"Мавпи" підписали гравця збірної України
Написав Стас Лопес   
Неділя, 16 серпня 2015, 17:26

 artamon

 «Черкаські Мавпи» підсилили свій склад черговим новачком.

Ним став відомий український захисник – Клим Артамонов (186 см., 1993 р.н.). Останнім клубом Артамонова був російський «Спартак-Примор’є». Команда з Владивостоку у минулому сезоні дійшла до фіналу російської Суперліги, а Клим був одним із ключових захисників спартаківців. Він проводив у середньому на паркеті 22.5 хвилин за гру, за які здобував 8.4 очок та 3 передачі. 

  В ураїнській Суперлізі розігруючий провів півтора сезону, виступаючи за «Одесу». Причому у минулому сезоні, до переїзду в «Спартак», Артамонов був кращим асистентом Суперліги. У середньому за гру Артамонов віддавав 6.6 передач, підкріплюючи це 13-ма очками.

   Свою ж професійну кар’єру Артамонов розпочинав у Литві. В Україну Клим перебрався зі стану «Шауляй». 

   Новачок «Черкаських Мавп» має хорошу історію виступів за різноманітні юніорські та молодіжні збірні України. У 2012-му та 2013-му роках Артамонов у складі молодіжної збірної України виступав на чемпіонаті Європи, де був кращим за кількістю передач у своїй команді. У минулому році Артамонов побував у таборі Національної збірної України, але на чемпіонат Світу з Майком Фрателло Клим все ж не поїхав.


   Відзначимо, що Артамонов став третім новачком «Черкаських Мавп» у це міжсезоння. Раніше до нашої команди приєдналися форварди Олександр Сізов та Дмитро Антонець.