Юніорська збірна України з баскетболу продовжує вигравати
Написав Administrator   
Неділя, 31 липня 2016, 08:16

575012 1469910946

Юніорська збірна України виграла свій другий матч на чемпіонаті Європи U-18. Цього разу - у Албанії.

 

 

 

Чемпіонат Європи U-20
Чоловіки, дивізіон В
Скоп’є
Албанія – Україна 50:83 (4:29, 21:16, 10:27, 15:11)

 

Свій ефектний старт у вигляді перемоги над збірною Англії українці продублювали і сьогодні. Більше того, тренерський штаб, напередодні вирішальних матчів групового етапу з командами Словаччини та Грузії дав рівномірно розподілити час між всіма гравцями ротації.

 


Стартували наші хлопці надпереконливо! Феєрія у захисті та потужний напад зі стартової сирени фактично змів албанську команду! Атака з під кошика від Дмитра Скапінцева окреслила наш проміжний успіх – 8:0. Стартовий ривок лише окрилив наших хлопців, які виграли стартову десятихвилинку з приголомшливою різницею – 29:4!

 

 

Відповідний рахунок дозволив українцям робити широкі експерименти зі складом. Ігрова практика для абсолютно усіх 12-ти гравців у заявці на цю гру дала можливість супернику суттєво скоротити своє відставання. Більше того, другу десятихвилинку українці віддали своєму супернику – 21:16.

 

 

Попри це, на другу половину українці виходили за комфортного рахунку – 45:25. Додавши у темпі гри та використавши основних гравців у цьому відрізку, українці не залишили абсолютно ніяких шансів своєму супернику. Повна перевага на підбиранні та велика кількість перехоплень дозволила Україні надкомфортно себе почувати. Черговий ривок українців дав можливість зробити четвертий період простою формальністю. Третю чверть українці виграли  27:10.

 

 

Попри тотальну перевагу на ігровому майданчику українці припустилися досить великої кількості втрат (20). На щастя, це сьогодні не призвело до негативних наслідків. Тренерський штаб продовжив широку ротацію складу в підсумку наша команда довела матч до перемоги  - 83:50.

 

 

Найважливішими матчами групового етапу для нашої команди стануть два наступні ігрові дня коли збірна України 18 зіграє проти команд Словаччини та Грузії.
Нагадаємо, що з шести команд групового етапу боротьбу за нагороди продовжить два кращі колективи групи. За словами головного тренера нашої збірної – Олександра Ворони визначальними матчами будуть ігри проти збірної Словаччини та Грузії.

 

 

"Я розумію, що у нас "група смерті". На дві путівки з групи приблизно з однаковими перспективами претендують чотири команди. А це: Україна, Грузія, Словаччина та Англія. У грузинів дуже сильна команда, вони одні з фаворитів, але їм у цій групі буде дуже непросто, як і нам. З іншими командами групи (Албанія та Швейцарія) теж буде непросто", - зауважив Ворона.

 

 

У неділю українці зіграють зі збірною Словаччини. Початок матчу 19:45 за київським часом.