Не «підібрали ключі» до воріт господарів поля
Субота, 20 травня 2017, 21:56

200517 zz

Після вдалої гри у попередньому турі ФК «Златокрай 2017» (Золотоніський р-н) не зміг набрати очки у Білозір’ї 20 травня

 

Перемоги зазвичай надихають грати результативно і в наступних матчах. Тим паче, якщо перед цим було обіграно серйозного суперника. Очікувалося, що «Златокрай 2017» після виграшу 13 травня над своїм принциповим суперником ФК «Альтаїр» (Драбів) зможе показати через тиждень змістовну гру проти команди Академія «Черкаський Дніпро».

Протягом перших 5 хвилин гри Академія «Черкаський Дніпро» (Білозір’я) «Златокрай 2017» (Золотоніський р-н) команди особливою активністю не відзначилися. Нападники обох команд практично були на «сухому» пайку. Єдиний момент, який можна згадати, це коли Коркішко дав пас на Гонщика, але удар півзахисника по воротах господарів поля вийшов не точним.

Перший тривожний дзвіночок пролунав біля воріт златокраївців, коли Липовий ледь не скористався необачним виходом голкіпера далеко з воріт. Але найреалініший шанс відкрити рахунок у матчі втратив на 18 хвилині гри Аргеєв, не зумівши скористатися помилкою вже воротаря білозірців. Дивним чином м’яч пролетів поряд зі стійкою. Згодом із відповіддю не забарилася Академія, але на сильний і прицільний удар Липового зреагував Манжела.

На 32 хвилині «Златокрай 2017» вдруге у матчі втрачає реальний шанс забити м’яч: удар головою Білоусом був за задумом правильним, але не сильним і воротар дніпрян смугастого впіймав. Через мить Хрипченко «стріляє» по воротах господарів поля – вище воріт. Вихованці Академії також відповіли гострими моментами, але обіграти Манжелу не змогли. Так з нулями на табло команди пішли на перерву.

«Холодний душ» впав на голови златокраївців після результативного удару головою Липовим – 1:0. Сталося це на 48 хвилині матчу після розіграшу штрафного удару. Цей забитий м’яч надихнув білозірську команду і протягом орієнтовно 10 хвилин своєю активністю вони не давали змогу супернику організувати якісну атаку. Більше того м’яч ледь вдруге не побував у воротах гостей – виручила поперечка воріт. Вихід на 50 хвилині матчу на поле у «Златокраю 2017» Антона Матвієнка додав команді активності. Але не тієї, яку показувала золотоніська команда ледь не у всіх попередніх матчах, навіть у тих трьох іграх, які всі були програні «ЛНЗ-Лебедин». З іншого боку гарну фізичну підготовку демонстрували 18-20 річні вихованці Академії «Черкаського Дніпра». Можливо їм не вдавалося демонструвати видовищний футбол, але вони зуміли звести до мінімуму час на роздумовування суперника – куди і кому робити пас. З таким дискомфортом, влаштованим суперником, златокраївцям все таки вдається створювати небезпечні моменти біля ворітгосподарів поля. 77 хв. – перспективний пас Гонщика на Хрипченка перехопив воротар. Через хвилину Приходько робить навіс на Матвієнка, але ударити головою знову не дає воротар. Академія «Черкаський Дніпро» не йде у «глухий» захист і намагається впіймати золотонісців у контратаці. Зробити їм це складно, досвідчений захисник «Златокраю 2017» Олег Котелюх читає наперед ходи молодих дніпрян. На 82 хвилині матчу з неба падає рясний дощ. Під акомпанемент цього дощу гості усі останні хвилини гри намагаються забити бодай один м’яч, але все марно і закінчується перемогою господарів поля.   

  

«Академія Черкаський Дніпро» – «Златокрай-2017» (Золотоніський р-н)  1:0

Чемпіонат Черкащини. Вища ліга. 4 тур

13 травня. Стадіон с. Білозір’я

Академія «Черкаський Дніпро»: В.Марченко, І.Никитенко, В.Бойко, А.Липовий, К.Недождій, І.Давиденко (72, Ю. Шіман; 85, С.Нікішов), В.Чорний, В.Тенжицький, А.Лакеєнко, О.Передерій. Тренер: О Кирилюк

«Златокрай 2017»: О.Манжела, І.Дробітько, В.Гонщик (88, С.Кравченко), Д.Сидоренко, О.Коркішко, О.Котелюх, М.Агарін (70, В.Кобрушко), О.Аргеєв (72, С.Приходько), А. Білоус, А.Хрипченко, О.Цюпаченко (50, А.Матвієнко). Запас: Ю.Ткаченко, Д.Лебідь. Почесний президент: Олександр Лісовий, президент Сергій Макаренко, віце-президент Микола Безгуба.

фоторепортаж та післяматчевий коментар >>>

 

«Черкаський спорт»