Фінал Кубка Черкаської області 2017 року
Неділя, 28 травня 2017, 18:02

280517 4

28 травня 2017 року. м.Умань

Стадіон «Уманьферммаш».

СК «Базис» Кочубіївка – «ЛНЗ-Лебедин» 0:2

 

 «Базис» Кочубіївка – «ЛНЗ-Лебедин» 0:2 (0:1)

Арбітри: М.Білорус (Черкаси), С.Цибулько (Канів), В.Березняк (Черкаси).

«Базис»: Красніцький, Каплюченко, Тепляков, Дзига, Дудник, Гірський, Новіков, Смілянець, Гріщенко, Боднюк, Янчук. Тренер: С.Янчук

«ЛНЗ»: Козаченко, Калініч, Парфьонов, Листопад, Коломієць, Лобов, Гуд, Грицай, Дєдов, Барбанов, Литовчак. Тренер: В.Гречаний.

Голи: Листопад (14’), Калініч (59’).

 

Нарешті Умань дочекалась найспортивнішої події року. Сьогодні, 28 травня, тут відбулося справжнє футбольне свято. На стадіоні «Уманьферммаш» в фінальному матчі Кубку Черкаської області зустрілися «Базис» Кочубіївка та «ЛНЗ-Лебедин». Обидва колективи продемонстрували цікаву та безкомпромісну гру, в якій трохи більше пощастило номінальним гостям.

Старт матчу був за командою із Кочубіївки. Після подачі з кутового відразу декілька гравців мали можливість відкрити рахунок, та, на жаль, захисники Лебедина успішно справилися в цьому моменті. Випад «Базису» змусив шполян активізуватися та перейти до більш активних дій в атаці. Настала черга, уманчан захищати свої ворота, що в них досить і не погано виходило. Та все ж «Базис» пропустив. Після подачі з кутового ніким не прикритий Листопад зміг пробити Красніцького. Відкривши рахунок, «ЛНЗ» продовжив тиснути. На 33-й хвилині, після затяжної атаки шполян, Барабанов пробив із-за меж штрафного майданчику. Номінальних господарів врятувала поперечина. «Базис» декілька разів небезпечно огризнувся, але сьогодні захист Лебедина був на висоті. Особливо хотілося б відмітити Листопада, який вдало стримував активного Боднюка.

 

280517 5

 

В самому початку другої половини гри Боднюк був зобов’язаний зрівнювати рахунок, та, на жаль, Максим не зміг поцілити в ствір воріт. Далі послідувала гра на зустрічних курсах, в якій «Базис» нічим не поступався чемпіону області. Все ж, «ЛНЗ» зміг забити вдруге. Шполянам знову допоміг стандарт. Після штрафного удару від Калініча, м’яч від поперчки влучив у спину Красніцького від якої вже і пересік лінію воріт. Здобувши комфортний результат, Лебединці «засушили» гру, не соромлячись тягнути час. Арбітр навіть змушений був дати жовту картку Козаченку за затримку, адже той не поспішав вводити м’яч в гру.

До останніх хвилин «Базис» не втрачав надії повернутись в гру. Наприкінці матчу Жолюк хоч і намагався скоротити у відставанні, проте після його удару м’яч пройшов над поперечкою.

Загалом гра кочубіївців сьогодні склала найприємніші враження у глядача . Було помітно, що хлопці виклалися на всі сто, не шкодуючи ні себе ні суперника, та, попри поразку, продемонстрували дуже добротний рівень і не поступалися по грі більш іменитому супернику. «ЛНЗ» в свою чергу, як і тиждень тому, знову перемогли завдяки вдало виконаним стандартам. Наостанок хочеться привітати «Базис» із вдалою грою в Кубку. Цього разу срібло, але хочеться вірити що золото не за горами.

 

Владислав Давиденко, СК «Базис»