"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"
Написав Ігор Соболенко   
Вівторок, 27 вересня 2016, 11:14

8d0339f4fd66

"Росава-Наша Ряба" – "УТК-Ятрань" 1:2

Голи: Кісіль (83, пен.) - Степанюк (21), Павленко (87)

 

 

«Росава-Наша Ряба» (Степанці) – «УТК-Ятрань» (Уманський р-н) 1:2 (0:1)
24 вересня. 13-00. С.Степанці. Стадіон «Маракана». 100 глядачів.
Арбітри: Березняк, Коливай (Черкаси), Залозний (Городище)
Інспектор: Салівончик (Черкаси).
«Росава-Наша Ряба»: Сорокін, Вовк, Литовченко, Дєєв, Бовшик, Конюша, Франчук, Котенко, Яременко, Волошенко, Кісіль.
«УТК-Ятрань»: Єрошов, Д.Казанюк, Подколзін, Троян, Малютін, Степанюк, Коломієць (68, Гут), О.Казанюк, Горобець, Єжаченко (56, Павленко), Потапов.
Голи: Степанюк (21), Кісіль (83, пен.), Павленко (87)
Попередження: Д.Казанюк (1), Малютін (83), Коломієць (84) – в «УТК-Ятрань». Вовк (80) – в «Росава –Наша Ряба» (не уточнено інформацію по попередженням команди господарів)

 

«УТК-Ятрань» та я особисто вперше побували в Степанцях, на місцевій арені. В принципі взагалі лише 3-й матч у вищій лізі «Росава-Наша ряба» проводить на цьому стадіоні. До цього в Корсуні приймали суперників. І відмічу приємне враження, що залишилося. І стадіон сам по собі затишний – одна трибуна, що врізалася у пагорб, з трьох інших сторін поле оточене річкою Росавою та деревами. І приємно, що є помітний поступ уперед. Тут і простора 2-поверхова будівля з роздягальнями та суддівськими. І електротабло, що примостилося на високому стовпі. Акуратні лавки у кілька рядів для глядачів. Роботи ще дуже багато (не можна писати традиційний афоризм «непочатий край» - явно ж почали і давно). Особливо над якістю поля. Але головне, повторюся, - то поступ вперед. І є надія, що все тут буде на високому рівні. Сама назва до цього спонукає! «Маракана» що в Бразилії, що на Канівщині – то має бути неабияка спортивна арена!
"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
Звісно, що мінімальні розміри поля впливали на характер гри – боротьби було дуже багато всюди. І господарі, які і на більшому полі стадіону «Уманьферммашу» за тиждень до цього не дали розбігтися господарям, до цього були готові. Але і «УТК-Ятрань», маючи подібних розмірів поле у себе в паланці, не були здивовані такими обставинами і були готові. І поступово, хвилини з 10-ї, що саме гості прогнозовано володіють ініціативою. Правда, вже на 20-й секунді від також прогнозовано самого небезпечного у «Росави-Наша ряба» гравця під номером 77 Івана Волошенка отримали неприємності – капітан гостей Дмитро Казанюк лише ціною порушення змушений був зупиняти його контратаку і отримав попередження. Це найшвидше в історії тепличників попередження і головне, що капітан тепер змушений пропустити наступний матч команди – проти «Уманьферммашу».
"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
Шедевр! Юрій Степанюк стріляє! 0:1!

За такої щільности гри очікувано зливи гольових моментів не було. Але гості таки змогли втілити свою перевагу у забитий м’яч. Причому гол вийшов ШЕДЕВРАЛЬНИМ! Юрій Степанюк просунувся кілька метрів вперед і на самому виході з центрального кола шарандахнув по воротах – удар вийшов надпотужним і ювелірно точним – м’яч від поперечини влетів у саму «дев’ятку». Навіть з урахуванням розмірів поля, відстань до воріт була за тридцять метрів! 0:1!
"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
Левітація! Коперфілд нервово курить у стороні))))

"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
Господарі після пропущеного голу не «поплили». І організовано продовжували тримати оборону. А перед перервою і попереду активізувалися. В заключні п’ять хвилин тайму вони тричі пробивали по нашим воротам, але для Віктора Єрошова проблем не створили. 
Другий тайм розпочався так, що гості могли і мали остаточно пристрелити інтригу в цьому матчі. Вже на 30-й секунді шикарний шанс змарнував Роман Потапов. На 2-й хвилині ще одного гарматного удару метрів з 25 зльоту завдав Юрій Степанюк. Але тепер воротар зміг створити видовищного сейва і дотягнувся рукою і перевів м’яча у поперечину! Ледь не вивели Олександра Казанюка сам на сам з воротарем. 
"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
Активності ж господарів у протилежному карному майданчику тепер не довелося чекати заключних хвилин. Вже до середини тайму вони стали активніше шукати щастя і порятунку. Самий гарний момент вони створили на 63-й хвилині – але Олександр Конюша вийшовши сам на сам з воротарем не зміг переграти досвідченого Віктора Єрошова. Останній врятував гостей. Пішла гра на зустрічних курсах. Тут кинулося у вічі, що і про симулювати господарі не проти. Причому кілька разів вони це робили ну занадто вже відверто. Той же таки Іван Волошенко так надіявся на арбітра, що профукав два гарних моменти, коли падав у штрафному. А падав так, що навіть власні партнери і тренер з лави дорікали йому певним чином коментували його (а не арбітра) дії. Що характерно такі дії нападника не були відповідно оцінені молодим арбітром. Якщо в першому моменті ще мав право арбітр усно провести виховну бесіду із симулянтом, то при продовженні останнім спроб «малювати» однозначно потрібно виносити попередження. Такий недогляд мав незабаром наслідки.
"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
На 78-й хвилині хтось з господарів вже розстрілював зблизька ворота нашої команди. Тут Єрошов вже був безсилим. Але потужний удар прийняв на себе (головою!) Дмитро Подколзін на самій лінії воріт. Опинився в нокдауні, але команду врятував!
"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
Але на 83-й хвилині господарі таки відігралися. Арбітр призначив спочатку дуже сумнівний штрафний на лівому фланзі – на мою думку Гут зіграв без порушень правил. А потім і штрафному в су толоці вгледів порушення (от тут не буду брати на себе зайвого – я епізод в деталях зі свого місяця не розгледів – як в старій суддівській бувальщині: «Чого пенальті? Та не повірю, що в такій су толоці ніхто не порушував!»). Падіння гравців господарів таки принесли сьогодні їм результат – вони отримали право на свій перший в сезоні пенальті! Почалися суперечки (а от тут і згадуємо, як арбітр не реагував на відверті симуляції до цього – гравці були в результаті заведені і все тепер сприймали за ту ж таки симуляцію. Зверніть увагу – повторюся – не можу судити чи було конкретно тут порушення і чи справедливо призначено пенальті. Не виправдовую і гравців, що наговорили на два попередження. Але маю думку – був би арбітр до цього послідовним, то і градус не підігрівся би саме в цьому епізоді).

 

Як би там не було, Ігор Кісіль чітко спробу реалізував – розвів класично м’яча і воротаря в різні сторони. 1:1. 
"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
Переможний гол Михайла Павленка! І зрозуміла радість - одна на всіх!

Часу залишалося менше десятка (з компенсованими) хвилин. Запахло шмаленим! Але гості змогли вирвати перемогу! На 87-й хвилині Олександр Казанюк з лівого флангу ювелірною подачею знайшов Михайла Павленка і «джокер» Олександра Єжаченка головою пробив і точно і сильно – в самий кут! Олексій Сорокін відчайдушно намагався врятувати команду, але удар був практично неберущийся! 1:2!
"УТК-Ятрань" здобуває восьму поспіль перемогу на "Маракані"!
«УТК-Ятрань» здобула важку, але закономірну перемогу. Восьму за ліком (рекорд свій поновили). «Росава-Наша ряба» програла, але соромно не може бути за гру. 
Тепер на всіх очікує на День міста матч між "УТК-Ятрань" та "Уманьферммашем" - наступної суботи у Паланці!