Перемогли, але змусили вболівальників понервувати
Субота, 24 червня 2017, 21:20

240617 z1

ФК «Росава-Наша Ряба» Степанці – ФК «Златокрай-2017» Золотоніський район – 1:4 (0:2)

 

24.06.2017. Чемпіонат Черкаської області. Вища ліга.

Степанці (Канівський район). Стадіон «Маракана»

240617 z2

Протягом перших 15 хвилин зустрічі голкіпер золотоніської команди жодного разу не торкнувся м’яча. Це було свідченням тотальної переваги гостей. «Златокрай-2017» організовував планомірні атаки на ворота господарів поля. У підсумку златокраївці досягли своєї мети: Артем Білоус у центрі поля відібрав у суперника м’яч, по ходу руху обіграв ще двох опонентів і влучним ударом відкрив рахунок у грі – 0:1. Пропущений гол, як очікувалося, не змусив «Росаву-Нашу Рябу» діяти активніше. Та й суперник не дозволяв діяти їм так, як захочеться. Як наслідок додалося роботи голкіперу господарів поля Сорокіну, який раз у раз рятував свої ворота від неприємностей. Але воротарю Степанців не вдалося парирувати влучний удар головою Алексєєва – 0:2.

240617 z3

Територіальна та ігрова перевага гостей змушувала у переврі матчу думати про те, ще скільки ще м’ячів вони заб’ють у грі у її другій частині.

240617 z4

На другу половину гри у степанецької команди вийшли 4 нових футболісти. Серед них був Іщенко, який у заявці на гру значився як воротар, але вийшов як польовий гравець на місце центрального форварда. Складно сказати, що вплинуло на подальший перебіг подій на футбольному полі: чи проведені заміни господарями поля, чи передчасна перемога гостей, але інціатива у матчі перейшла на бік ФК «Росава-Наша Ряба». Раз по раз біля воріт золотонісців почали виникати гострі моменти. Особливо часто на ударній позиції був голкіпер-форвард Іщенко. Можна відзначити 5 дуелей нападника з воротарем опонентів – Манжелою і у всіх переможцем був голкіпер златокраївців. А ще дуже націленим на ворота у господарів поля був Волошенко. Загалом у нелегкі хвилини для гостей, їхній воротар двічі демонстрував дива реакції, коли шкіряній кулі не було куди діватися, крім сітки воріт. Але Волошенко все-таки свого досяг і скоротив відставання у рахунку – 1:2. Після забитого голу степанецькі футболісти побігли забивати ще один гол, чим змусили «попітніти» захист суперника, яким керуває досвідчений Котелюх. «Златокрай-2017» робить заміни – на поле виходять спочатку Аргеєв та Цюпаченко і вектор гри поступово змінюється у інший бік. Виникають гольові моменти у степанецьких воріт, але м’яч після ударів Хрипченка, Гонщика і Цюпаченко вперто оминає рамку воріт суперника. За 13 хвилин до закінчення матчу арбітр матчу призначає штрафний удар з правого флангу у бік господарів поля. І тут своє «слово» вдруге у матчі бере Алексєєв. Гравець «Златокраю-2017» грає на випередження під час виконання штрафного удару і збільшує перевагу своєї команди – 1:3. Росавівцям діватися нікуди і вони йдуть на штурм воріт опонентів, оголюючи свої тили. Але така тактика дала позитивний результат супернику. У компенсований арбітром час гри голеадор золотоніської команди Хрипченко влучно виконує штрафний удар, який ставить крапку у матчі. З рахунком 4:1 перемагає «Златокрай-2017» і піднімається на щабель вище турнірної таблиці.

240617 z5

 

240617 z6

 

240617 z7

 

240617 z8

 

240617 z9

 

240617 z10

 

«Черкаський спорт»