізовані Олександром Лобовим одинадцятиметрові удари за фоли у карному майданчику проти Олександра Бичкова та Максима Кретова.

«Олімп» огризнувся швидкою контратакою, під час якої Віталію Підвисіцькому не вдалося замкнути простріл Антона Матвієнка.

На 86-ій хвилині рахунок матчу став 6:1, коли на удар Максима Кретова зреагував голкіпер кам’янчан, а Володимир Ординський в падінні головою довів справу до логічного кінця.

070418 7

І нарешті перед фінальним свистком «точковий» хет-трик оформив Олександр Лобов – 7:1.

Отже, драбівчани, впевнено подолавши груповий етап, 9 квітня, зіграють у фіналі турніру В.В.Першина проти СК «Базис» Кочубіївка.

 

Олександр Лобов реалізовує перший 11-метровий удар

Олександр Лобов реалізовує другий 11-метровий удар

Післяматчевий коментар головного тренера ФК «Альтаїр» Романа Поліщука