«УТК» Уманський р-н – «Авангард» Монастирище 2:1 (1:1)
Неділя, 10 вересня 2017, 16:45

100917 7

«УТК» долає непоступливий «Авангард» і наздогоняє лебединів у турнірній таблиці обласного чемпіонату

 

«УТК» – «Авангард» 2:1 (1:1)

9 вересня. 13-00. Паланка. 200 глядачів.

Арбітри: І.Баранов (Канів), Коливай О. (Сміла), Труба С. (Золотоноша).

Інспектор: Петько П. (Черкаси.

«УТК»: Єрошов, Коломієць, Подколзін, Олефір, Троян, Малютін (72, Ткач), Горобець, Кальченко, Павленко(46, Єжаченко), Потапов(90+2, Баланюк), Манасян (63, О.Казанюк)

«Авангард»: Кудін, Гаркавий, Корольов (86, Волощук), Горкун, Гамалій, Біляк, Олійник (65, Івко), Сухецький (83, Кобець), Куць (Норенко), Сидоренко, Віслевський.

Голи: Павленко (14), Віслевський (38), О.Казанюк (80)

 

Черговий свій поєдинок тепличники проводили на своїй арені проти «Авангарду». Оскільки того ж дня був запланований ще один цікавий матч в Городецькому, де «Базис» приймав лідера «ЛНЗ-Лебедин», то керівництво ФК «УТК» стало ініціатором переносу своєї зустрічі на 13.00. Суперники і федерація не заперечували (за що ми вдячні) і бажаючі змогли отримати задоволення від обох дуже цікавих зустрічей.

Те, що битва в Городецькому вийде цікавою, мало хто сумнівався (так і сталося). А ось в Паланку приїхало дещо менше звичайного – під три сотні глядачів. Все ж таки дехто вирішив, що в протистоянні одного з лідерів перегонів проти одного з аутсайдерів, інтриги особливо не буде. А даремно! Я вже захрип говорити і натер мозолі на пальцях клацати по клавіатурі – прохідних матчів в цьогорічному чемпіонаті області немає! «Авангард» (зараз в Монастирищі є дві команди і конкуренція стимулює, тим паче його підтримує міський Голова Тищенко О.М.) друге коло розпочав дуже красномовно – перемогли білозірську «Академію», відібрали очки в «Уманьферммашу» і дали справжній бій «Базису». Тому нічого дивного немає в тому, що в Паланці в «УТК» передбачувано не сталося легкої прогулянки.

Хоча якраз початок матчу натякав на те, що цілком може бути щось подібне до традиційного побиття «Авангарду» на цьому стадіон. «УТК» з перших секунд повністю заволодів ініціативою. Гра явно давалася тепличникам. Вони комбінували, атака за атакою накочувалися на володіння Кудіна. На 13-й хвилині саме воротар лише врятував «Авангард» після удару Павленка в дальній кут. Але вже за хвилину той таки Михайло Павленко відзначився забитим м’ячем. Подача справа знайшла на дальній штанзі Володимира Олефіра, який підключився до атаки. Володимир з кута воротарського буквально розстрілював воротаря. Але той зміг м’яч відбити. Але в сутолоці найкраще зорієнтувався якраз Павленко і головою доправив м’яча в сітку 1:0.

Буквально за хвилину Манасян обіграв центр бека і чисто вийшов сам на сам з воротарем, але і тут Кудін врятував свою команду. Взагалі у перші півгодини гри «УТК» могло зняти питання про переможця. «Авангард» навіть подекуди виглядав розгубленим і між гравцями подекуди виникали чоловічі розмови. Але при всьому цьому не було головного – голів. А рахунок то залишався мінімальним, хитким. І ближче до перерви «Авангард» досить гостро огризнувся. Це, схоже, не стало «дзвіночком» для господарів. А відтак – отримуйте! На 38 хвилині рахунок став нічийним – 1:1!

Таке закінчення тайму додало впевненості гостям. Вони другу половину розпочали краще ніж першу. «Авангард» показав чому він на старті другого кола псує нерви суперникам, що вищі за нього в таблиці. Господарі, зрозуміло, намагалися тиснути. Але гості тепер досить вправно притримували м’яча, не відбивали будь-куди. Нервозу в діях тепличників не було, але прийшов момент, коли тренер команди став вносити корективи в гру підопічних. Цього дня він сам рішуче вийшов на заміну, замінивши Манасяна, який мав кілька нагод забити, але не реалізував шанси. Ще раніше відбулася заміна нападаючого. За тим вийшов на поле і Андрій Ткач, що відзначається креативністю. Тут якраз стадіон залишили керівники «ЛНЗ-Лебедин» (перед головною битвою чемпіонату в наступному турі так склалося, що суперники могли на власні очі побачити один одного в реальному бою – тепличник після свого матчу також не втратили такої нагоди і мігрували всім колективом до Городецького). Не маю думки, що тут до цього гралося в «котики-мишки», але саме в ендшпілі поєдинку господарі дотисли авангардівців.

Сьогодні головні претенденти на титул чемпіона області-2017 перед очною битвою мали можливість переглянути один одного.

Другу половину тайму перевага «УТК» ставала все явнішою. Пішли моменти. І на 80-й хвилині голом-красенем Олександр Казанюк вивів свою команду вперед! Сергій Троян класно подав зліва а Олександр мов яструб влетів і вколотив головою м’яча! Тут і Кудін був безсилий. 2:1.

Після цього господарі мали остаточно прибивати інтригу. Спочатку Потапов, мов на блюдечку, викладав м’яча Кальченку – вище! На 88 хвилині вже Андрій точно так само видав расист Роману. Той «виконував» – штанга! На 90-й хвилині Потапов нахабно пішов по центру і вирвався один на один. Прокинув повз воротаря, але і мимо воріт… Так і закінчили. 2:1. Чергова закономірна, але непроста перемога «УТК». До початку матчу в Городецькому на якийсь час «УТК» одноосібно очолив турнірну таблицю, чого не було з 2015-го року. А по завершенні матчу там «УТК» і «ЛНЗ-Лебедин» поділили між собою верхівку таблиці. І тепер ці лідери зійдуться в очній битві в наступному турі в Лебедині!

 

Футбол Уманщини від Соболенка