Емоційна гра, де більше пощастило гостям
Середа, 03 травня 2017, 09:00

zol41

Золотоніський «Златокрай-2017» не зумів стримати команду із Шполянщини  у кубковому матчі 

 

Так склалося, що 2 травня футболісти команди «Златокрай 2017» дома зустрічалися із шполянським ФК «ЛНЗ-Лебедин» вдруге за чотири дні. 29 квітня ці футбольні колективи грали між собою у чемпіонаті області. Гра вийшла цікавою і напруженою. Господарі поля дали бій діючому чемпіону області з футболу, що стало неочікуваним сорпризом для гостей. І якби два необов’язкових м’ячів не влетіло у ворота златокраївців не відомо чим би все закінчилося.

З урахуванням попередньої зустрічі команд, їхня перша кубкова гра викликала певний інтерес. Було цікаво - хто краще попрацював над помилками після попередньої зустрічі.

Золотоносці, як господарі поля гру почали активніше. Вже на другій хвилині матчу Артем Білоус робить розрізний пас по центру на Дмитра Сидоренка, якому лічених сантиметрів не вистачило, щоб дістати м'яч, а так би був вихід один в один з воротарем ЛНЗ – досвідченим Дмитром Козаченко. Згодом перспективний прохід лівим флангом робить Вадим Гонщик, але на великій швидкості не зміг переправити шкіряну кулю на одноклубників, які чекали пас у штрафній суперника. Гості зі свого боку у ці хвилини акцентували свою увагу на захисних діях. Але після 10 хвилини перейшли у масований наступ. Спочатку В’ячеслав Ткаченко перевірив дальнім ударом у кут воріт реакцію голкіпера златокраївців. А на 12 хвилині зустрічі ЛНЗ організував швидку атаку, внаслідок якої Сергій Дєдов дав відмінній пас на Віталія Грицая, який відкрив рахунок у матчі – 0:1.

Отримавши у свої ворота м'яч господарі поля не побігли відчайдушно відігруватися. Маючи у своєму складі достаньо кваліфікованих і досвідчених футболістів лебединці могли б впіймати суперника на контратаці.

Але «Златокрай 2017» розуміє, що потрібно йти в атаку. Микита Агарін б'є із-за меж штрафного майданчика – не точно. Згодом захисники ЛНЗ в останню мить вибивають м'яч із під ніг Андрія Хрипченка. У відповідь гості на 22 хвилині гри створюють нову гольову атаку, де знову головні дійові особи -Дєдов (робить пас) і Грицай (забиває гол - 0:2). Відступати нікуди і господарі поля йдуть в атаку, яку ефектним ударом через себе завершував Олексій Алєксєєв – м'яч пролетів поряд із стійкою.

Поступово темп зустрічі впав, але при цьому гострота біля обох воріт не стала меншою, шоправда до прицільних ударів справа не доходила.

 

zol5

 

Наприкінці першого тайму стався момент, який залишив дещо неприємне враження. Проходила масована атака лебединців, під час якої воротар золотонісців вибиваючи м'яч завдав травми одноклубнику, який впав і не міг піднятися. З урахуванням того, що футболіст лежить на газоні і не може встати, напевне, потрібно було вибити м'яч в аут застосувавши «правило чесної гри». Проте Тимофій Листопад, не розібравшись у ситуації, що для такого досвідченого футболіста є дивним, з усієї сили «розстрілює» ворота златокраївців і рахунок стає вже 0:3 на користь гостей.    

З перших хвилин другої половини зустрічі стало помітно, що футболісти з Лебедина збавили свій темп. Цим могли і повинні були скористатися золотоніські футболісти. Варто відзначити, що у цей момент «друге дихання» відкрилося у Вадима Гонщика, який буквально гнав золотоніську команду вперед. Сказати, що «Златокрай 2017» з 45 до 77 хвилини безпреривно атакував не можна. Лебединці також частенько загрожували воротам Олександра Манжели. Але ближчими до голу були господарі поля. Але якщо не забиваєш ти, то забивають тобі. Так сталося на 77 хвилині матчу, коли Сергій Дєдов поставив «жирну» крапку у розмашистій атаці «ЛНЗ-Лебедин» - 0:4. Далі пішов вже більш відкритий футбол, де рахунок міг змінитися як в один бік так і другий. Прикро, що на останніх хвилинах матчу травму отримав капітан золотоніської команди Микола Безгуба і був змушений достроково залишити футбольне поле і поїхати в лікарню для проходження рентгену.

Матч-відповідь цього етапу розіграшу обласного кубку відбудеться у Лебедині 9 травня.

 

030517 4

 

«Златокрай 2017» (Золотоніський р-н) – «ЛНЗ-Лебедин» (Шполянський р-н) 0:4 (0:3)

 

½ фіналу Кубку Черкаської області

2 травня. Золотоноша. Стадіон «Колос».

Арбітр: Білорус Михайло (Черкаси)

Асистенти арбітра: Цибулько Євгеній (Канів), Бурлай Максим (Черкаси)

Склад ФК «Златокрай 2017»: О. Манжела, М. Безгуба, І. Дробітько (74, Д. Лебідь), В. Гонщик, Д. Сидоренко, О. Коркішко (3, О. Аргеєв, 48, С. Приходько), О. Котелюх, М. Агарін, О. Алєксєєв (46, В. Кобрушко) А. Білоус, А. Хрипченко (70, О. Цюпаченко). Почесний президент Олександр Лісовий, президент Сергій Макаренко, віце-президент, капітан команди Микола Безгуба.

«ЛНЗ-Лебедин»: Д. Козаченко (46, Є.Дейнеко), В. Алєксандров, Р. Коломієць (46, С.Карнаух), О. Парфьонов, А. Калініч, Т. Листопад, Є. Гуд, В. Ткаченко (46, М. Литовчак), Барбанов (88, Д.Маценко), С. Дєдов (80, А. Охременко), В. Грицай (66, П. Стєпанов). Головний тренер: Василь Гречаний

 

Віктор Яременко («Черкаський спорт»)