СК «Гельмязів» – тричі переможець футбольних змагань на Золотоніщині
П'ятниця, 17 листопада 2017, 10:59

1711 золотонл

На Золотоніщині пройшов фінал Кубку Лівобережжя та підведені підсумки футбольного сезону у районі

У Золотоноші на районному стадіоні «Колос» один з минулих вихідних почався з фінального матчу за Кубок Лівобережжя-2017 з футболу, в якому зустрілися команди Золотоніського району СК «Гельмязів (Гельмязів) та «Нива» (Зорівка). На матч зійшлося чимало вболівальників, які активно підтримували свої колективи, а команди продемонстрували справжні бійцівські якості, закінчивши матч результативною нічиєю 2:2 У серії 11-ти метрових ударів перемогу здобули чемпіони району та володарі Суперкубку району СК «Гельмязів» з рахунком 5:3 і в результаті вибороли третій трофей у сезоні 2017 року!

Після обіду на всіх гостей та футболістів чекали і в районному будинку культури.

Всі ігри відбулися, нагороди знайшли своїх переможців, вболівальники обговорюють кумирів. Футбольні чемпіонати і турніри 2017 року позаду. З цієї нагоди в суботу у районному будинку культури відбулися урочисті заходи. На них спортивну громаду Золотоніщини вітали і дякували за наполегливість, спритність та влучність. А ще за те, що завдяки їм і всім спортсменам нашого району процвітає здоровий спосіб життя, а фізкультуру люблять,  бо це – корисне і цікаве заняття.

Першими до футболістів та тренерів звернулися голова Золотоніської РДА  Олександр Лісовий та голова районної ради Валерій Саранча. Вони привітали всіх із завершенням сезону, подякували за участь в іграх, за те, що у вільний час тренуються, показуючи іншим гарний приклад. У нашому районі 25 футбольних команд, не скрізь цим похваляться. Принагідно керівники подякували спонсорам, які підтримують футбол на Золотоніщині. А футболістам побажали гарного відпочинку і натхнення на новий футбольний сезон у 2018 році.

Далі перейшли до найприємнішого – нагородження та вручення подарунків.  Грамотами райдержадміністрації і грамотами районної ради нагородили  переможців та призерів першості Золотоніського району з футболу 2017 року, яку проводив фізкультурно-оздоровчий клуб «Колос»:

за І місце – футбольну команду с. Антипівка,

за ІІ місце – футбольну команду «Легіон»,

за ІІІ місце –футбольну команду с. Драбівці.

Капітани отримали для своїх команд грамоти, кубки медалі та комплекти м’ячів. Футбольні форми та м’ячі отримали команди: «Арсенал» (призер чемпіонату району з футболу 2017 року, с. Коробівка),  з Вознесенського (переможець кубка  та фіналіст суперкубка району з футболу 2017 року) і «СК Гельмязів» (чемпіон і переможець суперкубка району з футболу 2017 року).  Форму отримали також спортсмени команди 40+, яку тренує В’ячеслав Розсоха (йому оголосили подяку від РДА і районної ради за особистий внесок у розвиток  футболу). Схожі відзнаки й персональну футбольну форму отримали футболісти-ветерани: Андрій Джемелінський (Кропивна), Микола Макаренко  (Пальміра), Анатолій Древаль  (Піщане), Олександр Денисенко (Гельмязів).

Далі директор районної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Олександр Шевченко подякував своїм юним вихованцям, побажав їм подальших успіхів і теж нагородив переможців. Грамоти і премії отримали кращі гравці дитячої збірної району з футболу: Вадим Гайдай (с. Коврай), Ярослав Поліщук (с. Коробівка), Богдан Сокол із Антипівки (молодша вікова група 2005-2006 року народження). Олександр і Дмитро Кирдоди  із Гельмязова та Максим Іщенко із Пальмири (середня вікова група 2003-2004 року народження). Владислав Соломаха (Гельмязів), Богдан Плохута (Пішане), Максим Дивнич (с. Ковтуни) (старша вікова група 2001-2002 року народження). Відзнаки отримали також і тренери-викладачі спортшколи: Юрій Головченко  (с. Нова-Дмитрівка), Валерій Махонько (Піщане), Андрій та Михайло Хлипи (Драбівці).

Наступними привітали спортсменів і вручили відзнаки керівник громадської організації «Футбольний клуб «Златокрай - 2017» Сергій Макаренко та тренер команди (він же і гравець) Микола Безгуба. Грамоти дісталися голкіперу Олександрові Манжелі, захиснику Ігореві Дробітьку і півзахиснику Вадимові Гонщику (всі вони – гравці ФК «Златокрай-2017»).

Подяки від керівників району за небайдужість до розвитку футболу та підтримку ФК «Златокрай» оголосили спонсорам: Миколі Васильченку (директор СТОВ АФ «Маяк», с. Піщане), Людмилі Лисун (директор ПСП «Плешкані»), Анатолієві Марченку (директор СТОВ «Чапаєвське»,  Благодатне), Василеві Лисенку (директор СТОВ «Нива»,  Зорівка), Томові Марії Хендрік Ван Гоі (керівник ТОВ «Гранекс-Черкаси», Деньги), Владиславові Кулінічу (голова правління ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат», м. Золотоноша), Федорові Прейсу (директор СФГ «Ромашка»,  Домантове). Відзнаку отримав і начальник управління агропромислового розвитку Золотоніської РДА Петро Бобков.

Відзнаки вручив і голова федерації футболу Михайло Хлипа. Кубки, медалі, грамоти, цінні подарунки федерації футболу Золотоніського району  отримали переможці, фіналісти та кращі гравці кубка Лівобережних районів Черкащини: Юрій Ткаченко (кращий воротар, «Нива», с. Зорівка), Віталій Малимон (кращий захисник, ФК «Гельмязів»), Руслан Троценко (кращий півзахисник, СК «Гельмязів»), Руслан Золотаренко (кращий нападник, «Нива», с. Зорівка).

Грамотами та цінними призами федерації футболу Золотоніського району нагородили кращих гравців, тренерів та арбітрів чемпіонату Золотоніського району з футболу. Нагороди отримали: воротар Микола Рябуха, Кропивна; захисник Олександр Шкода, «Арсенал», Коробівка, півзахисник Максим Федоренко, «СК Гельмязів», нападник Всеволод Головко, Вознесенське, бомбардир Олег Василяка, «СК Гельмязів» (протягом футбольного сезону забив 25 голів); кращий арбітр Микола Ніцак. Відзначили також тренерів чемпіонату району з футболу 2017 року: Тараса Лисенка («Нива», Зорівка) та Юрія Головченка («Юність», Нова Дмитрівка).

Відзнаки отримали і  представники команд, які внесли вагомий внесок у розвиток футболу в Золотоніському районі. Це Микола Скрипка («Іскра»,  Скориківка), Євген Косенко («Ураган»,  Кривоносівка), Руслан Мамчич  (Вознесенське) та Віталій Вирвикишка («Златокарай ЗМК», Золотоноша).

Грамотами й медалями федерації футболу Золотоніского району нагородили: фіналіста ігор на кубок Лівобережжя  2017 року команду села  Зорівка та переможця ігор цих СК «Гельмязів».

Кубком, грамотами і медалями федерації футболу Золотоніського району нагородили переможців та призерів чемпіонату Золотоніського району з футболу 2017 року:

За І місце –  чемпіона, команду «СК Гельмязів», за  ІІ місце - «Арсенал» (с. Коробівка), за ІІІ місце - «Профіспорт»  (Золотоноша).

 

1117 золотон

 

 За сумлінну працю, високий професіоналізм та особистий вагомий внесок у розвиток футболу в Черкаській області отримали відзнаки: голова Золотоніської райдержадміністрації  Олександр Лісовий, голова Золотоніської районної ради  Валерій Саранча, завідувач сектора у справах молоді та спорту Золотоніської райдержадміністрації  Вікторія Краснобай, головний спеціаліст сектора у справах молоді та спорту Золотоніської райдержадміністрації Олександр Даценко, тренер команди СК «Профіспорт» Сергій Савенко, тренер команди «Нива» (с. Зорівка) Тарас Лисенко, тренер команди СК «Гельмязів» Олександр Денисенко.

Ось такими виявилися результати цьогорічного футбольного сезону. Він був насиченим, цікавим та яскравим. А наступний, у 2018 році, буде ще більш інтригуючим. Бо йти вперед і постійно розвиватися – це девіз усіх спортсменів.

За інформацією групи «Спорт Золотоніщині» у Facebook