Чемпіонат області з футболу стартує 29-го квітня
Написав Стас Лопес   
Середа, 07 березня 2012, 14:25

 

13301
   Учора в Смілі пройшла робоча нарада Федерації футболу черкаської області. На ній були присутні майже всі клубні функціонери з команд Першої та Вищої ліг чемпіонату області. На конференції була обговорена ціла низка питань. На думку «Черкаського спорту», головні з них стосувалися ліміту легіонерів, дат старту головних турнірів та кількості команд в них.


  Щодо цифр, то першим стартує Кубок області, стартовий етап якого розпочнеться 8-го квітня. Участь в ньому візьмуть, як і минулоріч, 32 команди. Чемпіонат області Вищої ліги розпочнеться 29 квітня, а Першої – 13-го травня. У Вищій лізі чемпіонату області стартуватиме 12 команд. Поки що під питанням залишається участь у чемпіонаті шполянської команди «Метровагонмаш».


   А от питання щодо легіонерів (футболістів з інших областей) поки що залишилося відкритим. Минулоріч таких на полі не могло бути більше шести. Цього року, за ініціативи президента федерації футболу області – Володимира Фощія, «варягів» має бути менше. Точний ліміт буде відомий наприкінці березня, під час наступного засідання ФФО  Їх кількість може коливатися від трьох до п’яти. Та за найменшу кількість легіонерів активно виступають представники «Нашої Ряби» з Катеринополя та ФК «Городище». Максимальний заявочний внесок за участь легіонера в чемпіонаті становитиме 2 тис. гривень.


Інтер’ю Володимира Фощія читайте незабаром на нашому сайті.