Молодість долає досвід
Середа, 10 травня 2017, 11:37

100517 cch1

З другої спроби резервісти «Черкаського Дніпра» зуміли виграти Кубок Черкас з футболу

 

Найближчий резерв головної футбольної команди Черкащини взяв впевнений реванш за поразку від «Цетуса» 0:3 у півфіналі обласного центру розіграшу Кубка 2015 року.

На початок травня вихованцям Білозірської академії футболу вдається брати участь у трьох турнірах і при цьому показувати високі результати. Тренерському штабу постійно потрібно думати над раціональним розподіленням сил юних футболістів. Так склалося, що протягом двох поспіль днів, 9 та 10 травня, «академістам» потрібно провести важливі матчі.

Першим таким матчем став фінал відкритого Кубку Черкас з футболу.    

 

100517 chd2

 

Перед початком матчу впало в око те, що футболісти Академії «Черкаський Дніпро-Зоря» відрізняються від суперника своїм юним віком. Напевне цетусівці також на першій хвилині гри розглядали своїх суперників. А ті у відповідь на 40 секунді організували гол. Чорний у центрі поля відібрав м’яч у суперника, віддав пас на Фааля, який зробив все можливе, щоб Липовий відкрив рахунок у матчі. Білозірська команда не зупинилася на досягнутому і зробила спробу подвоїти перевагу, але поки невдало. Поступово гра сконцетрувалася між штрафними майданчиками двох команд. Академія намагалася грати більш комбінаційно, але все невілювали їхні програші єдиноборств своїм старшим опонентам. Таким чином білозірці майже відмовилися від верхових подач та пасів і м’яч частіше був на трав’яному газоні. З урахуванням технічності багатьох футболістів Академії, яку давав змогу демонструвати газон футбольного поля, поступово ігрова перевага перейшла на їхній бік і гол у ворота «Цетуса» не забарився. Знову взяттям воріт суперника на 30 хвилині відзначився Липовий – 2:0. З урахуванням того, що деяким футболістам необхідно було виходити на футбольне поле 10 травня, то білозірці дещо збавили темп. Таким чином даючи змогу черкащанам атакувати, самим мати шанс на результативну контратаку.   

 

100517 chd3    

 

У подальшому обидві команди за рахунок замін намагалися підтримувати високий темп матчу. Більше на атаку був націлений «Цетус», але до завершального прицільного удару справа не входила. За 15 хвилин до закінчення основного часу Академія вімкнула швидкість і організувала результативну атаку, яку після пасу Давиденка завершив Нікішов. Гравці «Цетуса» дещо спантеличив третій м’яч у їхні ворота і вони самі організували результативний пас на білозірця Давиденка, який поставив крапку у матчі – 4:0.

 

100517 chd4

 

100517 chd5

   

9 травня 2017 р.

КП «Центральний стадіон». 500 глядачів

Академія «Черкаський Дніпро-Зоря» (Білозір’я) – «Цетус» (Черкаси) 4:0 (2:0)

Академія «Черкаський Дніпро-Зоря» (Білозір’я): В.Марченко, Р. Іскендеров (82, А. Мовляйко), І.Никитенко, В. Орел, К.Недождій, С.Стрикаль, О.Передерій ( 63, Ю.Шиман), Фааль Дат (54, С.Нікішов), В. Чорний (79, В.Коломоєць), В.Тенжицький (55, І.Давиденко), А. Липовий (77, В.Білоус).

Головний тренер: О. Кирилюк

Стартовий склад команди «Цетус»: Сорокін О., Сидоренко С., Присяжнюк П., Бобков Р., Кіт П., Дєєв В., Кшемінський Б., Кудря О., Дровольський М., Яворський В., Щерба Б. На заміну виходили: Присяжнюк О., Скорняков К., Бабіда М., Халявка Р., Тупчієнко О.

Головний тренер: К. Ставничий

 

100517 chd6

 

 100517 chd7

 

10517 chd8

 

«Черкаський Дніпро»