Кубок Ретро: господарі виходять на першу сходинку
Написав Максим Гаптар   
Субота, 03 березня 2012, 00:06

dinazstadion09DSC06413

Сьогодні відбувся другий день масштабного міжнародного турніру, який проходить під егідою ФК «Ретро» на Київщині. У рамках ігрового дня на стадіоні футбольного клубу "Діназ" було зіграно чотири матчі, два серед яких були визначальними у боротьбі за перші місця у групах. Ватутінське «Ретро» перемогло грізного суперника – «Оцелул-2», який вчора не залишив шансів білоруській «Академії-ПМЦ-Постави».

 

Група А pmc-postavy-rfsh0098DSC06504

ФК «Академія-ПМЦ-Постави» – ФК «РФШ» 1 : 3

У першому матчі ігрового дня грали команди, які вчора свої матчі програли. Обидві команди мали велике бажання перемогти сьогодні і заробити свої перші очки. Більше бажання і кращу гру впродовж всього матчу показали латвійські футболісти, які повністю контролювали гру. Гравці «Академії» не могли на рівних змагатися з командою з Латвії. Латиші швидко відкрили рахунок і протягом першого тайму створювали безліч гострих моментів. До перерви у ворота білоруської команди «влетіло» ще два м'ячі. У другому таймі «Академія» змогла вирівняти гру, більше того, у них виникали моменти, але їм не вистачало точності і везіння.

Гравці «РФШ» утримували свою перевагу, не забуваючи створювати моменти. Але все таки, білоруським футболістам вдалося забити один гол. Після забитого м'яча, гра продовжувалася в тому ж стилі. Латвійські футболісти грали на контратаках, а білоруські тримали м'яч. У результаті матч закінчився з рахунком 3 : 1 на користь «РФШ», яка набирає свої перші три очки на цьому турнірі.

ФК «Академія-ПМЦ-Постави» – ФК «РФШ» 1 : 3

Голи: «Академия»: Бабічев – «РФШ»: Валегжанін, Клюшкін, Курма.

 

 retro-ocelul0076DSC06543

ФК «Оцелул-2» – ФК «Ретро» 0 : 1

Центральний матч туру. Між собою зустрічалися команди-переможці вчорашніх матчів. Упродовж всієї гри перевага й ініціатива була на боці румунської команди. Гравці «Ретро» важко увійшли в гру, допускаючи багато помилок. Але в обороні «Ретро» грало надійно, відбиваючи чисельні атаки суперників. Ближче до завершення першого тайму футболісти «Ретро» могли кілька разів забити, але їхні удари були неточними. Найбільш активним в першому таймі був фланговий півзахисник «Ретро» Вадим Гостєв який постійно загострював ситуацію, і одного разу небезпечно пробив.

У другому таймі «Оцелул» зменшив свій тиск, а «Ретро» навпаки збільшило оберти. Добре чіплявся за м'яч Ніка Січінава, якісно підсилив гру команди Роман Воробей, який віддавав хороші передачі. Справжнім оплотом в обороні «Ретро» був воротар команди Віталій Жеребкін, який неодноразово рятував свою команду. Окрім захисту своїх воріт Жеребкін віддав хорошу довгу передачу на гравця, який забив гол.

Після забитого м'яча «Ретро» мав ще декілька можливостей забити, але цьому заважала оборона «Оцелула». Румунські ж футболісти розгубилися, і хоча і створювали моменти, але вони не були настільки небезпечними, як в першому таймі. Останні хвилини гри команди проводили в середині поля. Перемогу здобуло «Ретро», яке одноосібно вийшло на перше місце в своїй групі.

ФК «Оцелул-2» – ФК «Ретро» 0 : 1

 

 mordoviya-ekranasDSC06554

Група В

ФК «Екранас» – ФК «Мордовія» 1 : 5

І «Екранас» і «Мордовія» у перших матчах заробили «дірки від бублика», тому сьогодні вони прагнули виграти. Гра в першому таймі показала, що обидві команди є рівними по своїй майстерності. Активніше гру почали російські футболісти. Вони постійно «ходили в атаку», проводячи комбінації між собою. У одній з таких комбінацій «Мордовія» і вийшла вперед. Після цього футболісти з Саранська трохи розслабилися, унаслідок чого і пропустили м'яч. «Екранас» скористався помилкою оборони суперника і зрівняв рахунок. Далі пішла рівна гра, обидві команди мали однакові моменти щоб забити гол.

У другому таймі гра продовжувалася за сценарієм першої половини гри. Але з часом російські футболісти почали нагнітати обстановку і більше йти вперед. Поступово їх атаки стали гострішими і почали перетворюватися на голи. «Мордовія» спочатку забила другий, потім через декілька хвилин і третій гол. «Екранас» намагався відповісти і почав відкриватися в обороні. У результаті команда з Саранська забила ще два м'ячі у ворота своїх суперників, тим самим зробивши рахунок 5 : 1 на свою користь. «Мордовія» перемагає і реабілітується за програш у першому матчі.

ФК «Екранас» – ФК «Мордовія» 1 : 5

Голы: «Екранас»: Берсінявічюс – «Мордовія»: Навльотов, Сімонян, Бурханов, Вішняков, Шинкаренко.

veris-metallurg008DSC06568

ФК «Веріс» – ФК «Металург» 1 : 0

Дуже напружена гра двох рівних суперників. Обидві команди виграли свій перший матч, тому вони билися за перше місце у своїй групі. Весь матч проходив у силовій боротьбі. Краще почав «Веріс», він постійно атакував у першому таймі, притискуючи суперника до воріт. У «Металурга» довгий час нічого не виходило, але поступово російські футболісти вирівняли гру. «Веріс» не використав силу-силенну моментів відкрити рахунок у першій половині гри. Після перерви у Молдавії не було так багато моментів. Більше того, дуже хороший момент забити гол мали футболісти «Металурга», але їм не вистачило точності.

Чим ближче матч наближався до кінця, тим більше пристрастей закипало на полі і поза ним. Футболісти частіше фолили, збиваючи один одного з ніг. У кінці гри була рівна гра, обидві команди багато помилялися, склалося враження, що виграє той, хто скористається помилкою суперника. Свій момент не прогавили футболісти «Веріса». Феноменальний удар гравця молдавської команди перейняла на себе перекладина, але від неї м'яч перетнув лінію воріт. Цей гол викликав хвилю обурення та емоцій. Арбітри прийняли рішення зарахувати гол, і рахунок був відкритий. Далі гра продовжувалася у рівній боротьбі, однакові атаки проводили обидві команди, тому шансів на гол було мало і у «Веріса», і у «Металурга». Матч закінчився з рахунком 1 : 0, на користь молдавської команди, яка після двох матчів має 6 очок і виходить на першу сходинку.

ФК «Веріс» – ФК «Металург» 1 : 0

Голы: «Верис»: Romanikelury.

 

Таким чином, після двох турів команди наступним чином:

Група А:

1. "Ретро" - 6 очок.

2. "Оцелул-2" - 3 очки.

3. "РФШ" - 3 очки.

4. "Академія-ПМЦ-Постави" - 0 очок.

 

Група В:

1. "Веріс" - 6 очок.

2. "Мордовія" - 3 очки.

3. "Металург" - 3 очки.

4. "Екранас" - 0 очок.