Вадим Гостєв: «У нас зібрався дуже хороший колектив».
Написав Максим Гаптар   
Середа, 14 березня 2012, 10:10

vadymgostevDSC06704

 

«Черкаський спорт» продовжує знайомити Вас із персоналіями прийдешнього чемпіонату області з футболу. У минулому інтерв’ю ми спілкувалися із граючим тренером «Ретро», цього разу героєм нашого матеріалу є також гравець ватутінської команди Вадим Гостєв.

Цей гравець – однин із небагатьох у черкаському футболі є майстром спорту міжнародного класу з цього вигляду спорту. У 25 років Вадим Гостєв – один з найбільш досвідчених футболістів ватутінського «Ретро». Разом з Віталієм Жеребкіним, він допомагає молодим гравцям команди правильно чинити в тій або іншій ситуації. У своєму інтерв'ю, він розповів нам про особливості своєї кар'єри, планах на майбутнє і амбіціях команди.

 

Перше питання, чому вирішив займатися футболом?

До футболу, я в першому класі займався аеробікою. У той же час грав на вулиці з дітьми у футбол. Потім мої однокласники пішли на секцію футболу, і я вирішив теж піти. Це було в другому класі, я дуже «загорівся» цим, захопився. Батьки говорили, йди вчися, я говорив, що не хочу. Але все-таки батьки повели мене на секцію футболу і після цього я став ним займатися. Виходить мені зараз 25 років, і це моє улюблене заняття, без якого я не можу.

 

Вадим, розкажи, будь ласка, про свою кар'єру.

Професійну футбольну кар'єру я почав у 18 років у хмельницькому «Подолі». Грав у Першій лізі. Потім була пауза, грав у Одесі за аматорів. У 2007-му році брав участь в Олімпіаді серед студентів і став чемпіоном у складі збірної України. Недавно грав за Миколаїв, ми виграли Другу лігу.

 

Як потрапив до «Ретро»?

Мій друг з дитинства, Віталій Жеребкін став граючим тренером цієї команди. Ми з ним знайомі з 7-го класу, разом закінчували спортивний інтернат. Я був без команди, і в той час він мені запропонував приєднається до цієї команди. Тому що хлопці молоді в команді, їм потрібні старші гравці, що б вони могли брати з нас приклад, рівнялися.

 

Допомагаєш Віталію тренувати хлопців?

Звичайно, допомагаю. Я більш досвідчений гравець у порівнянні з останніми хлопцями. Вони багато чого не розуміють, доводитися їм розповідати, пояснювати, інколи навіть кричати. Більше того, я дуже емоційна людина, і тому часто можу собі дозволити на полі крикнути на футболіста. Але все одно, я намагаюся стримуватися. Віталій  підходить до мене і говорить: стримуйся. Проте, їх же треба якось вчити. Коли я потрапив у професійну команду, то зі мною теж були старші футболісти, вони мене також вчили, інколи кричали. Це нормальний процес.

 

Ти граєш на позиції крайнього півзахисника. Кого вважаєш еталоном на цій позиції? Еталоном футболіста для мене ще з дитинства є Рівалдо. А з українських Гусєв, Косовський, Зубов – ось ці люди, які для мене завжди були кращими на позиції крайнього півзахисника.

 

Після Кубку Ретро, через деякий час почнеться чемпіонат Черкаської області. Які завдання на цю першість ставите перед собою?

У будь-якому турнірі будь-який футболіст ставить перед собою найвищі завдання. Нам теж дуже хочеться виграти цей чемпіонат.

 

Чи реально з цим складом стати чемпіонами?

Давайте, почнеться чемпіонат. Перші ігри покажуть, а там вже говоритимемо щодо того, на яке місце розраховуємо. На мою думку, у нас вже зібрався дуже хороший колектив, дуже дружний і багато на що здатний. Такий колектив, який може спокійно займати призові місця в чемпіонаті. Але, як мовиться, це футбол. Бачитимемо, коли почнеться чемпіонат. Прагнутимемо перемагати, перемагати, і ще раз перемагати.