Відступати нікуди - лише перемагати
Субота, 14 жовтня 2017, 21:56

1410 зоотоноша

«Златокрай-2017» у важливому матчі здолав сусідів із Канівського району – команду «Росава-Наша Ряба» (Степанці)

 

Чемпіонат Черкащини. Вища ліга. 20 тур

14 жовтня 2017р. Золотоноша. Стадіон «Колос»

"Златокрай -2017" (Золотоніський р-н) – «Росава – Наша Ряба» (Степанці) – 1:0 (0:0)

Арбітраж матчу: БурлайМаксим, Ларін Костянтин, Білорус Михайло(усі Черкаси)

Делегат-інспектор:Смаглій В. А. (Черкаси)

«Златокрай-2017»:О.Манжела, М.Безгуба О.Котелюх, І.Дробітько(О. Удовика, 77), В.Гонщик, Д.Сидоренко(М.Бабій,46)О.Коркішко, О.Алєксєєв(Д.Логвиненко, 88),  А.Білоус(Д.Масло,46), М.Дровольський (А.Кулик, 90+2), А.Хрипченко(С.Приходько, 70). Почесний президент:О.Лісовий, президент:С.Макаренко, віце-президент і головний тренер:М.Безгуба.

«Росава-Наша Ряба»: О. Сорокін, О.Бовшик, П.Понежда, В.Литвин (К.Агарін, 80), В.Валашенко (А.Подгорський, 88), І.Франчук, О. Болюк, О.Рисенко, В.Франчук (О. Конюша, 64), Р.Мірошников, О.Панічев. Головний тренер:С.Яременко

Гол: Бабій (75 хв.)

З урахуванням фінішної «спеки» у чемпіонаті області з футболу серед команд вищої ліги, гра у Золотоноші була одна із центральних. Ніхто не брав до уваги місцерозміщення команд у турнірній таблиці. Суперник «Златокраю-2017» - команда із Степанців Канівського району зараз є набагато грізнішим суперником для усіх команд,  у порівнянні з першим колом чемпіонату.

Прогнозовано обидві команди матч почали досить таки активно. Якщо господарі поля зробили ставку на ретельне організування атак, з активним застосуванням флангів, то гості використовували тотальний пресинг по усьому полі. Чия така стартова тактика дала свої результати можна робити висновки по 12 хвилині зустрічі, коли один з «моторів» золотоніської команди Гонщик повинен був результативно завершувати розіграш штрафного удару, але не зміг зробити влучний удар по воротах з 14-15 метрів. Вже через кілька хвилин півзахисник господарів поля Алексєєв, якби обіграв Бовшика, міг виходити один на один з голкіпером канівської команди. Згодом гольові момент з’явилися і у гостей: прицільний удар В.Франчука з маленьким рикошетом ледь не досягає мети – м’яч пролітає у лічених сантиметрах від золотоніських воріт. Гості намагаються нав’язати свою гру, на що отримують супротив і у підсумку на кожному клаптику футбольного поля точиться доволі таки напружена боротьба. Частіше футбольний м’яч гостює на половині поля гостей. Золотонісці намагалися задіяти бомбардирські можливості Хрипченка, але нападнику часто не вистачало зросту у боротьбі за верхові м’ячі з високорослими захисниками команди із Степанців. Перший тайм добіг до кінця.

Щодо другої половини зустрічі, то вона, напевне, сподобалася глядачам. «Росава –Наша Ряба», як і у першому таймі проявляла свою зарядженість на ворота суперника. Господарі поля постійно шукали ключ до воріт суперника і були досить таки близькими до успіху. Тут варто відзначити, що активності у командних діях додав вихід на заміну Бабія та Масла. Спочатку Дробітько з 8 метрів б’є головою по воротах – шкіряна куля пролетіла вище воріт. Згодом Дровольський протягом 30 секунд дивом не відкриває рахунок у матчі. Визначальною у зустрічі стала 61 хвилина гри, коли воротар гостей Сорокін вибігши за межі штрафної збив Хрипченка. Тут було «пан або пропав». У підсумку Сорокін побачив перед собою «червоне» світло і на ворота став нападник команди Панічев. Для цього гравця ця позиція є не новою: вболівальники пам’ятають, що Панічев свого часу був голкіпером черкаського «Дніпра». Далі господарям поля потрібно було майже 15 хвилин, шоб реалізувати свою чисельну перевагу. Варто відзначити активного у цій грі Алекєєва, який дав відмінний пас на Бабія – 1:0. Після забитого голу золотонісці посилили тиск на ворота суперника, але кілька створених гольових моментів не змогли реалізувати. Один з них дивом Бабій не зміг результативно завершити свій фланговий прохід. Гості під кінець зустрічі мали дещо втомлений вигляд та все ж на  доданих хвилинах гри мали шанс зрівняти рахунок у матчі та удар Рисенка по воротах Манжели з 8 метрів вийшов не влучним – шкіряна куля пролетіла вище воріт. У відповідь мав нагоду відзначитися у день свого народження гравець «Златокраю 2017» Сергій Приходько, але йому цього разу не пощастило. Через мить свисток арбітра зафіксував таку бажану для господарів поля перемогу – 1:0.

«Черкаський спорт»