«ЛНЗ-Ледедин»: підсумки першого кола чемпіонату області
П'ятниця, 28 липня 2017, 09:41
280717 3

Поки команда повертається в робочий режим, планує графік спарингів, поглянемо на проміжний підсумок

 
Надії

Виправдані. Тут багато не скажеш. “ЛНЗ-Лебедин” завершив коло на першій сходинці з відривом у два очки від “УТК”. Однак присвоїти статус ідеального цьому показнику не можна. Казанюк і його підопічні залишили місце для мотивації. Але про це – далі.

 

Цифри

Деякі зросли, а деякі – впали, порівняно з 2016 роком. Наприклад, суттєво збільшилася кількість забитих голів і набраних очок, враховуючи меншу кількість матчів, але зростають і опоненти, які не відпускають лебединський клуб у вільне плавання. Дивимося:

280717 4 

290717 5

Амбіції

Зростають. У цьому році довкола команди активно ширяться розмови щодо потенційного переходу клубу на новий ігровий рівень. Про це на початку року заговорило керівництво і ці думки підхопила футбольна община Черкаської області. Усі, з ким доводилося спідкуватися, стверджують, що команді вже нецікаво виступати в масштабах області, додаючи, що в цьому сезоні “ЛНЗ” і так стане чемпіоном.

Однак Андрій Полтавець, Василь Гречаний і деякі футболісти обережно ставляться до цієї теми. Аргументи прості: щільний непідйомний графік і небажання знехтувати чемпіонатом області заради України, не знаючи, що там очікує. Логічно. З іншого боку, капітан команди Андрій Калініч переконаний, враховуючи власний досвід, що наступного року цей крок треба робити. Головним рушієм має бути професійне зростання.

При цьому, є надія, що “ЛНЗ” зможе наповал вистрілити в Аматорському кубку України, на який вони налаштовуються ще з весни. Це саме той формат, який буде для клубу безболісним: або прорив, або виліт на ранній стадії і велика порція досвіду. Без втрат. Із 23 серпня розвидніється. Чекаємо.

 

Центральні матчі

Показові. Драбівський “Альтаїр” і уманський “УТК” – два головні конкуренти лебединського клубу. Це пророчили ще взимку, тому не дивно, що саме ці двоє (більше ніхто) відібрали очки у підопічних Гречаного.

Перший іспит відбувся 17 червня – виїзд до Драбова. Погане поле, сумнівне суддівство з купою свистків і дуже багато боротьби. У підсумку нічия 1:1 з “Альтаїром”. “ЛНЗ” особливо не володів перевагою, але свою любов до комбінаційного футболу втілив у забитий гол, зв’язавши 7 передач уперед із завершенням Литовчака.

Другий іспит – останній матч першого кола проти “УТК”. Виїзд до Паланки. Євген Гуд на правому фланзі півзахисту, ідеальне поле, та сама суддівська бригада. Але цього разу з об’єктивною позицією. “УТК” заслужено переміг, а Лебедин отримав інформацію для аналізу. “Ця поразка не зіпсувала настрій. Вона стала вчасною, без великих наслідків і буде тримати команду в тонусі. Стовідсотково піде на користь”,запевнив президент “ЛНЗ” Андрій Полтавець.

Отож у матчах із найзапеклішими суперниками “ЛНЗ” восени отримає нішу для зростання. До того ж, обидва матчі відбудуться в Лебедині.

 

Офіційний сайт ФК «ЛНЗ-Ледедин»