"Черкаські Мавпи-96" стали другими в другому турі Євроліги
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 21 січня 2013, 10:54

mavps96evroliga3330_102

Баскетболісти «Черкаських Мавп-96» здобули друге місце у другому турі юнацької Євроліги, який проходив днями у Латвії.

У столиці Латвії підопічні Максима Міхельсона відіграли 5 матчів проти таких команд: «Торнадо» (Литва), «Хімки» (Росія), «ВЕФ» (Латвія), «Keizarmezs» (Латвія), СДЮШОР «Хімік» (Україна).

Вояж до Риги став вдалим для черкаської команди, яка здобула чотири перемоги та одного разу поступилася. У стартовому матчі черкасці перемогли литовське «Торнадо» з рахунком 59 : 42. Проте вже у другому матчі черкасці програли підмосковним "Хімкам" (77 : 50). Втім у наступних трьох матчах "Черкаські Мавпи-96" перемагали. У третьому матчі «Мавпи-96» зустрічалися з «ВЕФ-ом». У напруженому поєдинку баскетболісти «Черкаських Мавп-96» здолали опір латвійської команди й здобули перемогу з рахунком 64 : 53.

У другому матчі ігрового дня «Черкаські Мави-96» зустрічалися з господарями паркету, баскетболістами місцевої команди «Keizarmezs». Незважаючи на нетривалий відпочинок між першим матчем та другим, підопічні Максима Міхельсона продемонстрували якісний баскетбол і здолали опір місцевої команди. «Черкаські Мавпи-96» здобули перемогу з рахунком 54 : 43. Це вже третя перемога черкаської команди у рамках другого туру.

А на останок «Черкаські Мавпи-96» грали проти української команди «СДЮШОР-Хімік». Українське дербі видалося на славу. Гравці обох команд провели рівний поєдинок. Южненська команда краще розпочала матч, вигравши першу чверть з рахунком 9 : 7. Проте надалі, підопічні Максима Міхельсона зібралися з силами й вийшли вперед.

Баскетболісти «Мавп-96» вже у другій чверті почали лідирувати в рахунку. Однак южненці не відпускали далеко свого суперника. Як наслідок, перед заключним періодом перевага черкасців складала лише три очки (39 : 36). Тому все вирішувалося в четвертій чверті, в якій черкаські баскетболісти не лише втримали свою перевагу, а й збільшили її. У підсумку 57 : 45, «Черкаські Мавпи-96» перемогою завершують свої виступи у другому турі Євроліги.
Ця перемога дозволила черкаській команді посісти другу сходинку цього туру.