Українські юнаори поступаються італійцям
Написав Стас Лопес   
Четвер, 24 квітня 2014, 10:24
263020
Німеччина. Albert Schweitzer Tournament
Італія - Україна 89:70 (19:18; 21:11; 25:22; 24:19 )

 

Збірна України U-18 продовжила свої виступи на німецькому міжнародному турнірі – Кубку Альберта Швайцера. У першому раунді турніру збірна, кістяк якої формують гравці «Черкаських Мавп», посіла друге місце, пропустивши у перед лише команду США. В другому етапі команда Максима Міхельсона має зіграти два поєдинки проти Італії та Іспанії.    

 

 

 

У першому матчі Топ-8 українці мали зіграти з переможцем групи D – італійцями. Матч проти команди з Апеннін видався дуже непростим. Протягом всієї гри українські юніори були у статусі наздоганяючи і кілька разів були близькими для того аби переломити хід поєдинку однак перемогу оформила Італія – 89:70.

 

Сама гра почалася активністю Шаламова, який за стартові три хвилини матчу відзначився 6-ма очками, італійці відповіли хорошим командним захистом і блискучою реалізацією три очкових від Флассадорі, який зробив рахунок у матчі 14:8. Наприкінці десятихвилинки активізувався ще один гравець «Мавп» - Олександр Кобець. Його 8 очок поспіль дозволили командам відправитися на першу перерву майже за рівного рахунку – 19:18, на користь італійців.  

 

 

  

Ключовою у цій грі стала друга десятихвилинка, яку Італія виграла з рахунком 21:11 (40:29 після першої половини). У нападі у цьому періоді виходило лише у Михайлюка, котрий показав хорошу статистику у цьому матчі. Один з лідерів збірної протягом гри здобув 24 очки та 5 підбирань і став співавтором відчайдушного ривка України на початку третьої десятихвилинки. Щоправда  цей ривок дозволив нашій збірній лише скоротити відставання до 8-ми балів – 45:53. Надалі італійці зуміли знайти у собі сили на відповідь і довели гру до своєї перемоги - 89:70  .   Головним козирем італійцій у цьому матчі стали триочкові, лише один Муссіні у цій грі реалізував 5 дальніх атак.