УТК переконливо обіграв «академістів»
Неділя, 08 жовтня 2017, 12:54

0810 утк

Пропустивши першими м’яч уманчани у відповідь забили 6

«УТК» - «Академія – Черкаський Дніпро» 6:1 (5:1)
7 жовтня. 13-00. Паланка. 200 глядачів.
Арбітри: Погорілий М. (Камянка), Труба С. (Золотоноша), Коливай О. (Сміла)
Інспектор: Салівончик І. (Черкаси)
«УТК»: Єрошов (74, Московський), Думенко, Подколзін (67, Темчишин), Олефір, Троян, Кальченко (75, Абрамочкін), Манасян (59, Ткач), Горобець (59, Єжаченко), Потапов, О.Казанюк (72, О.Мельник), Баланюк (57, Павленко).
«Академія-ЧД»: Марченко, Педько, Стрикаль, Ткаченко (36, Сундуков, 61, Ткач), Передерій (74, Шевченко), Вакулович, Шаповал (77, Хамко), Короп, Тенжицький (80, Гарнага), Лакеєнко, Цоколо (61, Масоха)
Голи: Шаповал (11), Баланюк (12), Олефір (25, 55), Потапов (30), О.Казанюк (43), Манасян (45)
Попередження: Лакеєнко (40), Потапов (60)

Наближається завершення чемпіонату області. І можна вести своєрідний зворотній відлік. Коли дійдемо до «нуль» то якраз і побачимо підсумкову турнірну таблицю та зробимо підрахунок курчат (їх же зазвичай якраз осінню і рахують). Для тепличників на цифрі «чотири» значився домашній матч проти «Академії – Черкаський Дніпро». Суперник досить важко прогнозований. Правда, останнім часом саме в чемпіонаті області «академіки» збавили потужність і опустилися на передостанній рядок таблиці. Але це ніяким чином не впливало на передматчевий настрій футболістів «УТК». Тим паче Олександру Казанюку потрібно було компенсувати втрату двох дискваліфікованих гравців (про подробиці слухання справи і висновки КДК ФФЧО висловлю свою думку по завершенні сезону, як і про все інше) – Сергія Коломійця та Миколи Малютіна. Сергія в стартовому складі на місці правого оборонця замінив Дмитро Думенко. А ось Миколу замінив на його позиції Арсен Манасян а Сергій Баланюк другий матч поспіль вийшов на поле з перших хвилин. 
Матч розпочався без якихось розвідок і реверансів. Господарі відразу перевели гру на чужу половину поля і стали методично розкачувати захист юних суперників. Але оскільки в реальному футболі відсутня букмекерська опція фори «мінус один» (тобто до гри ти вже умовно програєш в один чи скільки там м’ячів), то тепличники традиційно пропустили першими. На 11-й хвилині гості виграли підбір м’яча біля чужого штрафного і Роман Шаповал миттєво зльоту пробив. І вийшло у нього це напрочуд вдало і м’яч поцілив у дальній кут – шансів у Єрошова по суті не було. 0:1! Людина до всього звикає. І до того, що «УТК» пропускає стабільно свій один м’яч і здебільшого першими (в цьому сезоні це 13-й такий випадок!). І вже не так гостро це сприймається. Я особисто навіть вже і розчарувався не так гостро. Не тому, що не поважав сьогоднішнього суперника. А просто, мабуть, вже звик. І звик, що «УТК» в більшості випадків отримані проблеми героїчно чи буденно потім вирішує (в згаданих 13 випадках тепличники в підсумку програли лише 1 раз і виграли 6 матчів!). А тут ще й за час менший ніж ви все це читали «УТК» відігралося! Потапов справа увірвався у чужий карний майданчик і виклав від лицевої лінії передачу а Баланюк в один дотик переправив м’яча під дальню штангу. 1:1. Тобто ніби нічого і не було. І «УТК» продовжив свій наступ. І на 25-й хвилині господарі вже повели у рахунку. Спочатку «УТК» провели чудову комбінації і пасом з правого флангу вивели на удар метрів з 12 Кальченка. Але захисник зміг з самої лінії воріт вибити м’яча. Тут же після кутового Лакеєєнко ще раз вибив м’яча з власних воріт. Але третя (!) хвиля атаки принесла результат – м’яч доставили до Олефіра на куті воротарського і Володимир практично з нульового кута забив гарного гола – гарматним пострілом під поперечину! 2:1.
За 5 хвилин відзначився і кращий бомбардир «УТК» в цьому сезоні. Передача зліва Трояна і Роман в один дотик метрів з 6 буквально розстріляв ворота суперника! 3:1!
Ну а перед самою перервою підопічні Казанюка по суті знищили інтригу в цьому матчі, забивши відразу два м’ячі у «роздягальню». Спочатку Дмитро Думенко асистував справа граючому тренеру і той потужно пробив метрів з 15 під поперечину. А за тим знову таки справа Роман Потапов виклав «цукерочку» і Арсен Манасян у стрибку вразив порожні вже ворота! 5:1!
Другий тайм розпочався з помилки оборони господарів, але Тенжицький не зміг скористатися шансом і програв дуель досвідченому Єрошову. На 55 хвилині дубль оформив Володимир Олефір. Олександр Казанюк зі штрафного зробив ювелірну передачу на дальню стійку і центрбек головою закинув м’яча під дальню штангу! 6:1!
Зрозуміло, що гра була зроблена. Пішли заміни. Той таки Казанюк дав тепер побільше ігрового часу і резервістам ( ті таки Абрамочкін, Темчишин, О.Мельник відіграли сезон в «УТК-2»), щоб ті відчували смак гри за «основу». При цьому моменти продовжували виникати. Той таки Павленко мав шанс забити ледь не першим дотиком після появи на полі. Ще він мав момент. Міг оформити дубль і Потапов. Дещо підрозслабилася і оборона господарів. Давши кілька шансів «академікам». На 71 хвилині Тенжицький знову не скористався «подарунком» і зовсім збентежився. На 76 хвилині дуже видовищного сейва здійснив Артем Московський. На 90-й хвилині гравець гостей «зажував» м’яча метрах трьох від воріт…

Ігор Соболенко, umanfootball.com.ua