"УТК" Уманський р-н - "Спартак" Золотоноша - 7:4
Понеділок, 19 лютого 2018, 14:20

1902 УТК jpg

Кубок ОТГ Білозір'я та академії футболу «Черкаський Дніпро-Зоря». Тур 2. 18.02

"УТК" - "Спартак" 7:4.

18 лютого. Білозіря.

Арбітри: Лобанов, Погорілий, Ястремський.

«УТК»: Московський, Дудник (65, Троян), Коломієць (89, Єжаченко), Подколзін (46, Рябченко), Троян (46, Темчишин), Потапов, Ткач (46, Мельник О.), О.Казанюк, Єжаченко (46, Вовкотруб), Баланюк (37, Абрамочкін), Павленко.

Голи: 1:0 – Баланюк (10), 2:0 – Павленко (17), 3:0 – Баланюк (19), 3:1 – (22), 4:1 – Баланюк (25), 5:1 – Єжаченко (41), 6:1 – Павленко (49), 7:1 – Вовкотруб (76), 7:2 – (77), 7:3 – (87), 7:4 – (89).

Менше ніж через добу тепличники вдруге вийшли на гру. Зрозуміло, що навантаження отримане в першому матчі сезону не могло не датися взнаки. Але і суперник був в подібних умовах. Та і не самий грізний сьогодні був опонент в «УТК». Мова не про результат (він тут апріорі не є визначальним фактором при прийнятті тих чи інших рішень тренером) а про нормування навантажень на гравців. Саме з огляду на це Олександр Казанюк залишив на лаві запасних Максима Боднюка (отримав болючого удару в перший день) і Віталія Горобця (виникли сумніви щодо ризику отримати травму).

Матч розпочався прогнозовано. По суті в одну сторону гра пішла. В сторону воріт молодих гравців «Спартака». Буквально за перші 10 хвилин мінімум 5 реальних шансів було в тепличників. Але м’яч не потрапляв у сітку воріт. Допоки Баланюк не добив метрів з 4-х. Густота гольових моментів на одиницю часу не зменшилася, але кількість голів вже не гальмувала. На 17 хвилині Павленко не отримав спротиву по центру і пробив метрів з 20-ти. Точно. 2:0. За дві хвилини вже Баланюк без опіки поклав м’яча точно метрів з 15-ти. Тут і «Спартаківці» упіймали своє щастя у рідкісній атаці. Тепличники захопилися атаками і нарвалися на контратаку. М’яч поцілив спочатку в штангу, але і на добиванні першим був спартаківець. Злива голів продовжилася тим, що на 25-й хвилині Баланюк вже оформив хет-трик. Причому комбінація вийшла зразкова. Завершилася вона чудовою подачею з флангу Трояна і ударом головою Баланюка. 4:1. За тим аж шістнадцять хвилин голів не було! При цьому моментів було ще ого-го! Описувати всі немає сенсу. Згадаю лише «удар скорпіона» у виконанні Єжаченка. Якби забив – то такого вживу я ще не бачив. Пару сантиметрів забракло до шедевру! Ну не так, то по-іншому Євген свій гол забив – гарматним ударом розстріляв ворота з кута воротарського. 5:1. На тому і пішли на перерву.

В перерві Олександр Казанюк зробив відразу 4 заміни. Разом із заміною трішки раніше на поле вийшли відразу 5 молодих гравців з другої команди. Перевагу «УТК» не втратили. Хоча трішки хватку відпустили. Молодь здобувала свого досвіду. Павленко ще раз забив на початку тайму. А за тим табло не смикали, голів не було. Аж поки нарешті не забив юний Олексій Вовкотруб. Він з метру просто ледь не порвав сітку воріт – так емоції виплеснув! 7:1. А ось у кінцівці дещо розслабилися. І закінчилося хокейними 7:4. Перша проба пера відбулася. Через шість днів – продовження. А покищо за планом у тепличників відновлювальні процедури.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка