СК «Базис» Кочубіївка – УТК Уманський р-н 1:2
Неділя, 14 травня 2017, 10:38

140517 1

13 травня. с.Городецьке.

Матч третього туру чемпіонату Черкаської області з футболу

 

Після тріумфального виходу до фіналу Кубку області вже за три дні «Базис» зустрівся з одним із фаворитів цьогорічного Чемпіонату області. Незважаючи на дощ, на сьогоднішньому матчі не було жодного порожнього місця. Від себе хочу додати, що дербі Уманщини не підвело – команди показали видовищну гру, де більше пощастило гостям.

Матч розпочався ураганно. Вже на початку матчу тепличники після подачі з кутового вийшли вперед. «Базис» повинен був відіграватися вже за хвилину – Янчук після прострілу Дзиги влучив в поперечку. Загалом гості володіли перевагою, але відзначитися вдруге їм допоміг щасливий для них випадок. Після обрізки Тастанкулова форвард УТК вийшов віч на віч з голкіпером, але не наважився пробити і не зовсім вдало викотив м’яч під удар своєму партнеру, та на жаль слизький м’яч вислизнув з рук нашого голкіпера і вже ніхто не зміг завадити гравцям УТК зробити рахунок 2:0. Тепличники застосували високий пресинг, не даючи нашим гравцям вийти до атаки, та змусили помилятися захисників. Тому Сергій Янчук був вимушений вдатися до заміни вже в першому таймі. Замість Владислава Тастанкулова, який дещо провалив початок гри, вийшов Федір Каплюченко. Не можна сказати, що в УТК більше не було моментів, але гру в захисті Каплюченко заспокоїв. Загалом, перший тайм пройшов за невеликою перевагою УТК, але й «Базис» мав достатньо моментів для того щоб відквитати бодай один гол.

По перерві наша команда змогла відтіснити противника від своїх воріт та, навіть, заволодіти перевагою. Вбивчий момент після помилки Віктора Єрошова мав Максим Боднюк, та, на жаль, не зміг поцілити в ствір. «Базис» не зупинявся та зумів відіграти один м’яч. Гол зробили два вихованці Кочубіївського футболу, які вийшли на заміну. Вадим Смілянець отримав пас з глибини та віддав передачу на дальню штангу, де Богдан Давиденко головою переправив м’яча до сітки воріт. На жаль, до кінця матчу наша команда не змогла зрівняти рахунок та вперше втратила очки в поточному Чемпіонаті області.

Матч між «Базисом» та УТК став справжнім дербі, де команди намагалися не поступатися перевагою на всіх клаптиках поля. Гості в цьому матчі здобули перевагу, але на мою особисту думку закономірним результатом матчу мала б стати нічия. Хочеться також побажати нашим землякам-тепличникам успіху в наступній грі проти «Авангарду». А нас чекає зустріч з діючим чемпіоном області «ЛНЗ-Лебедин».

 

Влад Давиденко, СК «Базис»