Турнір пенальтистів у Драбові
Субота, 06 травня 2017, 22:28

0605d7

Попри великий рахунок гри, перемога для господарів поля далася нелегко.

2 тур. Чемпіонат Черкаської області.

 

«Альтаїр» Драбів – «Олімп» Кам’янка 3:0 (1:0)

 

3 травня 2017 р. 2 тур. смт Драбів. Стадіон «Колос». 500 глядачів. +22. Поле – 3.

Арбітри: І.Баранов (Канів), В.Лобанов (Золотоніський р-н), І.Сухаренко (Черкаси).

Делегат-інспектор: І.Салівончик (Черкаси).

«Альтаїр»: В.Прокопенко, С.Мачульський, С.Грищук, Ю.Дмитренко, Н.Осика (В.Аджубей, 46), В.Петришин (О.Колос, 46), О.Бичков (В.Вдовика, 70), В.Ординський (В.Панченко, 46), Є.Трандафілов (С.Біда, 65), Д.Черниш, О.Гопка (М.Кретов, 46). Запасний: Я.Магльований. Тренер: Р.Поліщук. Президент: Г.І.Плічко.

«Олімп»: В.Кудін, М.Маняк, В.Левенець (М.Пугачов, 86), Р.Кузик, С.Гарнага, В.Вагін (Р.Коркач, 74), В.Лобода (І.Доненко, 48), В.Зоря (Ю.Нор, 70), П.Остренко, В.Голуб (В.Макогін, 78), В.Підвисіцький. Запасний: Я.Мудрицький. Тренер: В.Вагін. Президент: Ю.Ю.Москалик.

Голи: О.Гопка (4), Ю.Дмитренко (55 пен., 90+3 пен.).

На 53 хв. В.Голуб не реалізував пенальті – поперечка.

 

Попри великий рахунок гри, перемога для господарів поля далася нелегко. Зробивши висновки із попередніх матчів, коли «Альтаїр» у стартові відрізки поєдинків пропускав два м’ячі у власні ворота, драбівчани забили швидкий гол. Перша ж атака «Альтаїру» стала результативною: Нікіта Осика розрізною передачею «знайшов» Олега Гопку – нападник господарів поля, промчавши флангом, змістився в центр та обвідним ударом вразив ціль.

Біля протилежних воріт Владислав Голуб з гострого кута пробив повз дальню стійку.

На 17-ій хвилині Олександр Бичков передачею з флангу відрізав весь захист кам’янчан, проте Євген Трандафілов не реалізував вихід один в один. Згодом вже сам Бичков ударом зі стандарту закручував шкіряну кулю у ближню «дев’ятку» – і вдруге надійно зіграв голкіпер «Олімпіку» В’ячеслав Кудін.

Шанс зрівняти рахунок у матчі приїжджа команда мала на 32-ій хвилині: після пострілу Віталія Підвисіцького із лінії карного майданчика шкіряна куля, зрикошетивши від захисника господарів поля, ледь не опустилася до сітки воріт «Альтаїру». Небезпечним був постріл і Павла Остренка, але він також не досяг мети.

 

0605d8

 

Динамічним виявився момент на протилежній половині поля, коли Сергій Мачульський видряпав м’яча на лицьовій лінії, а Олег Гопка вдотик пробив у голкіпера кам’янчан.

Після відпочинку протягом двох хвилин було призначено два пенальті. І якщо за фол проти Гопки капітан драбівчан Юрій Дмитренко реалізував одинадцятиметровий удар, то Владислав Голуб із «точки» поцілив у поперечину воріт «Альтаїру».

У середині другого тайму опоненти почали обмінюватися дальніми прицільними ударами – почергово голкіпери парирували постріли Руслана Кузика і Віталія Підвисіцького («Олімп») та Владислава Панченка («Альтаїр»). Ще в одному випадку Максим Кретов поцілив у стійку воріт команди гостей.

У компенсований час під час швидкої контратаки Максим Кретов закинув м’яча на Сергія Біду, якому ціною фолу останньої надії не дозволили нанести завершальний удар. Вдруге реалізувавши пенальті, Юрій Дмитренко встановив остаточний рахунок у поєдинку – 3:0!

Свій наступний матч «Альтаїр» проведе вже наступної середи, 9 травня, коли завітає на гостини до Кучубіївки на матч-відповідь півфіналу розіграшу обласного кубка.

 

фотозвіт та післяматчевий коментар >>>

 

«Черкаський спорт»